Andreea Ioana Tudose [KF]

Korean Chamber Orchestra, in premiera la festivalul “George Enescu”

Written by Andreea Ioana Tudose [KF]. Posted in Alte genuri, Hanguk Eumak - Muzica, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Korean Chamber Orchestra 1

Published on august 04, 2011 with 14 comentarii

Festivalul “George Enescu” se apropie cu pasi repezi, asa ca va recomandam o prezenta coreeana la cel mai important eveniment muzical din Romania. [KoreaFilm]

Cea de-a douazecea editie a prestigiosului festival de talie internationala “George Enescu” revine in aceasta toamna, in intervalul 1-25 septembrie, in atentia iubitorilor de muzica clasica, dupa o pauza de un an. Rasfoind programul acestui eveniment, am observat cu surpriza ca printre invitatii de prima mana ai festivalului se numara si ansamblul cameral Korean Chamber Orchestra, care va sustine primul sau concert la Ateneul Roman pe data de 9 septembrie.

Korean Chamber Orchestra a luat fiinta in 1965 la Seul, la initiativa violoncelistului Jeon Bong-Cho, ajungand sa sustina de-a lungul timpului peste 450 de concerte la nivel mondial. Recunoasterea la nivel international a ansamblului a survenit in 1979, in momentul numirii in functia de director artistic a talentatului si versatilului violonist Min Kim, sub a carui bagheta orchestra continua sa impresioneze si in prezent.

Fabulosul destin muzical al lui Min Kim, care curpinde nu doar anii de studiu in Germania, ci si participarea la concertele sustinute de orchestre celebre precum Berlin Radio Symphony Orchestra sau Koln Chamber Orchestra, si-a lasat amprenta asupra evolutiei Korean Chamber Orchestra in cel mai pozitiv mod cu putinta: un repertoriu extrem de variat, dublat de o tehinica impecabila si de o intelegere profunda a muzicii clasice apartinand unor spatii culturale distincte, precum si cele 14 discuri inregistrate pana in prezent – pe drept considerate un record in domeniul muzicii abordate.

In 1999, Korean Chamber Orchestra a fost desemnata in mod oficial la Paris, in urma unui concert sustinut, drept “Orchestra pentru Pace a UNESCO”. In urma unui turneu de mare amploare sustinut in statele Europei Centrale in 2000, ansamblul cameral a dobandit pozitia de “Orchestra de Camera a ONU”. Nu in ultimul rand, Min Kim este considerat primul coreean onorat de guvernul polonez cu Ordinul “Meritul Cultural” (2007) si primul coreean care a primit premiul “O viata in slujba muzicii” din partea presedintelui Italiei (2009).

Korean Chamber Orchestra va concerta pentru prima data in Romania, aducand in atentia publicului autohton un repertoriu inedit, alcatuit din fragmente din creatiile unor compozitori contemporani – E.T. Zwilich, Malcom Arnold si W. Walton. Nefiind o fana a acestor compozitii, nu pot decat sa sper ca magnificii membri ai orchestrei ne vor incanta pentru mai multe dati, abordand repertoriil clasice mai familiare iubitorilor acestui gen. Orchestra ii va acompania pe violonistii-solisti Liviu Prunariu si Vlad Stanculeasa, cel din urma laureat al Concursului “George Enescu” din 2007.

Despre Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose (n. 1987) a absolvit Facultatea de Litere, sectia Relatii Internationale si Studii Europene, in cadrul Universitatii din Bucuresti si este actualmente masteranda in an terminal. Pasionata de literatura si de muzica asiatica in general, descopera in 2009 magia universului coreean, de care i va fi imposibil sa se mai desprinda, o data cu difuzarea serialului “Giuvaerul palatului”.

Browse Archived Articles by Andreea Ioana Tudose [KF]

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Korean Chamber Orchestra, in premiera la festivalul “George Enescu”. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. waaa..cat de frumos! mi-as dori sa pot participa si eu. Multumim pt. informare!^_^

 2. da, multumim … e frumos si bine de stiut ;)

 3. Ce interesant!!! Multumim Andreea ^ ^
  Mi-ar placea sa merg ^ ^

 4. wooow! ce as vrea sa particip si eu! ^^
  de ce toate evenimentele importante se intampla numai in Bucuresti? :|

  • Chiar aşa :P
   Un eveniment frumos, mă bucur pt cei care vor merge, şi le doresc audiţie plăcută. Iar ţie, Andreea, îţi mulţumesc pt anunţ :)

 5. Mi-ar placea sa-i vad, dar nu am cum.
  Eu am avut o surpriza placuta cand am fost in Bulgaria si am vizitat Galeriile de arta de la Belogradchik. Acolo era o expozitie de pictura coreeana (o tehnica anume… sorry ca n-am retinut denumirea), donatie de la Ambasada Coreei de la Sofia :)

 6. Uaaaao! Oare concertul lor va fi difuzat pe TVR? Mie imi place foarte mult muzica clasica, dar despre acesti compozitori contemporani nu am auzit niciodata. (sunt putin conservativa) Multumim pentru prezentare Andreea!

 7. ma bucur ca rubrica se diversifica. acum putem citi informatii despre mai multe genuri de muzica. tineti.o tot asa!

 8. o prezenta coreeana in Romania,nu poate fi decat o incantare pentru
  publicul iubitor de muzica ,mai ales prin performantele anuntate in articol.
  Cu ocazia festivalului sunt spectacole si in tara in orasele mari.
  Programul intregii perioade il aveti aici :
  http://www.doiinunu.ro/articole/festivalul-international-george-enescu_a1946.html

  Celor care vor avea ocazia sa participe,le doresc auditie placuta !

  Multumim pentru articol !!!

 9. sper sa ajung:)))
  multumesc, Andreea, pt recomandare!

 10. Am inteles ca evenimentele importante vor fi difuzate la TVR deci vom avea ocazia sa ascultam muzica contemporana interpretata d etineri virtuozi romani , care au fost cooptati de faimoasa orchestra coreeana . Contactul cu lumea moderna inseamna si muzica clasica de compozitori actuali, pictura moderna cu stilurile eclectice si teatru modern la care noile trupe sint cerute la festivaluri celebre in Europa dar ne-acceptate pe TVR. Poate nu sintem fani. sintem oldies dar sa ne facem o idee si sa acceptam ca se intimpla ceva la timpul prezent si viitor in lume este o oportunitate la acest festival sa ascultam muzica secolului XXI.
  Apropos , am aflat cu stupoare , cu ocazia comentariilor la vizite PM Boc in China ca NU AVEM AMBASADORI ROMANI IN CHINA, COREEA SI JAPONIA de cca 10 luni deci nu e de mirare ca un anume conservatorism este daunator economic si cultural . Asociatia si Koreafilm au luat-o inainte si poate aduc niste formatii minunate de tineri si tinere superbe si talentate din K-POP coreene la festivalurile si concertele in aer liber de la noi . Pe KBS sint prezentati zilnic niste tineri frumosi si decenti, talentati la dans profesionist si cintat, care ar avea cred eu un succes imediat la publicul tinar , entruziastii din Arad, Cluj, Iasi si Timisoara, Constanta si Bucuresti,tineri romani de 13-23ani asa cum concertul orchestrei va delecta elita culturala si muzicala d e 18-88 de ani la Festivalul Enescu. Luati-o ca o sugestie pentru un obiectiv al anului 2012 al Asociatiei Coreea-Romania si KoreaFilm

 11. Waw! Un eveniment foarte foarte important!!! Mulţumim Andreea.

 12. Şi eu mă număr printre cei care nu pot merge la spectacol, dar noroc că trăim în acest mileniu în care poate veni spectacolul la mine, ala că îl voi urmări online.

  Mulţumim pentru informaţie!

 13. Un eveniment superb. Sper ca orchestra coreeana sa mai vina in Romania. :)

Leave a Comment