Ana-Maria Ruse [KF]

Interviu Ha Ji Won

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Recenzii Koreafilm, Stiri

Tagged: ,

Published on august 04, 2011 with 50 comentarii

„Întotdeauna mi-am dorit să joc rolul unei luptătoare, şi am învăţat cum să interpretez personajul Gil Ra Im în timp ce filmam pentru Sector 7.”
Pe data de 27 iulie Ha Ji Won a acordat un interviu în Kwanghamun, la un hotel şi a împărtăşit câteva din gândurile sale:
Image and video hosting by TinyPic
„Uneori cred că am fost o luptătoare într-o altă viaţă. Când intepretez o scenă de acţiune folosind o sabie, cum am făcut în drama Damo, mă simt excelent.”
Pentru actriţa Ha Ji Won, acţiunea nu pare a fi un lucru pe care îl înţelege doar cu mintea, ci o mişcare naturală care vine din interior. De la debutul său a apărut în multe seriale tv sau pe marele ecran, devenind una din cele mai bune actriţa din Coreea. A fost descrisă ca fiind „o actriţă care poate face acţiunea jucând”.
Image and video hosting by TinyPic
În primul blockbuster coreean filmat în 3D, Sector 7, Ha Ji Won este o luptătoare pe nume Hae Joon, care luptă cu disperare împotriva unui monstru. A declarat că acest film are o importanţă aparte pentru ea, pe lângă faptul că este primul ei film 3D.
„Când am decis să joc în Sector 7, nu fusese încă stabilit că va fi un film 3D, deci nu ştiam că voi juca într-un 3D. Era important pentru mine deoarece aveam ocazia să trag cu o armă pentru prima oară. Am apărut în drame istorice şi am folosit sabia de multe ori, dar folosirea unei arme de foc era o premieră pentru mine. Când o actriţă asiatică ţine o armă într-un film, oamenii le văd puţin ciudate, spre deosebire de imaginea pe care o au spre exemplu actriţele de la Hollywood, sau o aveau acum 3, 4 ani. Nu vroiam să aud astfel de critici despre jocul meu de acţiune, şi am vrut să fiu o femeie luptătoare minunată. Am crezut că voi reuşi cu succes să joc acest personaj, de aceea am ales rolul. Voi avea şansa de a prezenta o luptătoare adevărată”.
Image and video hosting by TinyPic
Când s-a adus în discuţie subiectul Angelina Jolie (Ha Ji Won a fost comparată cu A.J. pt rolul din Sector 7, dar şi pentru cel din Secret Garden), ea a spus: „Mie chiar îmi place Angelina Jolie. Cred că e incredibilă, iar mie îmi plac femeile care arată incredibil mai degrabă decât cele frumoase. Angelina Jolie este o astfel de femeie. Când am apărut în Secret Garden, şi am avut acţiuni dinamice, am simţit că trăiesc şi m-am simţit foarte bine. Datorită acestor trăiri pe viitor nu voi evita rolurile similare. Prefer să joc rolul unei femei puternice decât cel al unei femei care are nevoie să fie protejată de alţii”.
Image and video hosting by TinyPic
Acţiunea e în sângele ei, e ceva instinctual, şi se pregăteşte intens pentru aceasta. A învăţat să facă scufundări cu toate că nu era absolut necesar pentru filmul Sector 7. A obţinut permisul de a conduce motociclete pentru a filma o scenă în care conduce aşa ceva. „Eram total nefamiliară cu platforma petrolieră de pe apă şi nu ştiam cum să joc. A fost ca o temă de casă pentru mine. Aşa că m-am gândit că e cazul să mă familiarizez cu marea pentru acest rol, şi am descoperit lumea fascinantă de sub apă.”
În timpul filmărilor cu motocicleta a avut un mic accident. „Iniţial în scenariu nu exista scena cu motocicleta, dar apoi am aflat că va fi nevoie să fac asta la finalul filmului. Nu ştiam cum voi face asta, pentru că nu ştiam să conduc o motocicletă. Dar am luat permisul şi m-am pregătit foarte mult, chiar şi pe ploaie. Am condus pe străzile din Jeju, dar am aluncat pe şoseaua udă şi piciorul meu a fost prins sub motocicletă. Am devenit mai atentă după asta”.
Image and video hosting by TinyPic
Simte Ha Ji Won presiune pentru că e personajul principal şi trebuie să conducă acţiunea?
„Am simţit mai multă presiune când am fost protagonista în dramele Damo şi Hwang JinYi. De data aceasta, cu Sector 7 am simţit mai multă responsabilitate decât presiune pentru că trebuie să fiu văzută ca fiind foarte puternică. Personajul meu trebuie să-şi facă simţită prezenţa în film pentru că are puterea să lupte cu monstrul. Am încercat din răsputeri să par puternică şi să fac muşchi, mâncând mai multă carne (râde). Am mâncat fructe şi alune să fiu cât mai sănătoasă. Am pus vreo 3 kilograme în timpul filmărilor, dar le-am pierdut acum”.
Unii oameni au spus că scenele de acţiune din film sunt puţin exagerate.
„Hae Joon e o adevărată luptătoare, nu devine slabă şi e competitivă. Am creat modul ei de a vorbi şi postura astfel încât să pară cât mai puternică.”
A dezvăluit că a urmărit filmul Alien, în care actriţa Sigourney Weaver luptă cu un monstru extraterestru, de mai multe ori. „A trebuit să studiez mişcările monstrului şi să învăţ cum să mă mişc eu, de aceea am urmărit şi Alien pentru a vedea cum Sigourney Weaver privea monstrul în ochii, şi de asemenea să simt frica pe care ţi-o oferă un astfel de film. Am învăţat multe lucruri. Am dat totul când am interpretat, dar simt că ceva încă lipseşte. Am urmărit întreg filmul şi mi-a părut rău că nu se aude sunetul respiraţiei mele. Azi noapte am avut un vis, apăream în scena în care îmi părea rău că am ucis monstrul. Am mai învăţat ceva în plus, în cazul unui film 3D, camerele nu se pot mişca liber, aşa că trebuie să-ţi faci planuri în avans”.
Image and video hosting by TinyPic
O notă interesantă este faptul că Sector 7 a jucat un rol important în crearea personajului Gil Ra Im din Secret Garden. Drama tv a apărut prima, dar Ha Ji Won filma ultima parte din Sector 7 când a decis să accepte rolul din serial. „După ce am decis să joc în Secret Garden am început să examinez echipa de arte marţiale din Sector 7. De fapt, Sector 7 poate fi văzut ca visul lui Gil Ra Im, în care devine protagonista unui blockbuster. Uneori eram confuză, deoarece cele două roluri sunt similare. Au fost scene venite din Damo şi scene în care am boxat, am condus o motocicletă şi am tras cu arma, aşa că m-am simţit ciudat, era ca şi cum eram o cascadoare pentru actriţa Ha Ji Won când jucam rolul Gil Ra Im. De fapt scena în care trag cu arma, de la începutul serialului e foarte similară cu cea din Sector 7. Oricum, consider că acest film a jucat un rol decisiv în naşterea personajului Gil Ra Im.” Pentru scenele periculoase din film Ha Ji Won nu a avut nevoie de cascador, acolo a intrat în rol Gil Ra Im.
Image and video hosting by TinyPic
Ha Ji Won simte afecţiune pentru acţiune: „Probabil am fost fie o luptătoare într-o viaţă anterioară, sau un vultur, pentru că zbor adesea în vis. Trebuie să joc rolul unui vultur cândva. În cazul acesta prietenul meu ar fi un lup (râde)”. Visează foarte des, iar când a filmat a visat că luptă cu monstrul, iar zilele acestea visează că joacă tenis de masă, având în vedere că filmează şi pentru filmul Korea., în care va fi o mare jucătoare de tenis de masă.

Sursa: amazingyeoja.com

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

50 comentarii

There are currently 50 comentarii on Interviu Ha Ji Won. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. cand am vazut si aceasta recenzie despre Ha Ji Won am stiu ca este a ta, Ana ^_^ interesant interviu, saracuta ce murdara e in penultima poza :))

  • Laura, ai reuşit să-l citeşti aşa repede? :))
   Abia a apărut.

   • nu :)) stiu interviul de pe un blog ;) mi-a dat linkul o prietena, nu mai stiu ce blog era :)

  • Celebritatea cere sacrificii.

 2. imi place rochiuta roz! ^^
  wow, chiar ca e o actrita complexa! viata ei e o aventura! :D

  • Şi mie îmi place rochiţa ei, şi stilul ei vestimentare în general.
   Are gusturi bune.
   O aventură, da, ft bine zis!

   • abia astept sa o vad in Sector 7!
    pacat ca filmul nu va fi difuzat in cinematografele de la noi; ar fi fost o experienta colosala!^^

    KF, ne trebuie un cinema propriu! :))

    • Şi eu :)
     Azi trebuia să fie lansat în cinematografe, dar se pare că s-a amânat.

     • Da, ce frumos ar fi fost să fie difuzat şi la noi.

     • S-a amânat până diseară.

 3. Şi rochiţele de la conferinţele de presă sunt superbe.
  Era una neagră cu imprimeu, care apare în pozele din articolul “Pregătiţi-vă de Sector 7″, scris tot de mine, iar mai recent a apărut în una albastră. Am să caut o poză să vă arăt.

  • ce frumoasa e rochia! HJW arata bine in orice! ^^

   • Chiar arată bine în orice. În ultima vreme a dat o mulţime de interviuri şi a pozat la fel de mult. Sunt multe poze pe net, cu ţinute drăguţe.

 4. Sunt interesante gândurile ei, şi e funny când spune că probabil a fost o luptătoare într-o viaţă anterioară.

  • sigur a fost! :)) toate rolurile de luptatoare pe care le-a jucat i se potrivesc manusa!

  • mai exact cred că a fost bărbat într-o altă viaţă (cred că un samurai…hihihi!)…este băieţoasă rău de tot :))

   • Mie nu mi se pare că e mereu băieţoasă, din contră.
    Sunt momente, în care freza, ţinuta, o fac să pară aşa, cum e cazul şi în Secret Garden. Dar este ft feminină, iar când avea părul lung arăta foarte sexy.

    • Nu ştiu dacă ai văzut Secret Garden, în care fiind o cascadoare, da, este mai băieţoasă.
     Însă sunt episoade în care e superbă, foarte sexy, cum e spre exemplu episodul 14 în care apare la o petrecere într-o rochie neagră arătând demenţial.

     • N-am văzut încă Secret Garden. o să-l văd cât de curând. Dar mie îmi plac fetele mai băieţoase pt că şi eu sunt la fel =))

     • mie-mi place asa cu parul tuns mai scurt! ^^ si am vazut poze cu rochia neagra; arata exceptional!

      crib, si eu sunt mai baietoasa cateodata si cred ca din cauza asta mi-a ajuns HJW la inima mai mult decat celelalte actrite coreene!

     • Eu nu spun că nu e băieţoasă, este, dar nu tot timpul.
      Ştie să fie feminină :)
      Nu rata Secret Garden, e tare de tot.
      Cred că şi eu sunt băieţoasă uneori :D

     • Oana, şi eu o ador cu părul scurt, îi şade tare bine :))
      Poate pe viitor va adopta şi un alt stil de freză.

   • Urmareste serialul Hwang Jin Yi unde actrita are rolul principal si ai sa te convingi ca etichetarea “baietoasa rau de tot” nu-si are rostul

 5. Cred ca este una din cele mai naturale actrite din Coreea. Se vede clar dorinta nu de a placea publicului (desi si acest lucru ii reuseste), ci de a se autodepasi, de a deveni mai buna in ceea ce face :)

  Multumim de interviu! ^.^

  • Mersi pt comentariu Diana :*

   Şi eu cred că este una din cele mai naturale, frumoase şi bune actriţe din Coreea. Pentru mine e cea mai bună, deoarece nimic nu pare imposibil pt ea, şi este o fire atât de puternică. O iubesc, îmi face viaţa mai colorată prin interpretările sale.

 6. Aşa e Oana, roluri ca Chae-ok din Damo, Myung-ran din Miracle on 1st Street, Namsoon din Duelist sau Gil Ra Im din Secret Garden au fost roluri de luptătoare, şi i s-au potrivit ft bine.
  De altfel, orice rol pare să o prindă bine pe HJW. Rolul cu care m-a cucerit, şi mi-a pătruns în suflet este Hwang Jin Yi.

 7. Rolurile de fată rebelă, uşor tămpiţică din nou sunt perfecte pt ea. Iar aici pot să amintesc rolurile din Love, so Divine sau 100 Days with Mr Arrogant.

  • *tâmpiţică

   • Astea sunt roluri cu care te face să te prăpădeşti de râs.

    • =)) rol de tampitica…
     inca nu am vazut filmele astea, dar sunt pe lista de vizionat! :)

     • Sunt super filmele, ţi le recomand.

 8. http://asianmediawiki.com/Ha_Ji-Won

  Aici, pe AsianMediaWiki, jos de tot, după lista filmelor, şi înainte de poze, este un interviu drăguţ, foarte recent, de pe platourile de filmare. E cu subtitrare în engleză, urmăriţi-l, e ft funny.

  • am vazut interviul! e asa o draguta; foarte funny dupa cum ai zis! ^^

   • Îmi place cum spune “kamsahamnida” :)
    Mereu mulţumeşte când este complimentată, şi este des. Cred că e obositor să fii mereu lăudată şi complimentată :)
    E sinceră, şi nu e modestă, e conştientă că e o actriţă bună şi că e frumoasă şi îmi place asta la ea. Ador şi modul în care vorbeşte, e cute, şi la finalul interviurilor mulţumeşte din nou pt dragostea pe care o primeşte, şi le urează sănătate fanilor ei.

 9. Mai exact primul de acolo.

 10. o actrita desavarsita .Pentru orice rol munceste pana intra in pielea personajului si odata insusit rolul nu mai este actrita …este personajul ….face ca totul sa i se potriveasca ,ca o manusa ,indiferent de dificultate….o ador .
  Abia astept sa apara Sect. 7 tradus :)
  multumesc ana si pupici pe o boare de racoare :)

  • Mersi, Oltea, pupici şi de la mine :* :* :*

 11. felicitari pt articol. Vreau sa vad si filmul Sector 7, s-o vad in acest rol la care a facut referire. Oricum, imi place de ea cum joaca

  • Mulţumesc, Carina :)

 12. multumim pentru interviu Ana, cu adevarat o actrita carismatica si talentata ;)

 13. Este foarte draguta in rochita roz si ii sta bine si parul tuns scurt. Si are un zambet ca a unei fetite! Este o actrita foarte-foarte buna. Multumesc pentru interviu Ana!

 14. Şi eu vă mulţumesc că aţi citit, şi că o îndrăgiţi pe actriţa mea de suflet :)

 15. Ha Ji Won e cu adevarat frumoasa si puternica, simpla dar sofisticata ^^

  Ana, admiratia ta pentru ea se simte, si asta e foarte bine. Sincer, pentru mine, Ji Won ramane luptatoarea Damo neinfricata si indragostita in mod nefiresc de doi barbati, chinuita de doua feluri de dragoste pe care nu le intelegea indeajuns. In Damo am urmarit-o pentru prima data si atunci m-a impresionat. Si eu o admir si cred ca e o femeie si o actrita de exceptie :)

  Interviul e foarte, foarte interesant, multumim pentru prezentare :*

  • Cu plăcere :)
   Crina, mă bucur că se simte că o admir enorm :P
   Pt mine Ha Ji Won rămâne Hwang Jin Yi, dar şi celelalte roluri pe care le-a avut, şi le-am văzut, m-au impresionat. O iubesc :)

 16. mie mi se pare in primul rand foarte sexy. Cand e feminina e dulce si cand e agresiva e sexy.

  • Îmi place descrierea ta :))

 17. O iubesc pe aceastră actriţă!:-x

  • Şi tu? Mă bucur :)
   Cu plăcere!

 18. Mulţumim Ana!

Leave a Comment