Ana-Maria Ruse [KF]

La mulţi ani, Soo Ae!

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

Published on iulie 25, 2011 with 24 comentarii

Astăzi, 25 iulie este ziua binecunoscutei actriţe Park Soo Ae, cunoscută mai bine ca Soo Ae (수애), care împlineşte frumoasa vârstă de 31 ani (32 de ani coreeni). Saengil chuka hamnida Soo Ae!!!. Ea a fost numită în trecut „Regina lacrimilor” pentru interpretările lacrimogene din diverse seriale şi vocea inconfundabilă.

Image and video hosting by TinyPic

În filmografia actriţei se numără următoarele filme şi seriale de televiziune:
Midnight FM (2010);
The Sword with no Name (2009);
Sunny (2008);
Once in a Summer (2006);
Wedding Campaign (2005);
A family (2004);
Desire (2004);
Athena – Goddes of War (SBS-2010);
9 Ends 2 Outs (MBC-2007);
Sea God (KBS-2004);
April Kiss (KBS-2004);
Merry go Round (MBC-2003);
Love Letter (MBC-2003);
The Glory Era of the Maeng’s (MBC-2002);
Yeob Gi Bal Ral Hong Seon Saeng (MBC-2002);
Beseuteu Geukjang Jjak Sarang (MBC-2002).

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Pentru câteva dintre rolurile avute în carieră, Soo Ae a primit numeroase distincţii, cum ar fi premiul de Cea mai bună actriţă, pentru rolul din Midnight FM la gala 31th Blue Dragon Awards Film Festival 2010, dar şi pentru rolul din Sunny. Acest premiu i-a revenit în cadrul a 4 gale diferite: Premiere Asia Rising Star Awards 2008, 17th Boo-il Film Awards 2008, 28th Critics Choice Awards 2008 şi 46th Daejong Film Awards 2009.
Rolul domniţei Jung-hwa din drama istorică Sea God (Împăratul Mării) i-a adus în cadrul galei KBS Drama Awards 2005, premiul de Excelenţă şi premiul Cel mai bun cuplu, alături de colegul Song Il Gook.

Image and video hosting by TinyPic
Domniţa Jung-hwa în Sea God

Image and video hosting by TinyPic
Alături de Song Il Gook, la gala premiilor KBS Drama Awards 2005, primind premiul Cel mai bun cuplu

Premiul Cea mai bună actriţă nouă i-a fost decernat în cardul galelor 41st Baeksang Arts Awards 2005 şi 25th Blue Dragon Awards 2004 pentru rolul din filmul A Family, şi de asemenea pentru rolurile din Love Letter şi Merry go Round la gala MBC Drama Awards 2003.
Image and video hosting by TinyPic

Familia lui Soo Ae este compusă din părinţii acesteia şi un frate mai mic. Pe 16 septembrie 2009, în cadrul emisiunii Muryopak Dosa de la postul MBC, actriţa a dezvăluit că tatăl ei lucra ca pantofar când era mai mică, şi din această cauză, familia ei era îngrijorată că slujba prost plătită a tatălui ei ar putea avea efecte negative asupra carierei în actorie pe care tânăra dorea să o urmeze. Cu toate astea, Soo Ae nu s-a temut de acest lucru şi niciodată nu s-a simţit jenată. Iniţial familia s-a opus dorinţei ei de a urma această meserie din cauza personalităţii ei introspective. Fiind copilul cel mare într-o familie limitată din punct de vedere financiar, a primit acordul de a urma această cale, cu condiţia de a renunţa odată ce ar fi câştigat suma de 30 milioane won (27.000 dolari).
Image and video hosting by TinyPic

Înainte de a se apuca de actorie, Soo Ae a fost alergătoare în echipa şcolii sale. După absolvirea Liceului Comercial de fete din Gyeonggi, împreună cu prietenele ei, au semnat un contract pe 6 luni cu o companie de management, dar în loc să primească bani, ele au plătit companiei suma de 350 won. A participat la audiţii şi a primit iniţial un job de model pentru lenjerie. I-a plăcut modelingul, dar pozele făcute nu au ieşit bine. Soo Ae nu a urmat o facultate din cauza dificultăţilor de ordin financiar.
După aceea, Soo Ae a visat să devină cântăreaţă, şi a început să se pregătească împreună cu prietenele, formând o trupă în care ea era rapper. După 6 luni, fără nici un album lansat, trupa s-a desfiinţat. În acest timp, un manager cunoscut a sfătuit-o să aleagă actoria, iar din 2001 asta a început să facă.

Image and video hosting by TinyPic

În anii de debut primise porecla de „micuţa Jung Yoon-hee”, datorită asemănării cu aceasta. Jung Yoon-hee era o actriţă populară a anilor ’80 cunoscută pentru look-ul glamorous.
Debutul a venit în anul 2002, în drama MBC Beseuteu Geukjang Jjak Sarang (Best Theater: One Sided Love), după care a primit rolurile principale în dramele Merry go Round, Love Letter şi April Kiss. Aceste seriale i-au construit imaginea de actriţă cu o personalitate graţioasă.
În 2004 debuta într-un film, A Family, în care juca rolul lui Jung-eun, o tânără eliberată din închisoare după ce a ispăşit o pedeapsă pentru furt. Acest rol producea o schimbare din imaginea graţioasă construită cu ajutorul serialelor tv, într-una mai greu de pătruns.

Image and video hosting by TinyPic
În rolul Jung-eun din A Family

Doi ani mai târziu juca în al treilea său film, Once in a Summer, alături de actorul Lee Byung Hun. Tot în emisiunea Muryopak Dosa, actriţa a declarat că în 2006, când lucra la acest film, încrederea în sine nu era foarte mare, şi ezita să se deschidă în faţa altora. Mai mult de atât, Lee Byung Hun era un actor şarmant, iar ea păstra distanţa pentru a nu cumva să se îndrăgostească de el. Mai târziu Soo Ae a devenit mai sigură pe ea, aşa că în 2009 a lucrat mai uşor cu Cho Seung Woo pentru filmul The Sword with no Name, în care a avut rolul legendarei regine Myeongseong a Joseonului.

Image and video hosting by TinyPic
Alături de Lee Byung Hun în Once in a Summer

Image and video hosting by TinyPic
Regina Myeongseong în The Sword with no Name

În 2008, Soo Ae a jucat în filmul Sunny, iar la filmări a avut parte de o experienţă de neuitat. Regizorul Lee Jun-ik i-a spus că interpretarea ei nu pare reală, iar ea a băut un sfert de sticlă de whisky, în timp ce regizorul a băut restul, după care au filmat scena respectivă în timp ce ea era beată. Înainte de Sunny, Soo Ae era mai mult o singuratică care nu se deschidea în faţa oricui. Se simţea responsabilă pentru tot ce spunea în public şi îi era teamă să nu fie rănită. Datorită regizorului Lee Jun-ik a început să se schimbe.
Totul a dat roade, pentru că rolul din Sunny i-a adus premiul mult visat probabil, de Cea mai bună actriţă, la gala premiilor Daejong 2009 şi nu numai.

Image and video hosting by TinyPic
Posterul filmului Sunny, în care a jucat alături de Jeong Jin Yeong şi Uhm Tae Woong

Anul trecut a ales rolul unui dj radio care află live, în emisie la radio, că fiica ei a fost răpită, filmul fiind numit Midnight FM. La filmări Soo Ae a spus că i-a fost greu să alerge pe tocuri şi să-şi menţină tensiunea mentală necesară în cele 6 luni de filmări.
Datorită Midnight FM, Soo Ae a câştigat din nou premiul de Cea mai bună actriţă, la fel ca şi actriţa Yun Jeong Hee pentru filmul Poetry, la gala 31th Blue Dragon Awards 2010. Nu s-a aşteptat să câştige acest premiu, iar când numele ei a fost rostit nu a fost în stare să spună nimic din cauza emoţiilor. Într-un interviu cu Sports Chosun a declarat că a zburat din Noua Zeelandă în Coreea de Sud cu o zi înainte de gală, şi pe avion a avut un vis ciudat cu doi căţeluşi. Atunci nu s-a gândit că ar putea avea vreo semnificaţie, dar după s-a gândit că visul o anunţase ce avea să se întâmple în Coreea.
Image and video hosting by TinyPic
În Midnight FM

Tot în 2010, Soo Ae a fost distribuită în rolul principal în drama de acţiune Athena – Goddes of war (SBS).
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
În Athena-Goddes of War

De asemenea actriţa a fost distribuită în rolul principal într-o melodramă numită iniţial Forget me Not, acum Thousand Day Promise, ce se preconizează a avea premiera după ce se termină Warrior Baek Dong So la SBS, pe 26 septembrie. Serialul va prezenta povestea de dragoste dintre o femeie care îşi pierde memoria (Soo Ae) şi un bărbat care îi stă alături necondiţionat. Se spunea că actorul Song Seung Heon ar putea fi ales pentru rolul masculin, dar în cele din urmă actorul Kim Rae Won, recent revenit din armată, va prelua acest rol.

Surse: Wikipedia, Dramawiki, Asianmediawiki, Dramabeans.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on La mulţi ani, Soo Ae!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Eu am vazut secvente din Athena si Imperarul marii, dar in film The sword without name, Soo Ae e minunata, face un rol bun. Imi place de ea si modul in care isi construieste rolurile.
  La multi ani Soo Ae!

 2. La multi ani! ^.^
  Ii doresc multa sanatate,fericire si cat mai multe realizari.

 3. La multi ani , Soo Ae !!

 4. O ador în rolul lui Jung-hwa!!!LA MULŢI ANI! <:-P

 5. La mulţi ani încă o dată şi din partea mea. E o actriţă deosebită.
  Cecilia, şi mie mi-a plăcut în The Sword With no Name.

 6. Saengil chuka hamnida Soo Ae! Este o actrita foare frumoasa si talentata. Cat despre numele ei de ,,Regina lacrimilor” , am observat ca nici in Sea God nu zambeste prea mult. Este extraordinar de frumoasa in rochia de seara in poza din filmul Athena!

  • Zâmbeşte şi în Sea God, dar zâmbetul ei ascunde durere. Daa, este superbă în acea rochie de seară.
   Mie îmi place ca actriţă, dar şi ca femeie, e deosebită, şi are o voce inconfundabilă.

 7. Saengil chuka hamnida! Este o actriţă frumoasă cu o privire pătrunzătoare şi de neuitat…dacă nu-i vedeam fotografiile nu ştiam despre cine este vorba…mi s-a imprimat în memorie privirea ei încă de la prima apariţie în Sea God.
  frumoasă recenzia ana. mulţumim.

 8. Saegil chuka hamnida!!!!!!!ff frumoasa multa sanatate si roluri multe in continuare!!!!!

 9. Saengil Chukha Hamnida!

 10. eu chiar aveam de gand sa vad azi midnight fm

  • Vizionare plăcută atunci :)

   • Eu nu l-am văzut, dar îl am în plan, la fel şi Sunny.

 11. Astăzi îşi mai sărbătoresc ziua de naştere Kim Seung So – Daeso din Jumong, şi Yang Mi Kyeong – dna Han din Giuvaer.
  La mulţi ani şi lor !

 12. multumesc. Mie mi-a placut mult dae-soo. La multi ani. Mi s-a parut a fi unul din cele mai complexe personaje . A fost preferatul meu. Am tinut la el mai mult decat la jumong

 13. La multi ani si din partea mea. Multumim pentru recenzie ana. am aflat o multime de lucruri pe care nu le stiam despre aceasta talentata actrita ;)

  • Mersi Ramo ;)
   Mă bucur că ai aflat lucruri noi despre ea, totodată şi eu :)

 14. Frumoasa recenzie mai are Mimoza,care de altfel e foarte talentata.Greu rol a avut ,alaturi de SIG si JB! La multi ani ! dar nu prea i-si arata varsta!

 15. Saengil Chukha Hamnida,Soo Ae!
  E foarte simpatica,imi place cum joaca rolul lui Jung-hwa,sper sa o pot vedea si in alte seriale

 16. LA MULŢI ANI DAESO!!!UN ADVERSAR PE CINSTE,DAR CARE ÎN RV E DEMN DE MILĂ. KIM SEUNG SO AJA AJA!

 17. Multumim Ana, mai facut curioasa cu Midnight FM, mai ales ca am castigat si concursul dp FB :);)

 18. desi vin nitelus mai tarziu cu urarile ,nu se poate sa nu-i doresc un sincer :La multi ani !o urmaresc acum in serialul Athena este o actrita deosebita
  multumiri pt recenzie

Leave a Comment