koreafilm

Kim Soo Ro, Regele de Fier – Episodul 32 (ultimul episod)

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Kim Soo Ro, Povestea

Tagged: ,

1

Published on iulie 20, 2011 with 244 comentarii

de Mihaela N.

Soo Ro aleargă în întâmpinarea miresei sale. E nerăbdător și atât de încântat să o revadă după ce pierduse orice speranță, încât își stăpânește cu greu emoțiile. Sunt din nou împreună și văd acest lucru ca pe un semn al destinului. Îmbujorați de fericire, mână în mână, Soo Ro și Hwang-ok promit să nu se mai despartă niciodată…
Gaya se pregătește cu fervoare pentru încoronarea regelui și a reginei. Se dorește folosirea protocolului din statele învecinate. Soo Ro nu este de acord și încalcă tradiția stabilind o ceremonie mai puțin formală la care să participe și să se bucure toți locuitorii cetății.

Soo Ro și Hwang-ok sunt încoronați în incinta impunătorului palat regal, iar Marea Proteasă conduce întregul ritual. Sunt prezenți oficiali ai statelor cu care Gaya are relații comerciale, prințesa Ah-ro și Geupbeolcheon Tal-hae ca reprezentanți ai Saro, nobili și simpli cetățeni. Cuplul regal este felicitat, iar Soo Ro primește din partea lui Yijin Ahshi o sabie creată special pentru el – un simbol al încrederii că regele își va proteja supușii.
Ceremonia este urmată de o petrecere care aduce bucurie tuturor. Sunt prezentate dansuri fastuoase, demonstrații de arte marțiale care fac deliciul spectatorilor. Însuși Soo Ro este provocat să-și arate calitățile de spadasin. Acceptă fără rețineri și se luptă cu generalul Deuk-sun. Fostul învățăcel își roagă maestrul să fie lăsat să câștige măcar acum, dar acesta nici nu vrea să discute. Regina Hwang-ok intervine în toiul confruntării, iar deznodământul neașteptat stârnește amuzamentul invitaților.
Prințesa Ah-ro este surprinsă să observe manifestările de dragoste și respect pe care populația i le arată lui Soo Ro. Un rege care se bucură de asemenea susținere din partea cetățenilor este foarte periculos pentru Saro. Geupbeolcheon Tal-hae are o întrevedere oficială cu fostul prieten ajuns rege al Gaya. Discută problema Jangseogok, regiunea pe care Yijin Ahshi o va conduce, dar pe care și statul Saro o revendică. Soo Ro îl asigură pe Tal-hae că nu va ataca niciodată primul Saro, însă atitudinea amenințătoare a lui Geupbeolcheon îl convinge că acesta așteaptă un pretext care să instige la război.

Noile responsabilități sunt copleșitoare pentru Soo Ro, dar ajutorul, încrederea și prezența lui Hwang-ok sunt garanția că nu se va da bătut, își va împlini aspirațiile și va crea lumea nouă pe care și-o doresc cu toții.
Proaspăta soție îl roagă să-i îndeplinescă o dorință cu totul neobișnuită, aceea ca o parte dintre viitorii lor copii să poarte numele de familie al părinților ei.
Yijin Ahshi va fi încoronat rege în Jangseogok iar Beodeul, soția lui, așteaptă un copilaș.
Regele Saro i-a permis lui Tal-hae să se căsătorească cu prințesa Ah-nee și îi conferă responsabilități militare. Conducând o armată numeroasă, generalul Tal-hae declanșează războiul împotriva Gaya. În confruntarea decisivă Soo Ro îndepărtează pericolul și continuă să conducă Geumgwan Gaya pentru o periodă îndelungată. Cronicile consemnează cu exactitate data în care regele și regina s-au stins din viață, iar moștenirea lor, un regat puternic bazat pe civilizația fierului, a prosperat pentru mai bine de 500 de ani…

Ne despărțim acum de această emoționantă poveste coreeană.
Rămâi cu bine, Kim Soo Ro!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

244 comentarii

There are currently 244 comentarii on Kim Soo Ro, Regele de Fier – Episodul 32 (ultimul episod). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Dragul meu *.*

 2. Multumim pentru rezumat !
  Pentru mine acest serial nu va avea niciodata sfarsit.Va ramane pentru totdeauna in sufletul si in mintea mea, povestea speciala, felul cum au evoluat personajele, priceprea minunatilor actori au fost uimitoare. Daca vreodata in viata o sa am nevoie de calitatile pesonajelor o sa imi aduc mereu aminte de ambitia lui Tal-hae, de inima buna si curata, de curajul lui Kim SooRo, dar mai ales de minunata Hwang-Ok-printesa cu inima de aur cu toata bunavointa ei,cu tot curajul ei nemarginit, cu tot devotamentul ei prezent in fiecare situatie, cu toata bunatatea, perseverenta si marinimia ei, cu hotararea sa imensa,insa cea mai speciala calitate a ei a fost intotdeauna puterea-forta de a mearge mai deparete, de a trece peste toate situatiile, de a spune mereu “Viata merge mai departe” pentru ca asa si este.Chiar daca tatal ei a murit din cauza geloziei lui Ah Hyo care mereu a dovedit ca este o printesa rasfatata si egoista, insa copilaroasa in fata lui SooRo, Hwang-Ok nu i-a purtat niciodata pica, nu a adus niciodata acuzatii false impotriva ei, nu a incercat niciodata sa o puna intr-o lumina proasta ci din contra cand Ah Hyo a fost luata prizoniera in tabara lui Yjin Ashi- a ajutat-o si datorita ei tratata mai bine, a fost eliberata.Ea mereu a pus viata lui Kim SooRo inainte vietii ei, l-a ghidat mereu, l-a vegheat din umbra si dedicat intreaga ei existenta lui, i-a fost alaturi in momentele lui cele mai grele, au fost unul si acelasi.Gingasia, sufletul ei curat, blandetea si taria ei l-au cucerit pe SooRo, ea a castigat inima lui desi niciodata nu a fost o dragoste la prima vedere din partea lui, insa cu toate acestea o printesa din India a devenit sotia unui rege din Gaya prin urmare si viitoarea regina, mai exact prima regina a Gaya.

 3. Imparate îmi lipesti.3 zile deja despartiti off.noapte buna,sa ai un somn plãcut..pe mai tarziu >:D<

 4. neatza ! koreafilm , am si eu o intrebare, de ce nu a aparut inca rezumatul de la Lim Sang-ok ?

 5. suro …..imi e dor de tine :(( …. la fel si de sotia ta , Hwang-ok :(( si de Tal-hae si de Ah-nee :(( si de Yijin Ahshi si de Beodeul :(( ce sa mai …de tot :(( de perioada aceea , acum ,draga imparate in noul serial suntem mai apropiati de prezent …. 1700 parca … in orice caz , mi-e dor de tine :((

 6. nu-mi vine sa cred ca s-a terminat… imi pare atat de rau… as fi vrut sa aiba mai multe episoade… nu vroiam sa ma despart atat de repede de acesti actori minunati…

 7. Tal hae 4 zile fara tine :( cât de mult imi lipsesti scumpule

 8. Aveam o bucurie în plus când te vedeam..îmi lipsesti teribil..orce gest,privire..trebuie sa fac ceva ca sa îmi mai treaca din acest dor nebun

 9. Tal hae scumpul meu :( 5 zile fara tine,esti însa prezent in sufletul meu neîncetat :*

 10. Neatza dragul meu scump si la întreg Palatul.merg spre mare :*

 11. 6 zile fara chipul tau :( tu care erai raza mea de soare

 12. Te voi iubii vesnic , Noapte buna

 13. ce mai faci , suro? i-e bine in palat? regina are grija de tine? mi-e dor de tine :((

 14. Îmi lipsesti Tal Hae :(

 15. Compensez privinduti chipul însa

 16. Eu cred că Ah-Hyo şi Suro erau un cuplu mai frumos decât Suro şi Hwang-ok!Ah-Hyo la iubit mult pe Suro chiar dacă era prinţesă din Saro!E păcat că nu cu Ah-Hyo s-a căsătorit Suro!!!Mie nu îmi place de Hwang-ok!!!Ce o să fie cu Ah-Hyo spre finalul serialului?Nu ştiu pentru că nu am văzut serialul la sfârşit.Vă rog frumos să îmi spuneţi ce se va întâmpla cu Ah-Hyo!!

  • Ca sa iti raspund la intrebare Shingwi Ghan o rapeste si apoi o omoara.
   Si incearca sa dea vina pe Suro.

Leave a Comment