Regatul Shilla: Regele Sinmu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iunie 13, 2011 with 6 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Regele Sinmu (a domnit in anul 839, a murit in acelasi an), nascut Ujing, a fost al 45-lea monarh al regatului coreean Silla. Domnia sa a fost cea mai scurta din istoria statului, durand din luna a patra a anului 839 pana in luna a saptea a aceluiasi an.

Viata

Sinmu a fost fiul sangdaedeungului Kim Gyunjeong (? – 836), unul dintre descendentii Regelui Wonseong (a domnit in perioada 785 – 798) si varul Regelui Heungdok (a domnit in perioada 826 – 838).

Image and video hosting by TinyPic

La moartea Regelui Heungdok, in anul 836, a izbucnit o lupta pentru succesiune intre Kim Gyunjeong si nepotul sau, Kim Jeryung (? – 838). Ujing impreuna cu urmasul sau, Kim Yang, l-au sprijinit pe Gyunheong, in timp ce Kim Myeong si Kim Rihong l-au sprijinit pe Jeryung. In cele din urma a triumfat grupul lui Jeryung, iar Gyunjeong a fost ucis. Kim Jeryung a fost incoronat ca rege in anul 836, sub numele de Regele Huigang.

Yang a scapat, dar Ujing nu. Desi a fost imediat gratiat de catre noul rege, el a devenit curand amenintat de Myeong, care primise inaltul titlu de sangdaedeung. Deci, in anul 837, Ujing a fugit in Cheonghaejin si si-a incredintat viata lui Jang Bogo. Cu toate acestea, un an mai tarziu, Myeong a instigat o revolta impotriva Regelui Huigang, reusind sa uciga mai multi apropiati ai regelui. Confruntandu-se cu infrangerea, Regele Huigang s-a sinucis. Kim Myeong a urcat apoi pe tron, sub denumirea de Regele Minae. Kim Yang s-a ascuns pe un munte din apropierea capitalei. Auzind vestea, el a ridicat o armata pentru a merge la Cheonghaejin.
Inainte de a pleca, i-a spus lui Ujing de aceste evenimente si l-a convins sa se razbune. Ujing i-a cerut lui Jang Bogo sa-l ajute sa profita de confuzia prin care trecea tara si sa-l faca rege. Jang Bogo a fost de acord. In anul 839, Ujing si adeptii sai au invins armata Regelui Minae in batalia de la Daegu, avansand rapid catre capitala. Toate ajutoarele regelui au fugit, iar Regele Minae s-a ascuns intr-o vila din apropierea palatului regal. Soldatii au intrat in palat si l-au cautat pe rege. In cele din urma l-au gasit in vila si l-au omorat, in ciuda motivelor sale. Kim Rihong a fost, de asemenea, ucis. Ujing devine noul rege, Regele Sinmu.
Regele Sinmu a murit bolnav trei luni mai tarziu si a fost ingropat pe Muntele Jehyeong din capitala Sillei, Gyeongju. A fost succedat de Regele Munseong.

Image and video hosting by TinyPic
Mormantul Regelui Sinmu

Surse: Wikipedia

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Regatul Shilla: Regele Sinmu. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. primaaa

  2. A luptat mult pentru putere si a domnit numai 3 luni?… ironia sortii… Multumim pentru lectia de istorie :)

  3. Din nou apare Jang Bogo in peisaj ^_^ Pentru regele Sinmu, o domnie scurta si plina de framantari.

    Multumim, Bianca! :)

  4. Deci Jang Bogo a ajutat mai multi aspiranti sa ajunga regi? Ce vremuri razboinice! Am crezut ca domnia reginei Seondeok a fost scurta dar langa aceasta domnie de 3 luni este foaaaarte lunga! Multumesc Bianca!

  5. BYA,FELICITĂRI! Şi un MARE VOT pentru tine!

  6. O sa vedeti spre finalul filmului SG,ce rol a avut JB in succesiunea regala!

Leave a Comment