Regatul Shilla: Regele Heungdeok

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iunie 09, 2011 with 6 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Regele Heungdeok (a murit in anul 836, a domnit in perioada 826 – 836) a fost al 42-lea domnitor al regatului coreean Silla. El a fost fratele mai mic al Regelui Heondeok. S-a casatorit cu Regina Jeongmok, fiica Regelui Soseong.
Dupa ce a devenit rege, Heungdeok i-a acordat lui Kim Yu-jing titlul de prim-ministru (sijung) si l-a numit pe Jang Bogo comandant al Garnizoanei Cheonghae.
In 834, Regele a revizuit culorile tinutelor oficiale. Heungdeok a emis un edict care interzicea, de asemenea, “luxul excesiv” pentru oamenii de rand.
In anul 836, Regele Heungdeok a murit fara a avea mostenitori. El a fost ingropat in nordul orasului Angang-hyeon, azi Angang-eup, Gyeongju-si, Coreea de Sud.
Mormantul Regelui Heungdeok este cel mai frumos mormant dintre toate mormintele regale din Silla in ceea ce priveste amploarea maiestuoasa si tehnicile artistice folosite pentru a fi construit. Creativitatea reflectata in fiecare imagine a celor 12 zei ai pamantului afiseaza pe deplin imensa originalitate a oamenilor din Silla.
Exista sculpturi din piatra care copiaza statuile functionarilor publici si ale oficialilor militari care imprejmuiesc mormantul Regelui Wonseong, garduri cu gravura celor 12 animale din zodiacul oriental si patru lei din piatra situati in jurul mormantului. Toate gardurile din piatra, sculpturile celor 12 animale zodiacale si statuile oficialilor civili si militari au ramas intacte. La aproximativ 50 de metri de mormant se afla o broasca testoasa din piatra.
Regele Heungdeok este, de asemenea, cunoscut sub numele de “Regele Iubirii”. Regina Janghwa a murit in anul in care el a urcat pe tron. Supusii sai nu au putut suporta sa-l vada atat de trist si i-au sugerat sa se recasatoreasca, dar regele a spus: “Chiar si o pasare deplange pierderea perechii sale, iar un om face mult mai mult! Cum ma pot recasatori cand stiu ca mi-am pierdut sotia mult iubita?”. Timp de 11 ani de domnie, el s-a gandit la Regina Janghwa neincetat, pana in ultima clipa a vietii sale. Ultima dorinta a regelui a fost aceea de a fi ingropat alaturi de mult prea iubita sa sotie.

Surse: Wikipedia, 2011taekwondo.org

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Regatul Shilla: Regele Heungdeok. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Waw!!!

 2. Mi-au dat lacrimile… Nu s-a recăsătorit şi a vrut să fie înmormântat lângă prea iubita sa soţie.:-(((

 3. Vai, ce poveste de dragoste frumoasa! :X:X:X Asta da barbat si rege, a iubit cu adevarat! ^_^

  Jang Bogo, eroul nostru de acum din “Imparatul Marii”? I-auzi, interesant!

  Multumim, Bianca! :*

 4. Chiar e cel mai frumos din mormintele Silla? Trebuie sa caut niste imagini..

 5. A interzis luxul excesiv pt oamenii de rând?
  De parcă aceştia trăiau în mare lux.În lux trăiau oficialii,lor trebuie să le interzică luxul excesiv.

  Mulţumim Bianca :)

 6. Foarte frumoasa povestea de dragoste din cuplul regal… :)

Leave a Comment