Ramona J. [KF]

Love, So Divine (movie, 2004)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , ,

foto7

Published on iunie 11, 2011 with 33 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Benedicamus Domino ! este binecuvântarea pe care Kyu-Sik (interpretat de actorul Kwon Sang-woo), un tânăr novice al cărui vis este să devină preot catolic, o spune celorlalţi novici pe care-i trezeşte, pentru a merge la slujba de dimineaţă . Voci calde şi cristaline îi răspund la această binecuvântare, doar un singur novice se pare că mai doarme încă şi întârzie să răspundă Deo Gratias ! acesta fiind nimeni altul decât vechiul său amic Shin Seon-dal (interpretat de actorul Kim In-kwon), un tânăr inclinat mai mult către viaţa lumească decât cea laică.

Image and video hosting by TinyPic
Kwon Sang-woo aka Kyu-Sik

Această latură a sa apare încă de la începutul filmului, când Kyu-Sik îl surprinde pe Seon-dal, când vrea să intre pe furiş în seminar, încercând să escaladeze zidul destul de gros şi înalt cu care este împrejmuită curtea. Se prăbuşeşte zgomotos la pământ , moment în care Kyu-sik îl întreabă: “Unde ai fost? Am salvat oaia ce era pierdută” Însă un mic obiect scăpat în iarbă îl trădează, aceasta fiind o brichetă frumos colorată, având silueta unei tinere atrăgătoare desenată pe ea : “Ce-i asta ?… Ce ?…. Oaia era de departe, nu-i aşa ? Aşa e, foarte tare rusoaica… Kyu-sik ştii ce cred eu ? Ca viitori preoţi n-ar trebui sã neglijãm oile ruseşti”. Însă Kyu-sik îi aduce aminte că tocmai în acea zi erau de rând pentru a sluji şi că ar face mai bine dacă s-ar grăbi şi să nu uite că peste o lună vor fi acceptaţi în rândul clericilor şi vor fi numiţi preoţi, deci ar trebui să fie punctuali la slujba religioasă. După care o zbughesc la fugă către biserică pentru a ajunge în timp util, drumul până la biserică fiind presărat cu momente hazlii.

Image and video hosting by TinyPic
Odată ajunşi la destinaţie se pregătesc de mesa, îmbrăcaţi în straie imaculate şi mănuşi pentru procesiune par nişte îngeraşi. Sugubăţul Seon-dal este cât pe ce să dărâme paharul cu prescurile pentru împărtăşanie, fapt care-l face pe Kyu-sik să-i readucă aminte : ”Ai uitat cã însuşi Papa l-a sfinţit ? Dacã îl spargi, poţi fi exmatriculat din seminar”. Seon-dal îi răspunde nonşalant : ”Nu-i aşa uşor să fii dat afară de la seminar….. Asta-i părerea ta …. Sã mergem….. Tu iei cădelniţa” .


Procesiunea se pune în mişcare, Kyu-Sik ţinând paharul cu prescuri iar Seon-dal ţine cădelniţa şi îl urmează în spatele lui…. Însă, o crud destin, fumul de tămâie care se înalţă spre bolta bisericii îl îneacă pe Seon-dal. Acesta începe să tuşească şi îl împinge pe Kyu-sik, care se împiedică şi cade. Odată cu el toate prescurile din pahar, zboară prin aer, aterizând pe covor, odată cu ele aterizând şi paharul sfiinţit care…. se rupe. Cu o voce nevinovată Seon-dal îi spune prietenului său: “Nu mi-ai spus că Papa l-a sfinţit ? De ce e aşa fragil ?”

Image and video hosting by TinyPic
Se pare că ascensiunea către preoţie ar putea rămâne doar un vis, însă celor doi li se mai dă o şansă. Vor fi trimişi să facă penitenţă la biserica dintr-un mic sat, acolo trebuind să slujească până vor fi chemaţi înapoi, ispăşindu-şi astfel pedeapsa pentru greşeala comisă.
Pe drumul către noua lor biserică Seon-dal încearcă să-i ridice moralul lui Kyu-sik însă se pare că rezultatul este tocmai invers.
“Norocoşi ” cum sunt o vor întâlni în drumul lor pe Yang Bong-hee (interpretată de actriţa Ha Ji-won) o tânără plină de viaţă, care tocmai s-a întors din SUA pentru a-şi vizita prietenul Jin-ho, ţiinta ei fiind căsătoria cu el.

Image and video hosting by TinyPic
Însă după această întâlnire, viaţa novicelui Kyu-sik va lua o întorsătură de 180 de grade: ” Viaţa mea este un iad de când am întâlnit-o.Viitorul meu e tragic”.
Ajunşi la biserica din sat (sacristia fiind plină de unelte a căror simplă vedere îl cam înspăimântă pe Seon-dal) sunt întâmpinaţi de părintele Nam (interpretat de către regretatul actor Kim In-moon), care-i întreabă despre ce au studiat la seminar. Kyu-sik, sincer de felul lui îi răspunde” Despre curtea eclesiastică, pe când domnea Consiliul de la Trient iar după numire o să studiez cum influenţează filozofiile medievale biserica”. Iar când vine rândul lui Seon-dal, acesta răspunde că :”Am studiat cum au influenţat conducătoarele Rusiei, teologia coreeanã, iar după numire interesul meu principal este să studiez conducătorii feminini”.

Image and video hosting by TinyPic
A doua zi, când Kyu-sik se trezeşte şi intră în biserică, o vede pe Yang Bong-hee, care doarme dusă în biserică (după o seară de băută), fata pe care au întâlnit-o cu o zi înainte în drumul lor. Dar coincidenţă aceasta este nepoata cea rebelă şi “păgână” a părintelui Nam, care nu este prea bucuros să o vadă acolo, ştiind că numele Bong-hee este echivalent cu probleme mari şi cu dureri groaznice de cap.

Pentru a se putea întoarce înapoi în SUA îi propune unchiului să fie menajeră timp de o lună, plata fiind de 50 de dolari pe zi, pentru a putea strânge cei 1 500 de dolari necesari pentru achiziţionarea biletului de avion. Îi promite că îi va ajuta să aibă grijă de copii de la orfelinat, făcând pe şoferul pentru excursiile organizate pentru micuţi.

Image and video hosting by TinyPic
Kyu-sik oricât de mult încearcă să se înţeleagă cu Bong-hee, nu reuşeşte, aceasta enervându-l peste măsură, trebuind neapărat să se confeseze părintelui Nam: “Mãrturisesc cã am urât-o pentru că s-a purtat cu nesimţire în prezenţa lui Dumnezeu. Merit penitenţă. Penitenţă ? Dar nu-i un păcat grav. Este. Ca viitor preot, merit să fiu pedepsit. Bong-hee va fi pedepsită. Am o idee. Încearcă s-o botezi. Părinte, e prea dur. Dă-mi altă pedeapsă. Învaţ-o catehismul, ca să fie botezată.Consideră asta ca parte din pregãtire……Părinte ? Părinte ?….. Cine ştie ? Poate este uşor de înduplecat….. N-o cunoşti….. Nu este umană. “

Image and video hosting by TinyPic
Oare va reuşi Kyu-Sik să-şi ducă până la capăt penitenţa, să o convertească şi să o boteze pe “micuţa diavoliţă” ? Va putea să o facă să înţeleagă că Deo Gratias este : „E ca un cod secret. Când îţi mãrturiseşti dragostea, e jenant dacă te aude cineva. Aşa că eu doar îi şoptesc lui Dumnezeu la ureche cã Îl iubesc şi Îi mulţumesc.”

Surse: HanCinema, MyAsianCinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

33 comentarii

There are currently 33 comentarii on Love, So Divine (movie, 2004). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Haha, Ha Ji Won, superba, ca de obicei…Numai fotografiile ma determina sa vad acest film. Multumim Ramona!! (prima data am crezut ca recenzia este sigur a Anei :P )

 2. Waw! SUPER PREZENTARE!!! Un film ce merită văzut! BRAVO RAMONA!!!

  • multumesc “you are so lovely”.. ;)

 3. Mai degraba Bong-hee reuseste sa-l ,,converte” pe Kyu-sik, cred eu :) Daca e cu Ha Ji Won, atunci sigur e un film bun! Multumesc Ramona!

  • :))… Cine stie… va trebui sa urmaresti filmul pentru a afla deznodamantul ;)

 4. hihihi..abia astept sa o vad pe Ha Ji Won in acest rol de”micuta diavolita” Multumim pt. prezentare Ramona!^_^

 5. Ramona, ce descriere amanuntita ne-ai facut, imi amintesc scena cu bricheta, si cea cu procesiunea – adevarat umor coreean. Cand m-am hotarat sa urmaresc filmul , am facut-o pentru ca juca Kwon Sang-u . Si … a fost un pic ciudat sa il vad in acest rol . E un pic ciudat si sa ii vezi pe coreeni ocupati cu practici catolice, dar se stie ca mare parte din populatie e crestina.
  Un film pentru cei carora le plac comediile romantice :)
  Foarte buna prezentarea. De recitit si dupa ce vedeti filmul :)

 6. foarte interesant, multumim ^__^

 7. multumim ramona…recenzia e ft interesanta
  ha ji won isi joaca rolul perfect ca de obicei!:X:X:X

 8. Multumim Ramona pentru rezumat ^ ^…Foarte interesant filmul mai ales ca joaca indragita nostra Ha Ji Won :X:X
  Mi-ar placea sa-l vad ^ ^
  Am o intrebare Kyu-Sik si cu Yang Bong-hee vor fi impreuna???

 9. Este ceva timp de cind am vz.filmul…..mi-a placut tema filmuliui si caracterul lui, avind o nota spre comic….dar peste toate, ideea care razbate este aceea ca si preotii sunt oameni au sentimente,se pot indragostii,chiar daca il slujesc pe domnul!!….la noi la ortodoxi se spune,ca: sa faci ce zice popa….nu ,ce face popa!!
  …..apropo de faptul ca si ei sunt oameni!.
  Film placut // merita vazut.

 10. Eu l-am vazut si merita vazut! E minunat iar momentele comice sunt minunate, nu poti sa te opresti din ras. Ramona are dreptate, deznodamantul este minunat! Vizionare placuta!
  P.S. Am observat azi dimineata, ca cei de la Tvr, dau pe Tvr1 in reluare Giuvaierul palatului, parca de la ora 9 dimineata. Pentru cine vrea sa-l re(re)vada. :)
  O zi frumoasa tuturora!

  • Da am observat si eu ..Nu inteleg de ce il redifuzeaza pentru a treia oara!!!

 11. Super prezentare Ramo ;)

  Ştiţi că o iubesc pe Ha Ji Won.Nu am văzut încă filmul,dar va urma,pt că mi-am pus în minte să văd toate filmele ei(momentan sunt la Secret Garden).

  • Eu am terminat de curand Secret Graden…Mi-a placut extrem de mult…
   Un serial superb $_$ !! Merita vazut :X:X

  • Ana, tu unde urmaresti Secret Garden??

   • Pe calculator,îmi descarc pe rând episoadele.

 12. Thea ti-a placut Secret Garden? Cat ma bucur, este unul din serialele contemporane de top la mine, personal. Amandoi interpreteaza minunat, iar actiunea este genial gandita. Finalul superb – cu ploaia, m-a impresionat pana la lacrimi :D

  • Mi-a placut in mod exceptional acest serial…PENTRU MINE ESTE NUMBER ONE IN TOPUL DRAMELOR COREENE ^_^
   Oricum tie trebuie sa-ti multumesc, datorita recenziilor tale despre frazele celebre din Secret Graden m-am apucat de serial :X:X

   • :* :* Cat ma bucur!! :) Super! Este locul 1 la tine…perfect.La mine troneaza Bad Guy :P

 13. Ah, Ana ti-ai schimbat fotografia si ma derutezi :)) ca sunt mai multe – Ane- pe blog :)) Va diferentiam dupa avatare :P :))

  • Da,l-am schimbat :)
   Dar ana cu “a” mic sunt eu întotdeauna.Sper să nu mai fie altcineva.

   • Dacă dai pe numele meu,o vezi pe Gil Ra Im :)

    • Super poza, ana :X:X

     • Ştiu :)

 14. Şi mie îmi place SG,mai ales Ha Ji Won în acest rol minunat.
  Mă cam enervează personajul Joo Won(Hyun Bin),dar în schimb a început să-mi placă Oska,s-a mai schimbat de la începutul serialului când mă enerva şi el.

  Am ajuns la ep 14.

  • Episodul 14 este super!!!

 15. Haaaaaaa…Ti-am spus, Ana, ca si Oska e cutteeee…si iubita sa :D Imi place mult si cuplul lor :D Si Hyun Bin mai are o sansa in a-ti schimba parerea…trebuie doar sa ajungi la episodul corespunzator ;))
  - mi-am dat seama ca Ra Im este in fotografia ta :D

 16. Eu am vazut-o pe Ha Ji-won mai mult in filme decat in seriale – Haeunde fiind favoritul meu.
  Seriale am vazut 2 – Damo si What Happened in Bali [unde a jucat un personaj pe care nu am putut sa nu il urasc - asa era scenariul, asta e ; ea s-a achitat de rol cu brio :)]. Am inceput si Secret Garden , dar nu mi-a placut nici aici personajul ei , of, si m-am decis sa renunt. Dar, vreau sa vad OBLIGATORIU Hwang Jin Yi :).

  • Anca,acordă-i o şansă şi în Secret Garden,joacă genial :)
   Iar despre Hwang Jin Yi ce mai pot să spun,decât senzaţional rol.

   • Ok, in vacanta, atunci :)
    Oricum stiu ca sunt multe faze comice, asa ca probabil n-o sa ma plictisesc , chiar daca nu o sa agreez personajele.. :p

    • Anca, eu cred ca o sa-ti placa SG… este un serial minunat

 17. Ramo, tocmai l-am terminat şi eu…
  A fost super filmul, iar Ha Ji Won demenţială ca de obicei, o mică diavoliţă adusă pe calea cea bună, mai bine zis “oaia pierdută” :))
  Ce să mai spun, HJW mă uimeşte cu fiecare rol, şi o iubesc tot mai mult.

  Acum pot să apreciez recenzia la adevărata ei valoare, după ce am vizionat filmul. Ai inclus tot ce se putea, felicitări încă o dată!

Leave a Comment