koreafilm

Kim Soo Ro, Regele de Fier – Episodul 13

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Kim Soo Ro, Povestea

Tagged: ,

1- 13

Published on iunie 23, 2011 with 129 comentarii

de Mihaela N.

Hwang-ok îl îngrijeşte cu devotament pe Soo Ro care este foarte slăbit după loviturile primite. E fericită să-i fie alături şi să-l poată ajuta. Din consideraţie pentru prinţul Heo Jang-sang, stăpânul Seon-do a fost de acord să-l ierte pe Soo Ro.
Ah-hyo continuă să-şi caute iubitul, chiar şi în cele mai îndepărtate ţinuturi. Îl găseşte pe insula Neuk-do, însă bucuria reîntâlnirii este umbrită de gelozie. O intrigă atenţia cu care Hwang-ok îl tratează pe Soo Ro. Îndrăzneşte să o întrebe dacă ceea ce simte pentru el este afecţiune. Răspunsul primit o linişteşte şi îi oferă încredere în dragostea lui. Se întoarce în Gaya purtând un mesaj special pentru Tal-hae.

În satul izolat în care şi-au găsit refugiul, Jeong Kyeon-bi descoperă o oportunitate nesperată. Munţii care înconjoară aşezarea sunt bogaţi în resurse de minereu de fier. Dacă va reuşi sa-l aducă pe meşterul fierar Il-seo aici, intenţionează să înceapă exploatarea şi prelucrarea minereului, renunţând astfel la exilul în statul Lolang.
Dispariţia lui Soo Ro a îngrijorat-o de moarte pe doamna Jobang, care, disperată, îl intreabă pe Daecheon Ghan (Shingwi Ghan) unde este fiul ei. Daecheon Ghan însă îi adresează cuvinte indecente şi se comportă nepotrivit. Doamna Jobang îl loveşte peste obraz, gest considerat un afront teribil care trebuie pedepsit cu încarcerarea. Ah-hyo o vizitează în închisoare, îi transmite veşti despre Soo Ro şi o încurajează să reziste detenţiei.

Soo Ro intenţiona să se întoarcă în Gaya, dar ştie că ar fi o imprudenţă care îl va costa viata. Seon-do îi acordă multă atenţie şi încredere. Îi ascultă opiniile şi e dispus să-i ofere autoritate deplină asupra sclavilor. Soo Ro consideră că sclavii vor munci mai eficient dacă vor fi trataţi într-un mod uman și răsplătiţi pentru eforturile lor. El confiscă armele supraveghetorilor, reuşind să aducă o atmosferă de încredere, normalitate şi speranţă în rândul sărmanilor oprimaţi, deşi este numit în batjocură „căpitanul sclavilor”.
Soo Ro stabileşte o înţelegere cu Seon-do, astfel ca, în schimbul informaţiilor despre prelucrarea fierului, acesta să-l înveţe tehnica realizării corăbiilor. I se încredinţează un document foarte important care conține specificaţii despre construcţia navelor comerciale, dar care este redactat într-o limbă pe care Soo Ro nu o înţelege.
Hwang-ok a călătorit foarte mult, cunoaşte limbajul documentului şi îi oferă lui Soo Ro explicaţiile necesare. E de-a dreptul impresionat de profesoara de ocazie şi o priveşte cu multă admiraţie.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

129 comentarii

There are currently 129 comentarii on Kim Soo Ro, Regele de Fier – Episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Cu cata gingasie ii sorbea fiecare vorbulita! :)) Ah, dragii de ei. Si cand i-a spus ea ca azi nu mai are chef sa-l invete din moment ce se uita la ea si nu la harti ^_^ Si cum s-a terminat, cu ei doi zambind, ah, super! :X:X:X

  • ma faci sa ma mai uit inca o data la acea scena

   • :)) Si eu vreau sa o revad, de mai multe ori :))

    • Mie mi se pare prea delicata Hwang-ok pentru Suro… Nu prea se potrivesc..Daca nu ar fi fost Ah Hyo, cred ca mi-ar fi placut, dar acum in niciun caz… Asta este decat parerea mea ^ ^
     Oricum in final Suro va fi cu printesa indiana ….

 2. Buna Crina, suntem numai noi doua lacomentarii, int-adevar, a avut un sfarsit frumos, parca acest film cu acesti tineri actori il face mai placut, fata de cei care interpretau rolurile de ministrii la palat sau altceva , nu ti ser pare mai vesel putin?

 3. ,.

 4. Buna, Elena! :* Da, asa e, e o gama larga de frumuseti si de talente, de ambele parti, dar mai ales de cea masculina :))

  • *serialul e o gama larga de… , ca poate pare un dezacord :)) am formulat un pic aiurea :))

 5. Si pentru asta, serialul e si mai interesant! Pe mine m-au atras in primul rand frumuseii, apoi printesa indiana si povestile de dragoste! Prima poveste care m-a captivat a fost cea a lui Deuk cu Hae Rye, pacat insa ca s-a terminat atat de trist… aveam mari sperante pentru ei, voiam sa cred ca vor ramane impreuna, dar nu a fost sa fie :(((

 6. ce episod splendi:X:X:X:X

 7. Mi-a placut finalul la nebunie! Eram convinsa ca imi place mai muult perechea Ah-hyo & Suro dar acum cand l-am vazut impreuna cu printesa….
  Abia astept sa vad episodul de luni. E clar ca e aproape serialul meu preferat!
  Uhm…am inteles ca Ah Hyo moare :O e adevarat? Sper ca NU!

  • Si mie imi placea perechea lor foarte mult la inceput, dar acum mi se pare ca se potriveste mai bine cu printesa indianca :)

   • Andrea, din pacate o sa moara… Nu o sa mai aiba acelasi farmec serialul fara ea…

 8. Foarte frumos episodul de azi.
  Cate scene memorabile!
  Cand o salveaza Yijin Ashin pe fata din sat si ea ii spune ca e fratele ei :)
  Cand mama lui Tal-hae si cu fierarul stau de vorba singuri
  Cand il ingrijeste printesa indiana pe Suro

  Cand Suro ii elibereaza pe sclavi (eu nu m-am putut opri din plans la scena aceea)… ce fericiti erau, saracii

  Si bineinteles, last but not least, cand printesa il invata despre corabii si Suro o soarbe din ochi iar ea se face ca se supara :)

 9. Chiar! Yjin Ashi nu mai imi este asa nesuferit acum ^.^. E chiar simpatic. Iar “surioara” lui e asa scumpa!!!

 10. sunt un cuplu atat de frumos….
  imi place mult chimia dintre ei …

 11. am observat ca sunt foarte multe cupluri in acest film…
  ceea ce e si mai interesant

 12. Annyeonghaseyo ! ^ ^
  Super serialul !
  Imi plac foarte mult Yijin Ahsi si “surioara” lui !

 13. noapte buna!!!! eu ma retrag sa visez la Hwang Ok si Suro… cum vorbeste ea despre corabii, iar el este captivat de glasul ei dulce si de frumosul ei chip….

 14. Buna seara! Nu am vazut episodul de astazi, ramane pentru luni, iar cel de ieri seara l-am pierdut definitiv. Au fost frumoase?

  • Au fost superbe, frumoase, mirifice!
   Daca poti, cauta-le pe net si uita-te. Nu o sa regreti :)

   • Lil, poti sa le vezi pe net… Eu acolo ma uit ^ ^

    • Te uiti la peteava?

     • Da ^ ^

 15. Buna seara !
  Episoadele au fost supebe !
  Eu nu mai rezist sa ma uit la TV. I-l urmaresc in avans,este exceptional !

  • Nici eu Alyna nu am rezistat cu 5 episode pe saptamana… Mai am un pic si il termin ^ ^

 16. buna… stie cineva in ce episod o sa se intoarca Suro in Gaya?

 17. in episodul de luni parca se intoarce

  • multumesc!
   noapte buna!!!

 18. Mi-am facut si eu un blog despre Seriale Istorice Koorene http://serialeistoricekoorene.blogspot.com/

  • De ce ai scris Koorene,şi nu coreene?

 19. Va rog sa-l vizitati :D

  • Dragut blogul ^ ^
   Imi place mult imaginea de fundal :X

 20. Episodul acesta mi-a plăcut foarte mult, mai ales când Hwang-ok îl învăţa pe Suro despre corăbii iar el o soarbe din priviri şi o priveşte cu atâta admiraţie. Şi momentul reîntâlnirii dintre Suro şi Ah yo mi-a plăcut, dar ea în loc să îi mulţumească prinţesei că la salvat pe Suro, ea a fost geloasă. Mi-a plăcut şi momentul când Hwang ok la salvat pe Suro. Şi mi-a mai plăcut palma ce ia traso mama lui Suro lui Shingwi Ghan, a meritato :)

  • Intr-adevar,privirea lui arata cel putin admiratie,dar, nu stiu de ce,am impresia ca este un film pe care e indeajuns sa-l vezi o data.Nu va suparati.poate ma insel.

 21. Merita ceva mai mult! Ce urmareste ,,stapanul” Seon-do?!

  • Stăpânul Seon-do e om de afaceri şi vrea să câştige cum a spus şi el, dar la văzut Suro şi de ce e în stare şi se hotăreşte să îl sprijine şi să îl ajute pe Suro în tot ceea ce vrea să realizeze şi va avea doar de câştigat, el îl va ajuta pe Suro să facă din Gaya un regat puternic :)

Leave a Comment