koreafilm

Împăratul mării – Episodul 14

Written by koreafilm. Posted in Imparatul Marii, K-drama, Povestea

Tagged: ,

1

Published on iunie 27, 2011 with 30 comentarii

de Ioana V.

Deși Yeom Moon este rănit în urma luptei cu bandiții ce au atacat caravana din care făcea parte, decide să continue călătoria pe același drum.
Profitând de faptul că a ajuns mai repede în Yuzhou, Yeom Moon pune la cale un plan prin care să îl pună în încurcătură pe Sul-pyong, care avea să ajungă în oraș mai târziu. Strategia acestuia era una riscantă dar dacă avea succes îl transforma în cel mai mare negustor. Yeom Moon îi explică domnișoarei Jung-hwa planul: vânzarea mărfurilor provenite din Occident era cea mai profitabilă afacere din Yangzhou. Negustorii din Vest nu aveau voie să își vândă direct produsele, aceștia fiind obligați să își ducă mărfurile la vamă iar Jie Du Shi le distribuia comercianților în funcție de puterea lor. Moneda de plată era mătasea ci nu banii. Cele mai multe produse le lua întotdeauna grupul de negustori al lui Sul-pyong. Așa că Yeom Moon a dorit ca de această dată să fie el cel care va lua majoritatea mărfurilor. De aceea a cumpărat mai multă mătase decât avea nevoie făcând astfel ca prețul ei să crească foarte mult ceea ce l-a împiedicat pe Sul-pyong să achiziționeze prețiosul produs.
Doamna Jami își face apariția în Yuzhou și privește cu mult interes, de pe margine, jocul întreprins de Yeom Moon.

Caravana lui Sul-pyong ajunge în Yuzhou și acesta își pune oamenii la treabă pentru a afla ce s-a întâmplat de în zece zile prețul mătăsii s-a dublat.
Pe când se plimbau pe străzile orașului, Goong-bok și Yeon dau nas în nas cu Joong-dal. Nu se pot abține și îi administrează acestuia o bătaie zdravănă dar sunt întrerupți de gărzile chineze care îi arestează. În închisoare îl întâlnesc pe doctorul personal al lui Jie Du Shi care le spune ca acesta este grav bolnav și nu mai are mult de trăit.
Goong-bak și Yeon sunt retrogradați la umilul statut de hamali din cauza incidentului cu Joong-dal, acesta fiind pedepsit în același mod de către Yeom Moon.

Jie Du Shi moare iar această întâmplare face ca prețul mătăsii să scadă în mod considerabil deoarece niciun oficial sau nobil nu avea voie să poarte straie din mătase. Această întâmplare îi permite lui Sul-pyong să se aprovizioneze cu prețiosul produs și astfel să câștige ”bătălia” începută de Yeom Moon care este destituit și își pierde toate privilegiile.
Goong-bok și Yeon îl capturează pe Joong-dal și în schimbul vieții acesta le spune că pirații sunt de fapt grupul de negustori ai stăpânului lui Yeom Moon. Acest fapt îl îndeamnă pe Goong-bok să îi facă o vizită lui Yeom Moon și să îi spună că data viitoare când se vor mai întâlni îl va privi ca pe dușmanul care i-a ucis tatăl.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

30 comentarii

There are currently 30 comentarii on Împăratul mării – Episodul 14. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. deci iarasi o incaseaza Joong-dal…. :))…..

 2. pe langa faptul k o incasazeaza din nou joong-dal,trist episodul..

 3. Multumim pentru rezumat!
  eu nu am vazut nici episodul de azi,decat inceputul cand il salveaza Yeom Jang pe Goong-bok,pana la partea in care isi revne am vazut, ma uit maine in reluare

 4. neata, eu cu nu pre am timp am vazut in avans pana la episodul 20 e foarte frumoasa povestea acestui serial sper sa reusesc sa-l termin de vizionat in 2 saptamani merita urmarit te tine cu sufletul la gura ca si celelalte seriale de pana acum, imi place mult mai mult decat regele de fier nu situ inca dar cel de pe tvr nu ma cucerit inca la fe am simtit can m-am uitat si la damo nici acela nu ma impresionat.

 5. O poveste frumoasa si atat de bine interpretata.

 6. Daca SIG ar veni spre mine calarind la fel ca Yeom Moon in acest episod, eu m-as indragosti imediat de el! :)))

 7. MULŢUMIM PENTRU REZUMAT!:-)

 8. Pe vremea acea eram cu bacul.:-(

 9. Uf,prea puţine commuri.

 10. LOVE YOU SIG!

 11. OUR PIRATE!

 12. Never leave you alone.

 13. Mai e puţin!

 14. Sper să revăd episoadele pierdute.:-(

 15. Pirate,se pare că ai fost singurel.

 16. Te ajut eu.

 17. Sunt surioara ta.:-D

 18. Nu cunosc atât de bine acţiunea filmului.:-(

 19. Ăsta e cel mai greu lucru.

 20. Îţi promit că revin aici.

 21. Uite că am revenit.

 22. Bună şi aici pirate drag!

 23. Îţi dau cheia să ieşi din cuşca durerii. Vino!

 24. La inceputul acestui episod piratul a fost un adevarat erou!

 25. Lil,cred!8->

 26. @Eu aş fi pus câinele pe acel “pisoi”.

 27. Probabil că acel Kim Yang va sfârşi prin a fi trădat. Se aseamănă puţin cu Dojin la acest capitol. El l-a primit pe trădătorul Baegeuk,pe când Kim Yang l-a luat sub aripa sa pe Joong-dal.

 28. Tare mult mi-aş fi dorit să nu mai fi fost acest personaj în viaţă până la final. Când mă gândesc la acea fază când Maestrul Lee sărbătorea victoria în faţa lui Bo-go,iar Joong-dal pur şi simplu se târa pe lângă el,mângâindu-l cu acel “super cap”… Livia avea dreptate în privinţa lui. :))

 29. WOW.AMAZING.ESTE UN SERIAL MINUNAT.ASTEPT EPISODUL URMATOR.ESTE ASA DE DRAGUT SONG IL GOOK.BLESSESS…

  • S-a ajuns la ep 14?

Leave a Comment