Regatul Shilla: Regii Hyoseong si Gyeongdeok

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on mai 14, 2011 with 6 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Hyoseong (a domnit in perioada 737 – 742, a murit in anul 742) a fost al 34-lea conducator al regatului coreean Silla. El a fost al doilea fiu al Regelui Seongdeok si al Reginei Sodeok.
Hyoseong a luat-o pe fiica pajinchanului Yeongjong ca si concubina. Acest lucru a condus la un conflict in palat, deoarece regina, fiind geloasa, a omorat-o, iar tatal concubinei, Yeongjong, a complotat sa o ucida pe criminala fetei sale. Regele Hyoseong l-a condamnat pe Yeongjong la moarte.
Regele Hyoseong a murit in anul 742. Dupa moarte, Hyoseong a fost incinerat in sudul templului Beomnyusa, iar cenusa sa a fost aruncata in Marea Japoniei (Marea de Est).
Regele Hyoseong a fost succedat de Regele Gyeongdeok.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Regele Gyeongdeok a fost al 35-lea domnitor al regatului coreean Silla. A domnit in perioada 742 – 765. El este, probabil, foarte cunoscut astazi pentru eforturile sale de a incuraja budismul.
Conducand aproape un sfert de secol din epoca de aur a Dinastiei Silla, Gyeongdeok a construit cele mai multe si mai mari situri turistice ramase inca in Gyeongju.
Regele Gyeongdeok a inceput constructia faimosului templu Bulguksa in anul 751 d. Hr., impreuna cu splendida Grota Seokguram.

Image and video hosting by TinyPic
Templul Bulguksa

Grota are caracteristici relevante pentru religia samanismului.

Image and video hosting by TinyPic
Grota Seokguram

In cele din urma, Regele Gyeongdeok a comandat Clopotul “Emille”, in amintirea tatalui sau, Regele Seongdeok, in anul 771, clopot care atarna acum intr-un pavilion special din Muzeul National Gyeongju. Acest clopot a fost terminat dupa moartea lui, in timpul domniei fiului sau, Regele Hyegong. Probabil considerat cel mai bun clopot din bronz turnat in intreaga antichitate, Clopotul Emile este cunoscut pentru legenda in care se spune ca viata unei fetite a trebuit sa fie sacrificata pentru ca acest clopot sa fie terminat cu succes.

Image and video hosting by TinyPic
Clopotul Emile

Regele Gyeongdeok a murit in anul 765, fiind succedat de fiul sau, Regele Hyegong.

Surse: Wikipedia, sherwinvjones.com

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Regatul Shilla: Regii Hyoseong si Gyeongdeok. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. :X Primaaa :)) ( ce ma distreaza schema asta cu primul, al doilea, etc :P ) ….F frumos…numai la prima poza, cu coroana, m-am uitat 2 minute :X :X Superb, felicitari! :*

  2. O ,acum dupa ce am citit acesta recenzie,am realizat ce dor mi-a fost de lectia de istorie !

  3. O noua lectie de istorie coreeana! :) Clopotul Emile si legenda cu sacrificarea vietii unei fetite pentru a putea fi terminat, imi aduce aminte de legenda noastra cu mesterul Manole si biserica Manastirii Curtea de Arges. Felicitari, Bianca! ^_^ Am mai spus asta la o alta recenzie de a ta, ne dascalesti :) si ma bucur!

    • Şi mie tot de legenda lui Manole îmi aminteşte acest sacrificiu făcut.
      Cred că am mai citit asta tot în recenziile tale,bravo Bianca,şi mie mi-au lipsit aceste articole despre istorie.

  4. draga mea Bianca,observ ca esti iti place mult istoria. foarte bine!

  5. vroiam sa zic ,,ca esti pasionata de istorie” din aceasta cauza este si un pierdut ,,esti”

Leave a Comment