koreafilm

Dong Yi – Episodul 42

Written by koreafilm. Posted in Dong Yi, K-drama, Povestea

Tagged: ,

1

Published on mai 11, 2011 with 105 comentarii

de Ioana V.

Consoarta Regala Sukwon impreuna cu Shim Woon-Taek si Comandantul Seo au reusit sa desluseasca misterul semnului pe care i l-a aratat Inspectorul General Jang lui Dong Yi acum multi ani in urma. Acesta era de fapt un nume de cod pentru Dregatorul Oh Tae-Suk, descoperirea extrem de importanta ii socheaza si indigneaza pe cei trei. Datorita magnitudinii planului pe care il elaborase in trecut Dregatorul, pentru a lua fraiele Factiunii Namin, Comandantul Seo se gandeste ca ar fi trebuit sa ii aiba complici si pe ceilalti. In acel moment Consoarta Regala Sukwon se schimba la fata gandindu-se automat la Consoarta Hui.

De aceea, ii face o vizita acesteia dorind sa se convinga ca intr-adevar Consoarta Hui fusese implicata in acele evenimente ce au condus la invinovatirea pe nedrept si ulterior la moartea membrilor Fratiei Sabiei.
Dong Yi o intreaba daca brelocul pe care i l-a aratat acum mult timp inainte, pe vremea cand o ajutase pe Consoarta Hui sa scape de acuzatiile ce i se aduceau pe nedrept, era singurul pe care il are. Nu o lasa pe Consoarta Hui sa isi duca la bun sfarsit tirul de intrebari, ca ii arata bucatica de hartie pe care era desenat un breloc in forma de fluture. Consoarta Hui ramane fara glas pentru cateva clipe dupa care incepe din nou asaltul nervos catre Dong Yi. Schimbul de priviri ascutite de la sfarsitul discutiei se poate asemana cu o lupta intre doi arcasi extrem de talentati, „sagetile” lui Dong Yi erau pline de furie si durere dandu-si seama ca femeia pe care o ajutase in trecut este parte responsabila de moartea tatalui si fratelui ei, pe cand cele ale Consoartei Hui erau imbibate de frustrare pentru ca nu stia ce se intampla si ce ii venise asa deodata fetei sa puna asemenea intrebari fara rost.

Jang Hee-Jae se intoarce din exil si este primit cu bucurie de mama si sora lui. Bineinteles ca aceasta perioada in care a fost pedepsit nu a reusit sa ii limpezeasca mintile si isi reia vechile activitati.

Din nou cei trei detectivi – Consoarta Sukwon, Shim Woon-Taek si Comandantul Seo – pun la cale un plan care sa il faca pe Dregatorul Oh Tae-Suk sa le ofere dovezile de care aveau nevoie pentru a demonstra ca el fusese in spatele complotului ce i-a vizat pe membrii Fratiei Sabiei.

Dong Yi il roaga pe Comandantul Seo sa faca un lucru de neimaginat pentru un om corect si onest ca el, si anume atunci cand adevarul despre originea ei va iesi la suprafata, Comandantul va trebui sa nege faptul ca avea habar despre aceste lucruri tocmai pentru a putea ramane la Palat si a avea grija de micul print. Dorinta Consoartei Sukwon il emotioneaza pana la lacrimi pe omul legii.

Evenimentele incep sa se precipite. Jang Mu-Yeol, dupa ce face niste cercetari amanuntite, isi da seama ca de fapt fata fostului Comandant al Fratiei Sabiei este chiar Consoarta Sukwon. Fuge intr-un suflet la Palat si ii da vestea Consoartei Hui care atunci cand vede portretul copilei Dong Yi isi aduce aminte de momentul in care micuta ii gasise brelocul de lemn in forma de fluture si isi da seama ca principala ei inamica stie tot adevarul despre complot.

Consoarta Sukwon doreste sa ii marturiseasca intregul adevar Regelui, dar din pacate acesta nu se afla la Palat ci isi efectua binecunoscuta inspectie secreta in capitala.

Jang Hee-Jae ii propune Dregatorului Oh Tae-Suk sa plece o vreme din oras pentru a nu mai fi in vizorul celor trei detectivi ce ii rasuflau amenintator in ceafa. Dar de fapt adevaratul plan era asasinarea acestuia, ceea ce se si intampla de fapt. Ge Dwo Ra afla de la oamenii lui ca Dregatorul este pe fuga si porneste in urmarirea lui numai ca pica in capcana intinsa de Jang Mu-Yeol si istoria se repeta. Fratia Sabiei este din nou invinuita pe nedrept de crima, membrii acesteia sunt fie ucisi, fie arestati dar in schimb nastrusnicul Ge Dwo Ra reuseste sa fuga, desi este grav ranit si se adaposteste in casa curtezanei Sulhee.

Ambele tabere se afla in cautarea lui Ge Dwo Ra.

Sulhee, la indemnul lui Ge Dwo Ra, ii trimite o scrisoare Consoartei Sukwon in care ii spune ca acesta se afla in casa curtezanei si ca i s-a intins o capcana. Consoarta Sukwon decide sa mearga acolo pentru a incerca sa il salveze pe barbat, dar este suprinsa de insusi Regele. Jang Mu-Yeol ii spusese inainte acestuia tot adevarul despre Dong Yi.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

105 comentarii

There are currently 105 comentarii on Dong Yi – Episodul 42. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Hanbok-urile sunt superbe!! Mie-mi place mult al lui Dong Yi si al reginei :x

  • care dintre ele ca au o groaza..

   • Imi place cel actual al lui Dong Yi si cel al reginei cu roz si verde :)

    • regina are mai multe cu roz si verde♥ doar ca sunt asemanatoare si nu se prea baga de seama :D

 2. Buna seara! @Marius, cred ca nu este vorba despre notele muzicale (do,re, mi s.a.m.d.) ci despre tonalitati, in muzica vestica moll, dur, cis, fis etc. si astia sunt mai multe. Trebuie sa intrebam pe cineva cine cunoaste mai bine muzica.

  • koreafilm

   Annyeonghaseyo^^

 3. Cat despre hanbok-uri, mie mi-a placut albastru-rozul ala in care Dong Yi a intrat in palat (in care e imbracata in avatarul Alexandrei suk-bin)

 4. mai sunteti aici sau v-ati mutat la episodul de maine?

 5. Annyeonghaseyo, Koreafilm!

 6. Hoinarim prin palat, Alexandra!

 7. Eu va las dragii mei!! Mai vorbim maine! Noapte buna si vise placute :X:X:X

Leave a Comment