Incepand de astazi, 15 aprilie 2011, lansam un nou proiect original KoreaFilm, pe care vi-l prezentam sub forma unei serii!
O incursiune saptamanala in apreciata cultura gastronomica a Coreei, oferita de dl. John Lee, talentatul bucatar de la restaurantul Korea House din Bucuresti, care va aduce mai aproape de gusturile romanesti, savoarea traditionala a zonei din care provine, Jeonju.
Foto credit: Irina Ghenu
Suntem incantati de abordarea meniurilor coreene in viziunea dlui. Lee, astfel ca, in fiecare vineri, avem placerea sa va invitam la o degustare speciala!
Vinerea, va asteptam asadar sa ne delectam cu priceperea oferita cu fiecare reteta, alaturi de un mic secret culinar, expunandu-ne totodata, intr-un mod personal, o alta comoara a Coreei, pastrate din vremuri apuse, gastronomia.
In plus, periodic veti avea ocazia sa invatati secretele celor mai gustoase retete chiar de la dl. Lee, prin participarea la workshop-uri culinare. Veti putea astfel sa va testati abilitatile si cunostintele cumulate prin urmarirea retetelor postate saptamanal pe site.
Inainte de a incepe seria retetelor din Jeonju, va invitam sa cunoastem mai intai aceasta zona, orasul natal al gazdei noastre, dl. Lee, acesta fiind un oras de referinta in istoria culinara a Coreei.
Va urma un amplu interviu cu dl. Lee, in care ne va marturisi cum a hotarat sa vina in Romania si ce planuri de viitor are.
Va oferim asadar noua “Savoare din.. Jeonju”!
15/04/2011 la 2:23 am
Cred ca este o idee geniala ,abia astept zilele de vineri,abia mai diversific si eu meniul !
15/04/2011 la 2:40 am
Apropo de savoare acum urmaresc Kim Sam Soon,m-au dat gata preparatele din acel restaurant,arata totul ca din revista,poate reusim si noi macar sa asezam cateva frunze de salata sa arate Made in Corea!hi hi hi!
15/04/2011 la 7:17 am
Super:)…abia astept retele:) eu de mai bine de jumatate de an m-am axat mai mult pe mangarea koreana:) ..putin romanizata..ca deh nu gasesc toate ingredientele :)
15/04/2011 la 7:22 am
Super originala idee felicitari , voi astepta vinerea sa ma delectez cu meniul savuros, multumi kf si domnului Lee pentru initiativa
15/04/2011 la 7:49 am
Multumim Koreafilm, este o idee geniala! Am cautat retete coreene prin cartile de bucatarie, am si gasit vreo doua. O sa-l urmaresc cursul!
15/04/2011 la 8:14 am
E o idee excelentă. Sper să răspundă şi nelămuririlor noastre, în cazul în care acestea vor apărea.
Eu, de exempu, am făcut kimchi după ultima reţetă prezentată şi a ieşit rău de tot. Poate gustul e cum trebuie, dar aspectul e cam…greţos. Varza mea chinezească, preparată ca în reţetă, ţinută în borcan la frigider, după 2 zile era înconjurată de o gelatină cleioasă, deloc apetisantă. Aşa că , am apelat la varza murată din cămara proprie, cu ochiii “în lacrimi” pe lângă borcanul cu kimchi :)…
15/04/2011 la 8:41 am
ce trist vassylica..
15/04/2011 la 9:37 am
imi pare rau vassylica…sa speram ca noua idee a celor de pe kf te va ajuta :D
15/04/2011 la 8:41 am
mie deja mi s-a facut foame,desi obisnuiesc sa sar peste micul dejun si stiu k gresesc:D abia ast!:)
15/04/2011 la 9:11 am
abia astept retetele dl lee dar si povestea sa
15/04/2011 la 9:14 am
daaa si eu sunt curioasa sa-i aflu povestea:)
15/04/2011 la 9:16 am
ce idee geniala!! multumim mult kf :D:D
15/04/2011 la 9:23 am
wow…abia astept!! Si cum spune un proverb ca”dragostea trece prin stomac” atunci o parte din dragostea mea pentru Coreea va trece la fel :)) .Felicitari pentru aceasta idee nemaipomenita!
15/04/2011 la 9:35 am
foarte frumos, spus deea :))
15/04/2011 la 12:32 pm
:)))))
15/04/2011 la 9:52 am
Intr-adevar o idee foarte buna pe care mi-o doream de mult. Eu am incercat Kimbap si Bulgogi, mi-au placut si le-am introdus in felurile de mancare preferate. Pacat ca nu se gasesc ingrediente coreene in Bucuresti si trebuie sa ma multumesc cu cele chinezesti, vietnameze, tailandeze …
Oricum cu siguranta voi astepte cu nerabdare viecare vineri.
15/04/2011 la 12:26 pm
Ideea este excelenta si daca invatam sa gatim atunci,poate Dl.Lee deschide un magazin online sa ne aprovizionam cu ingrediente din Koreea.Dar pentru inceput mi-as dori sincer sa cumpar un borcan autentic de Kimchi!
15/04/2011 la 2:27 pm
Si eu imi doresc acelasi lucru!! :)
15/04/2011 la 2:06 pm
Subscriu comentariilor de mai sus : Ideea este excelenta !!!
15/04/2011 la 3:24 pm
Multumim, KF…
- imi este si rusine, sunt din Bucuresti si habar nu aveam ca exista Korea House-restaurant… !!
15/04/2011 la 6:13 pm
Aşteptăm cu drag reţetele şi interviul :)
15/04/2011 la 6:53 pm
O idee foarte buna kf. :)
Imi place mult sa degust mancare,sa ma uit peste retete,insa cand vine vorba de preparat cam dau in retragere.Astept interviul cu dl.Lee,poate ma convinge sa pun si eu mana pe ceva ingrediente si o cratita. ;))
15/04/2011 la 11:21 pm
Hello mr. Lee! :D
abia astept sa-i citesc povestea (chiar ma intrebam cum de a venit tocmai in Romania din Coreea: locul in care toti visam sa ajungem), sa aflu mai multe despre Jeonju, sa aflu retete noi si intr-un final sa incerc sa le gatesc! :))
asa ca, KF grabiti-va cu articolele :D
16/04/2011 la 10:17 am
aştept cu nerăbdare toate reţetele pe care ni le va prezenta dl. Lee , dar mai ales povestea sa :)
고마워 kfilm!