Printul Sohyeon (1)

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on aprilie 06, 2011 with 3 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Printul Mostenitor Sohyeon (1612-1645) a fost primul fiu al Regelui Injo al Dinastiei Joseon.
Sohyeon a fost retinut in Shenyang, prin tratatul de pace incheiat dupa razboiul din 1636. Printul s-a mutat in Beijing in anul 1644,si a inceput sa comunice cu Johann Adam Schall von Bell. Schall i-a facut cunostiinta acestuia cu religia catolica, asteptand cu nerabdare ca printul sa devina rege pentru ca tara sa ajunga o natiune catolica. Cu toate acestea, Sohyeon a murit la putin timp dupa ce s-a intors in Coreea, in anul 1645.

Image and video hosting by TinyPic
Johann Adam Schall von Bell

Viata
Sohyeon a fost ales Print Mostenitor al Dinastiei Chosun in anul 1625, atunci cand tatal sau a preluat tronul prin Rebeliunea lui Injo si a devenit Regele Injo. Dar Sohyeon a trebuit sa fuga in regiunea Cheonju in momentul in care Revolta Chungmyo a izbucnit, in anul 1627. La sfarsitul aceluiasi an, Printul s-a casatorit cu fiica lui Kang Seok-gi. In 1636,a avut loc Rebeliunea Byongja, iar Sohyun a plecat in sud, la o cetate situata pe un munte, impreuna cu tatal sau, Regele In. Dar atunci cand Insula Kangwha a cazut in mainile chinezilor, Regele Injo s-a predat Dinastiei Qing. Sohyun sa oferit voluntar pentru a fi tinut captiv la Sun Yang, capitala Dinastiei Qing. El a ramas acolo impreuna cu sotia sa si cu alti cativa administratori coreeni. O vreme indelungata, Printul Sohyun a lucrat ca mediator intre Chosun si Qing. El a depus mari eforturi pentru a se asigura ca Qing nu va persecuta tara sa de origine. Printul si-a protejat oamenii, cum ar fi pe Kim Sang-hun, care a fost dat in judecata de curtea chineza pentru ca sentimentele sale anti-Qing.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Printul Sohyeon (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Despre prinţul Sohyeon puteţi afla detalii şi în Chuno.
  Am scris şi eu despre el câte ceva în recenzia despre regele Injo.
  E chiar ft interesant ce s-ar fi întâmplat şi cum ar fi fost Coreea astăzi dacă regele
  Injo nu s-ar fi opus ideilor pe care Sohyeon le-a adus din China.Acesta le-a considerat prea moderne,şi se spune că Injo şi-a ucis propriul fiu din cauza asta la scurt timp după întoarcerea sa din Qing.
  Se spune că l-a lovit la cap şi de asta a murit,sau că l-a otrăvit.
  Soţia sa a încercat să descopere adevărul,dar a acuzat-o de trădare şi a executat-o.Chiar şi funeraliile prinţului se pare că au fost ft modeste,nicidecum potrivite pt un membru al familiei regale.
  Bravo Bianca,superb subiect.

 2. vot..un subiect delicat despre un print care ar fi putut ajunge un rege ca Jeongjo, asa ma gandesc eu ..doar daca ar fi avut posibilitatea sa devina rege

 3. interesantă recenzia Bianca. Felicitări!

Leave a Comment