Printul Chung

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on aprilie 04, 2011 with 3 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Printul Yi Chung al Coreei (nascut la 23 aprilie 1936),este un membru al fostei Familii Imperiale din Coreea si mostenitor genealogic pe linia masculina al imparatului Gojong.El este fiul cel mare al Printului Wu din Coreea si al sotiei acestuia,Printesa Chanju,o nepoata a Marchizului Park Yeonghyo,ginerele regelui Cheoljong din dinastia Joseon.
La varsta de noua ani,Printul Yi Chung a mostenit Unhyeongung,locul in care s-a nascut Imparatul Gojong,dupa ce tatal sau a murit intr-o explozie a unei bombe atomice.
In 1947,fratele mai mare al tatalui sau ,Printul Gun (Momoyama Ken’ichi),a dobandit cetatenia japoneza,renuntand astfel la mostenirea sa coreeana.In acest caz,Printul Chung a devenit mostenitor direct al bunicului sau,Printul Imperial Ui,care a murit in anul 1955.In 1991,Printul Chung s-a intors la casa stramosilor sai din orasul Seul,Unhyeongung,la moartea mamei sale.
In prezent,el este mostenitorul de drept genealogic la conducerea familiei imperiale.Cu toate acestea,Printul nu a luat o pozitie activa cu privire la dezbaterea dintre conducerea familiei imperiale,intre cele doua rude ale sale,Printul Imperial Mostenitor Won (un var primar si fiul celui de-al noualea fiu al Printului Ui) si Printesa Haewon (matusa si a doua fiica a Printului Ui).

Image and video hosting by TinyPic
Datsumi Kawano (dreapta),un nepot al asasinului Imparatesei Myeongseong,Shigeyaki Kunimoto,cerandu-i scuze Printului Yi Chung la Hongneung,mormantul cuplului regal,in Namyangju,Provincia Gyeonggi,mai 2005

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Printul Chung. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. interesant.
    superba prima pozaa*.*

  2. Vot.
    Bravo Bianca.

  3. Multumim pentru subiectele istorice, Bianca…:) un plus la inteligenta noastra nu strica.P.S. : imi plac pozele alese la recenziile tale. Foarte frumoase!

Leave a Comment