Ana-Maria Ruse [KF]

La mulţi ani, Lee Da Hae!

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Recenzii Koreafilm, Stiri

Tagged: , ,

Published on aprilie 19, 2011 with 49 comentarii

Lee Da Hae, superba Eoonyeon din Chuno – Vânătorii de Sclavi, împlineşte azi, 19 aprilie, frumoasa vârstă de 27 de ani. Saengil chukha hamnida 이다해 !!!
Image and video hosting by TinyPic
Actriţa a locuit timp de 5 ani în Sydney, Australia, împreună cu familia, unde a absolvit liceul de fete Burwood. Apoi s-a întors în Seul cu mama ei, iar tatăl şi fratele au rămas în Australia. În Coreea a absolvit cursurile Universităţii Dongguk, având specializarea în teatru şi film.
A debutat la concursul de frumuseţe Miss Chun-hyang, pe care l-a câştigat în anul 2001.
Image and video hosting by TinyPic
Probabil unii dintre voi au avut ocazia să o urmărească şi în alte seriale, dar eu nu am văzut-o decât în Chuno. Rolul avut a fost cel al unei sclave devenită nobilă, şi care este căutată vreme de 10 de ani de bărbatul pe care îl iubea, şi pe care ea îl credea mort. Reîntâlnirea cu acest bărbat, Dae-gil vine după ce ea se căsătoreşte cu alt bărbat, pe nume Tae-ha, un fost comandant devenit sclav în urma unui complot.
Image and video hosting by TinyPic
Deşi rolul ei a fost unul destul de controversat, pentru care a primit nenumărate critici, se poate spune în acelaşi timp că a fost rolul care a adus-o în lumina reflectoarelor foarte des, mai mult ca rolurile avute în celelalte seriale. Criticile primite pentru rolul din Chuno s-au datorat în principal faptului că Lee Da Hae era mult prea drăguţă şi îngrijită pentru statutul ei de sclavă, iar apoi de fugară, având mereu un machiaj impecabil şi manichiura perfectă, sau pentru că în câteva episoade, actriţei i se vede linia decolteului mult prea exagerat pentru un rol într-o dramă istorică. Totuşi, aceste critici ar fi fost corecte dacă ar fi fost vorba despre un serial istoric clasic, un sageuk clasic, dar Chuno este un fusion, care se axează mai mult pe efectele vizuale şi stilul modern de filmare, decât pe stricteţea necesară unui serial istoric clasic.
Image and video hosting by TinyPic
Au fost de asemenea câteva critici şi la adresa personajului interpretat de Lee Da Hae. S-a spus despre rolul Eoonyeon că este mult prea pasiv, şi că este o femeie într-o continuă suferinţă, nesăbuită, care îi pune mereu în pericol pe ceilalţi, fiind o bătaie de cap şi un „pericol public”.
Cu toate aceste critici, care pot fi considerate reale şi pertinente, eu pot să afirm că personajul Eoonyeon este întradevăr slăbuţ la început, dar pe măsură pot spune că evoluează şi devine mai puternică.
Image and video hosting by TinyPic
Despre Lee Da Hae se cunoaşte faptul că este o actriţă care a jucat într-un număr destul de mare de seriale, dar în nici un film.
Anul trecut Lee Da Hae confirmase că va juca în filmul istoric 3D, Song of Strings, în care avea să preia rolul unei dansatoare de epocă pe nume Ara, iar apoi a confirmat prezenţa în alt film istoric, Coffee, în care avea să joace alături de Jo Jin Moo şi trebuia să fie femeie care pregăteşte cafeaua pentru regele Gojong, dar din motive diverse, actriţa a anunţat că va renunţa la ambele. A invocat motivul întârzierii începerii filmărilor celor două filme.
Image and video hosting by TinyPic
Aceste renunţări au contribuit din păcate negativ la imaginea actriţei, mai ales că este faimoasă pentru faptul că a renunţat în 2008 să mai apară în serialul East of Eden, după ce acesta ajunsese cu difuzarea în jurul episodului 40. Atunci actriţa a renunţat fără nici un preaviz, iar ulterior a declarat: „A fost foarte confuz acest rol al lui Hye-rin, personaj pe care nici eu nu îl înţeleg. Ca actriţă ştiu că este datoria mea să nu renunţ la o dramă din moment ce am început-o, dar îmi pare rău să vă spun că nu mai pot continua într-un rol în care trebuie să joc făcând şi spunând lucruri ilogice, lucruri în afara caracterului acestui rol care mă fac să par o idioată”.
Multe persoane critice s-au grăbit să speculeze că această decizie îi va influenţa negativ cariera şi că probabil nimeni nu va mai avea încredere în ea şi să-i ofere un rol, dar totuşi, după acest incident i s-a oferit rolul din Chuno în 2010, iar anul acesta a primit un nou rol.
Image and video hosting by TinyPic
Noul rol îl va avea în serialul în care actriţa a confirmat deja că va juca, Goodbye Miss Ripley, serial ce va începe să fie difuzat de MBC după terminarea istoricului The Duo în luna mai. Da Hae va juca alături de actorul Micky Yoochun din Sungkyunkwan Scandal.
Image and video hosting by TinyPic
FanMade – jyj3.wordpress.com

Doresc să listez toate serialele în care actriţa a jucat de la debut până în prezent, începând cu cele mai recente:
Fugitive Plan B (KBS-2010);
Chuno (KBS-2010);
East of Eden (MBC-2008);
Robber (SBS-2008);
Hello Miss (KBS-2007);
My Girl (SBS-2005);
Green Rose (SBS-2005);
Five Fingers (MBC-2005);
Lotus Flower Fairy (MBC-2004);
Star’s Echo (MBC-2004);
Sweet 18 (KBS-2004);
Good News (MBC-2003);
Thousand Years of Love (SBS-2003);
Shoot For The Stars (SBS-2002);
Ling Ling (MBC-2002).
Image and video hosting by TinyPic

Printre premiile şi distincţiile oferite, se numără:
• Premiul de “Cel mai bun cuplu” alături de actorul Jang Hyuk pentru Chuno, la premiile KBS 2010 ;
Image and video hosting by TinyPic
Alături de Jang Hyuk
• Premiul de « Popularitate » la Asia Model Festival Awards 2009 ;
• Premiul de « Excelenţă » pentru rolul din Hello Miss la premiile KBS 2007;
• Premium “Top Ten Stars” pentru serialele Green Rose şi My Girl la premiile SBS 005;
• Premiul de “Excelenţă” pentru aceleaşi seriale la aceeaşi gală;
• Premiul de “Cea mai bună nouă actriţă” pentru rolul din Lotus Flower Fairy la ediţia 41 a premiilor Baeksang din 2005;
• Acelaşi premiu, pentru acelaşi serial, la premiile MBC 2004.
Image and video hosting by TinyPic

Pasiunile lui Lee Da Hae sunt muzica şi dansul, fiind binecunoscut faptul că a interpretat o versiunea a melodiei I Love Rock and Roll în anul 2007 pentru festivalul de muzică MNet. De asemenea în 2006 a înregistrat un single numit If You Are Willing To pe care la interpretat în episodul 4 din My Girl. În 2008, într-o reclamă pentru frigiderele Samsung pentru kimchi a cântat melodia Can,can,can!
Image and video hosting by TinyPic
A apărut de asemenea în câteva clipuri, cele mai recente fiind:

-clipul I’ll move, al celor de la Brown Eyed Soul-2010;

-clipul Today’s Fortune al lui Kim Hyung Joong ft. Baek Sung Hyun din 2009;

-clipul melodiei Memory a lui Kim Bum Soo ft. Hyun Bin-2008.

Cel mai recent actriţa a luat parte la o petrecere organizată de Puma, în Seul, în seara de 7 aprilie, la care a făcut senzaţie cu ţinuta simplă şi de efect şi corpul de milioane, ştergând puţin din imaginea proastă pe care a avut-o din cauza unei probleme cu rochia la ediţia a 2-a a Seoul Cultural Arts Awards de pe 28 februarie.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
La acest eveniment Lee Dae Hae a fost în prim plan, datorită rochiţei mini, gri şi cu două fermoare laterale, simplă şi strâmtă, care i-a scos în evidenţă trupul suplu şi picioarele lungi.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Surse: Wikipedia, DramaWiki, AsianMediaWiki, DramaBeans,Youtube,HanCinema, jyj3.wordpress.com,Soompi.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

49 comentarii

There are currently 49 comentarii on La mulţi ani, Lee Da Hae!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Primaaaaaaaaaaaa!!!!

 2. Ha! Daca tot am ratat sambata si duminica Chuno, bine ca ma revansez aici! :D

 3. Lee Da Hee, alta papusa de portelan, cu o privire de flacari negru-cenusii…Aceasta actrita a devenit una dintre favoritele mele, dupa rolul din Chuno. Ma farmeca simplitatea ea ( se vede si in fotografiile postate de tine, Ana, la petreceri, nu foloseste machiaj in exces ), imi plac buzele ei, parul, obrajii, genele :)) ce sa mai!!! Si cel mai mult imi place poza din Marie-Claire, si ma bucur nespus ca ai ales sa o pui si tu in recenzie,

  • Da,Lorena,chiar e superbă,arată ft bine,dar trebuie să specific că e una din actriţele care a recurs la chirurgia plastică(nu o spun ca ceva rău,dar e bine de ştiut).Poza din Marie Claire îmi place şi mie ft mult,de altfel toate pozele din acel pictorial sunt reuşite.
   Îmi place şi poza în care e cu o tigaie în mână şi bluziţa ei seamănă cu o ie :)

 4. Saengil chukha hamnida !!!!
  - bineinteles, ca am si o obsesie :P : daca in cazul lui Kim Nam Gil doream si doresc sa alcatuiasca in viitor un cuplu in viata de zi cu zi cu Lee Yo Won, in ceea ce o priveste pe Lee Da Hee as dori sa-l iubeasca, bineinteles, pe Jang Hyuk, si fotografia cu ei la premiul – cel mai bun cuplu- mi se pare excelenta si hranitoare pentru dorintele mele neindeplinite :)

  • Dorinţele tale sunt cam imposibile,şi Lee Yo Won e măritată şi Jang Hyuk e însurat.
   Poza cu cei doi nu e de la gala KBS,unde au primit premiul de Cel mai bun cuplu,ci de la ceva petrecere sau conferinţă de presă Chuno.

 5. Saengil chukha hamnida Lee Da Hee! Frumoasă rău această actriţă, dar eu nu am văzut-o interpretând încă :D, aşa că nu pot să mă pronunţ asupra talentului său.

  • Crib,să înţeleg că nu urmăreşti Chuno,chiar dacă este la dispoziţie aici pe blog?

   • nu, nu urmăresc, pt că nu mă atrage :)

    • Ok,e numai alegerea ta :)

 6. ce dulcica e:x
  La mulţi ani, dulceataaa!
  ai prezentat foarte frumos,ana:)
  felicitari!

 7. Saengil chukha haeyo LDH!:)

 8. la multi ani!

 9. Poate nu sunt primul care posteaza, dar cred ca sunt primul baiat care vrea sa scrie 2 randuri despre aceasta actrita. Frumusete de nedescris, talent actoricesc debordant ! Asa pe scurt… Singurul ei “insucces” pare a fi Chuno, desi… gusturile si parerile nu se discuta… In mod normal cine a urmarit-o in My Girl, nu poate sa-si imagineze cum a putut aceasta femeie inteligenta si carismatica, vesela si dulce, mai pe scurt K-beauty-girl sa accepte rolul sifonat din bestii… Daca eram in locul ei, cu siguranta nu mi-as fi dorit sa refuz rolul ! Dar, dupa parerea mea, peste un an sau trei vom observa ca probabil, actrita si-a dorit sa transmita ceva subtil… Si anume, faptul ca ar vrea sa joace roluri serioase (cu toate riscurile care decurg din acestea)… Va fi sau nu va fi Chuno rampa de lansare pentru ea ? Asta e adevarata intrebare ! Mie personal, in anumite privinte, a avut de castigat… Manca-o-ar bucuria de frumoasa ce e ! Ce sa mai spun… Lee Dae Hae forever !

  PS: Multumim pentru articol ana !

  • Da,eşti cu siguranţă primul băiat care postează :)
   Nu aş spune că Chuno e un insucces pt ea,din moment ce acest rol a adus-o şi mai mult în prim plan;un insucces poate din pricina criticilor primite.
   Cred că Chuno a fost o rampă de lansare,din moment ce a primit oferte pt filme ce se anunţă a fi ft bune,dar ea le-a refuzat după ce iniţial confirmase că va juca în ele.Nu putem ştii noi cu exactitate motivele ei de renunţare,dar cel puţin va juca într-un nou serial.
   Cu plăcere,Ionicar,mă bucur că ţi-a plăcut.

   • Sa stii ana ca eu fac parte din categoria celor care considera ca Chuno e o rampa de lansare pentru Lee Dae Hae… ca are un rol mai neobisnuit chiar si pentru coreeni… asta e… eu sunt si cu dulciurile si cu acriturile si cu orice… Poate de aceea unii nu inteleg… Cine o mai critica pe fata asta sa aiba grija ! Am sa scriu despre ea numai laude ! :))

    • Aşa consider şi eu :)
     Poate că în Chuno a fost diferită de un personaj feminin cu care erau obişnuiţi coreenii,dar a fost aparte.Eu prefer să o laud pt acest rol decât să o critic.

 10. La multi ani Lee Da Hae! Foarte frumoase pozele, ana! Felicitari :D

 11. Saengil Chukha Hamnida, Lee Da Hae!
  Multumim pentru articol, Ana! Felicitari!

 12. La Multi Ani! :X
  Este una dintre cele mai frummoase actite.
  Astept sa o vad in rolul din “Goodbye Miss Ripley”.
  Superba recenzia,felicitari! :)

 13. La multi ani Lee Da Hae!!!!

 14. ANAAAA…o recenzie minunata pot sa spun!
  Este o actrita ft devotata muncii sale si nu in ultimul rand este foarte foarte frumoasa!!!
  In Chuno joaca ft bine chiar imi place de ea!!!
  La multi ani,LEE DAE HAE!!!

  • Mă bucur că îţi place,Ramona :)
   Mersi.

 15. Si pentru mine aceasta tanara reprezinta frumusetea feminina aproape perfecta…
  armonia naturii in chip omenesc ,pacat ca nu mai exista regalitate in Coreea ,merita sa fie regina.Mai cred ca aceasta frumusete ii va da si putere sa devina o artista desavarsita.
  II doresc un sincer :LA MULTI ANI !

 16. Crib – de ce nu iti place Chuno? You broke my heart – Ana a reusit sa treaca peste refuzul tau cu brio :)), eu nu…Daca ai vazut Qsd mai ales, sau, seriale istorice, nu are cum sa nu te prinda. L-ai incercat macar?! Eu zic ca merita sa vezi acest serial… :((

  • Lorena,eu trec peste,e pierderea ei,nu?
   Chuno merită văzut de 100 de ori.

   • Ai dreptate :) Eu il voi revedea acum, in mai, odata cu concursul pentru Chuno :D

  • Lorena îmi pare rău dacă te-am dezamăgit, dar nu mă atrage deloc acest serial. Am încercat să-l văd şi când nu era tradus şi am încercat să-l urmăresc şi aici pe blog (am văzut numai 4 episoade), dar pur şi simplu nu am putut continua, nu ştiu de ce. îmi pare rău, asta e, nu are toată lumea aceleaşi gusturi (ana cred că înţelege ce vreau să spun).

 17. Dupa o pauza de 2 saptamani de seriale, m-am apucat azi de Angel’s tepmtation sau Temptation of an Angel ci Bae Soo Bin si regina noastra din Dong Yi, in rolurile principale. Si, m-a prins…Ea joaca excelent. Rautatea o prinde de minune :)

  • Da?Super,şi eu cred că este un serial ft bun din câte am citit,şi povestea e interesantă.
   Eu urmăresc Midas şi Shin Don când reuşesc,iar recent am văzut Legend of Hyang Dan,un mini-serial de 2 episoade în traducerea lui Ionicar.

 18. Eu astept ca Midas, Thorn Birds si 49 Hours sa fie incarcate in totalitate, caci nu rezist sa stau in suspans :))
  -Ionicar face parte din echipa KF?

  • Eu rezist :)
   Nu,Ionicar lucrează pe cont propriu,are propriul blog.

   • daca ai pls link de la blogul lui :D

 19. Eu nu mai pot sta. Sunt la universitate, si folosesc calculatorul de aici, dar nu pot face exces. :* intru mai pe seara, adica 9, caci de la 6 la 8 am curs. Hugs!

  • Uff,ce cursuri târzii ai :(
   În ce an eşti?

 20. Saengil Chukha Hamnida,Lee Da Hae!
  desi am vazut doar primele trei episoade din Chuno,am zis ca recuperez dar din pacate nu am reusit m-am convins ca este o actrita foarte talentata iar de frumusetea ei nu mai zic,e superba,si mie imi place poza in care are in mana o tigaie..chiar ma intrebam daca nu poarta ie in poza respectiva
  Foarte frumoasa recenzia ana,felicitari!

 21. Ieei, 27 de anisori! :)) Foarte interesanta declaratia ei dupa ce a renuntat sa mai apara in East of Edent. Are personalitate fata! :)) Sper sa o vad curand intr-un rol adevarat, sa nu mai accepte numai roluri in comedii romantice sau roluri fara consistenta…Si sper sa-si imbunatateasca si interpretarea…
  Super frumoase pozele, Ana…Imi plac mult cea din Marie Claire si cea in ie. :)

  • Şi mie îmi plac acele poze,dar şi cele recente de la petrecerea Puma.Oricum,ea arată bine oricum :)

  • Chiar sunt curioasă ce fel de rol era acela din East of Eden,poate ne spune cineva care a văzut serialul.

   • Da, probabil ca era un rol mult prea bezmetic de a renuntat asa brusc la el. Din ce am observat, cam in toate filmele si mai ales in serialele coreene sunt replici incoerente si actiuni fara logica, prostesti…E o caracteristica a filmelor lor :)) Presupun ca in filmul asta chiar s-a exagerat, asa ca Lee Da-hae trebuie apreciata pt hotararea luata.

 22. Minunat. La multi ani si din partea mea!

  Sarbatori ferivcite tuturor !

 23. La multi ani!

 24. La multi ani!… Felicitari pentru recenzie…

 25. tanara ,frumoasa ,talentata …un sufletel de fata care stie sa intre cu brio in pielea personajului .La multi ani cu sanatate , fericire si multe impliniri
  ana multumim de splendidele poze si frumoasa recenzie

 26. @ Ana- sunt anul 2. :( Sunt obosita. Daca poti si il ai, lasa ne si noua link ul blogului lui Ionicar :)

 27. Blogul lui Ionicar

  http://www.monochrome.ro/korea/

 28. HAPPY BIRTHDAY,Lee Da Hae!!!

Leave a Comment