Casa de Yi (3)

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on aprilie 01, 2011 with 6 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

[Palatul Changdeok]

Gangistii

Al saselea fiu al Imparatului Gojong,Printul Gang,a avut 13 fii si 9 fiice cu 14 femei.Cu o gama extrem de larga de evaluari istorice ale lui-afemeiat si lider al miscarii de independenta-autoritatile japoneze au limitat activitatiile printului in timpul ocupatiei.Presedintele Syngman Rhee a confiscat proprietatiile imperiale private ale Printului Gang.Potrivit celui de-al unsprezecelea fiu al printului,Printul Seok,mama sa,Hong Chong-sun,a fost fortata sa vanda taitei ca o vanzatoare a strazii pentru a putea trai.

In 1998,s-a raportat ca al optulea fiu al Printului Gang a murit singur intr-un centru social din estul Seul-ului.Al unsprezecelea fiu,Printul Seok,lucreaza ca profesor la Universitatea din Jeonju din anul 2005.Dintre cei patru fii si sapte fiice supravietuitoare ale Printului Gang,patru au pierdut contactul cu familia dupa ce au plecat in Statele Unite.Alti membrii ai Familiei Imperiale detin un ritual stramosesc de doua ori pe an pentru Printul Gang,dar,de obicei,participa doar doi sau trei din cei unsprezece frati supravietuitori la ceremonie.

Descendentii Cunoscuti Astazi

Yi Chung (nascut in anul 1936) este mostenitorul genealogic pe linie masculina al Imparatului Gojong.El este fiul cel mare al Printului Wu din Coreea,care a mostenit titlul de Printul Heung,si al patrulea conducator al Palatului Unhyun.Sotia sa este Printesa Chanju,nepoata Marchizului Park Yeonghyo,ginerele Regelui Cheoljong al Dinastiei Joseon.

Image and video hosting by TinyPic
[Palatul Unhyeon]

La varsta de noua ani,Printul Heung a mostenit Palatul Unhyeon,locul in care s-a nascut Imparatul Gojong,dupa ce tatal sau a murit in bombardamentele atomice de la Hiroshima.

Image and video hosting by TinyPic
[Printul Wu]

In 1947,fratele mai mare al tatalui sau,Printul Gun (Momoyama Ken’ichi),a dobandit cetatenia japoneza.Aceasta schimbare a cetateniei a facut din Printul Chung mostenitorul direct al bunicului sau,Printul Imperial Ui,care a murit in anul 1955.In 1991,dupa moartea mamei sale,Printul Chung s-a intors la casa stramosilor sai,Palatul Unhyeon.
In prezent,Printul Chung este mostenitorul genealogic de drept la conducerea Familiei Imperiale.Cu toate acestea,el nu a luat o pozitie activa cu privire la dezbaterea conducerii Familiei Imperiale,dintre cele doua rude ale sale:Printul Mostenitor Imperial Won (un var primar si fiul celui de-al noualea fiu al Printului Ui) si Printesa Haewon (matusa Printului Won si cea de-a doua fiica a Printului Ui).De la moartea predecesorului sau,Printul Hoeun,in data de 16 iulie 2005,Printesa Haewon a fost incoronata monarh simbolic al Coreei,la data de 29 septembrie 2006,de catre Asociatia Familiei Imperiale Coreene,organizata din descendenti ai Dinastiei Joseon.Ea a revendicat titlul de Imparateasa a Coreei si a declarat ca doreste restaurarea Casei Imperiale,la ceremonia de succesiune.Incoronarea privata nu a fost aprobata sau sprijinita de guvernul republican din Coreea de Sud.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Casa de Yi (3). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. PRIMAAA!!!NO VREAU SA I SPUN UN CALDUROS SONG IL CHUKKA HAMNIDA DRAGULUI DE KIM JAE WOOK!!!!LA MULTI ANI!!!

  2. Foarte frumos si interesant in acelasi timp.Imi place abordarea ta de a ne preda o lectie de istorie! felicitari si vot!

  3. Am o mica problema:de fiecare data cand incerc sa adaug o recenzie imi apare un patrat alb si ramane blocat.Ce ar trebui sa fac pentru a putea posta o recenzie? KF ma puteti ajuta ?va rog frumos!

  4. Frumoasa prima fotografie,la fel ca si recenzia!:)!!
    VOT!!

  5. Vot şi aici.
    Felicitări Bianca.Va trebui să citesc de mai multe ori,pentru că e destul de complicat.

  6. informatii interesante pe care nu le cunosteam! multumim! vorba Anei..complicata treaba asta cu printii :)

Leave a Comment