Regatul Shilla: Regina Seondeok (2)

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on aprilie 07, 2011 with 5 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Templul Jikjisa
4.Templul Huibangsa a fost construit de calugarul Tuun in anul 643.Bogwangsa,situat in Paju, a fost fondat de maestrul Doseon la porunca Reginei Seondeok. Templul Beopwangsa a fost infiintat in al treilea an de domnie al Reginei Seondeok, de Maestrul Hyeonjang. Punhwangsa a fost unul dintre cele mai faimoase patru temple din perioada de pre-unificare a Sillei. Din Punhwangsa a mai ramas doar Pagoda Punwhangsa. Dupa ce a fost distrusa in anul 1915, pagoda a fost reconstruita ca o pagoda cu trei etaje, dar initial a fost a avut sapte sau noua etaje. In interiorul pagodei a fost descoperit un relicvariu, probabil originar din Silla,si,eventual,alte artefacte datand din timpul domniei Reginei Seondeok.

Image and video hosting by TinyPic

Templul Beopwangsa

Image and video hosting by TinyPic

Templul Punhwangsa

5.Templul Bomunsa de pe Insula Seokmodo, la vest de Ganghwado, se crede ca a fost construit de Regina Seondeok in anul 635. Se spune, de asemenea, ca Templul Seondeoksa Hallasan a fost numit dupa Regina Seondeok. Templul Mangwolsa a fost construit in anul opt al domniei Reginei. Legenda spune ca acest templu a binecuvantat Dinastia Silla cu prosperitate si ca Regina a construit Templul Namyang pentru a consacra sarira preotului budist Daegu.

Image and video hosting by TinyPic
Templul Mangwolsa

Image and video hosting by TinyPic

Templul Seondeoksa

In plus fata de interesul pentru budism, Regina Seondeok a fost interesata de diferite domenii culturale, inclusiv astronomia si cultura chineza. Ea a introdus imbracamintea chinezeasca la curte si a trimis studenti talentati si savanti din regat pentru a studia in China. A trimis,de asemenea, tineri luptatori Hwarang pentru a studia artele martiale in China. Acesti luptatori experti au ajutat mai tarziu regatul Silla sa nu fie cucerit de Dinastia Tang.

Seondeok a construit “un turn privitor de stele”, sau Cheomseongdae, considerat primul observator din Extremul Orient.Turnul inca se afla in vechea capitala a Sillei din Gyeongju, Coreea de Sud.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Se spune ca Bidam al Sillei a condus o revolta, cu sloganul “O femeie monarh nu poate conduce o tara bine”. Legenda spune ca, in timpul revoltei sale, o stea a cazut. Bidam s-a folosit de asta, spunand oamenilor lui ca acest lucru a marcat sfarsitul domniei reginei Seondeok. Insa generalul Kim Yushin a hotarat, impreuna cu regina, sa inalte un zmeu care emana lumina, ca un semn ca “steaua s-a intors la locul ei”.

Yeomjong a declarat ca, la aproximativ 10 zile dupa revolta lui Bidam, el si 30 de oameni de-ai sai au fost executati (Regina Seondeok a murit pe data de 8 ianuarie, iar Bidam a fost executat 11 zile mai tarziu, pe data de 17 ianuarie, cand regina Jindeok a ocupat tronul).

Se crede ca printesa Deokman a fost aleasa ca succesoare a tatalui sau datorita inteligentei perceptive pe care o avea. O astfel de poveste (apare atat in Samguk Sagi,cat si in Samguk Yusa) implica faptul ca tatal ei a primit de la imparatul Taizong al Dinastiei Tang o cutie cu seminte de bujor insotita de un tablou in care se aflau pictate niste flori. Privind la imagine, Seondeok a remarcat ca florile sunt frumoase, insa nu au miros.”Daca ar avea miros,ar trebui sa fie fluturi si albine in jurul florilor in pictura”. Observatia ei despre lipsa mirosului s-a dovedit a fi corecta. Acest lucru arata inteligenta sa si capacitatea de a guverna.

Se crede ca regina Seondeok avea capacitati neobisnuite, percepand evenimentele inainte de aparitia lor. Se spune ca Seondeok a auzit o hoarda de broaste albe oracaind la iazul de la Poarta Jade, in timpul iernii. Seondeok a interpretat acest lucru ca fiind un atac iminent al Regatului Baekje (broastele care oracaiau erau vazute ca soldati furiosi), in zona de nord-vest (in astronomie,albul reprezinta vestul) a Sillei, la Valea Femeilor (interpretat la Poarta Jade,un termen legat de femei). Cand regina a trimis generalii la Valea Femeilor, ei au capturat cu succes doua mii de soldati ai regatului Baekje.

Se spune ca regina si-a prevazut si moartea.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Regatul Shilla: Regina Seondeok (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte frumos Bianca. Bravo! Felicitări.
  Pozele sunt minunate!
  Vreau să mai adaug şi eu ceva:
  Se mai spune de asemenea că Bidam ar fi fost într-adevăr prim ministru şi chiar ar fi fost printre preferaţii reginei Seon Deok. Se mai spune că acesta ar fi fost un bărbat arătos pentru că şi mama sa a fost o femeie foarte frumoasă. Se mai spune că regina Seon Deok nu dorea să-l execute pe Bidam, dar a murit la scurt timp după capturarea lui, iar Bidam a fost executat de către verişoara lui Seon Deok care a urmat-o pe aceasta la tron, de frică să nu-i ia locul.

  • Eu citisem că a fost un rebel,care a condus această revoltă împotriva reginei.

   • adevărul îl ştiu numai cei ce au trăit în acele vremuri . Nouă ne place acum să facem tot felul de speculaţii :)
    se mai spune că regina s-ar fi iubit şi cu generalul Yushin , cu toate că acesta era însurat şi avea o mulţime de copii. Sau că de fapt regina avea foarte multă încredere în general , cerându-i sfatul foarte des, iar acesta se afla mai tot timpul în preajma reginei şi de aici au ieşit vorbe că cei doi ar fi avut o relaţie.

 2. Ce detalii interesante.
  Bianca,felicitări a câta oară?

 3. felicitari Bianca, ai mai scos la lumina cateva date despre regina noastra iubita! vot

Leave a Comment