koreafilm

Dong Yi – Examenul de muzică

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Recenzii Koreafilm

Tagged:

Published on martie 23, 2011 with 13 comentarii

de Carina T.

În episodul 5 al serialului, Dong Yi munceşte la Academia de Muzică şi îi ajută pe muzicieni să-şi dea examenul. Este un examen important şi toată lumea este agitată. Acest episod a fost interesant şi datorită semnelor de rău augur apărute (despre care am scris în altă recenzie), dar şi datorită examenului de muzică. Mie mi s-au părut foarte interesante probele de la examen. Dacă dintre cei care vor citi acest articol este cineva care a dat vreodată vreo probă muzicală sau a participat la un concurs, probabil că va inţelege mai uşor care era starea sufletească a muzicienilor, înainte şi în timpul examenului.

Image and video hosting by TinyPic
聽音 청음 (chong-um) „ascultă + interpretează”

Studenţii se adună afară, în curte şi subiectul pentru prima parte a testului este dezvăluit pe un sul. Studenţii trebuie să asculte la un grup de muzicieni care interpretează o piesă muzicală. Ei trebuie să scrie melodia pe care fiecare muzician o cântă.

Image and video hosting by TinyPic
Examenul de muzică, primul test „Ascultarea”

Instrumentele muzicale, de la stânga la dreapta:
gayageum, (가야금; 伽倻琴) are 12 corzi făcute din mătase şi fiecare coardă se prinde pe un „pod” mobil sculptat în formă de picior de cocor.
daegeum (대금; 大琴), un flaut de bambus. Ea are şase orificii şi are o gamă de peste 2 octave.
geumungo (거문고; 玄琴) are 6 corzi care sunt fixate pe o bucată de bambus.

Image and video hosting by TinyPic
Studenţi care dau examenul în curte

Muzica începe, elevii ridică pensulele, le înmoaie în cerneală şi încep să scrie. Vom arunca o privire la ceea ce scriu. Chiar mă întrebam cum se scriau notele muzicale în secolul 17. Mă aşteptam să văd un portativ modern, în stil occidental, cu chei înalte şi başi… Ceva de genul acesta…

Image and video hosting by TinyPic

Dar apoi mi-am amintit că notaţia muzica a fost dezvoltată în Europa pentru muzica europeană. Nu a fost un limbaj universal de muzică pe care toţi muzicienii din jurul lumii l-au folosit întotdeauna, în mod automat.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
O privire de aproape a partiturilor muzicale

Această formă de notaţie muzicală se numeşte chongganbo si a fost dezvoltată de către Regele Sejong, în secolul 15. Conform informaţiilor găsite, fiecare pătrat reprezintă o bătaie şi fiecare coloană reprezintă un ciclu ritmic. (lungimea unei bătăi nu este la fel de rigidă în muzica traditională coreeană, aşa cum este în muzică occidentală). Muzica este scrisă de sus în jos şi de la dreapta la stânga. Hanja reprezintă înălţimea sunetului. În exemplele de mai sus există trei Hanja:

hwang ( 황 黃  însemană: galben) reprezintă aproximativ E bemol.
chung ( 중, 仲  înseamnă: mediu / mijloc) reprezintă aproximativ un A bemol.
rim ( 림, 林 înseamnă: pădure – hanja este format din doi copaci). Acesta este un exemplu în care imaginea înseamnă B bemol.

Nu ştiu pentru ce instrument muzical sunt aceste notaţii. Presupun că studenţii trebuie să scrie notaţiile pentru un singur instrument şi apoi să treacă la următorul bloc de pătrate, în stânga hârtiei, pentru a scrie pentru altul, dintre cele trei instrumente.

Image and video hosting by TinyPic

Un oficial arată a doua parte a testului pe un sul – 청주  chong-ju „ascultă + execută”. Deci, muzicienii întâi ascultă şi apoi reproduc ceea ce aud.

Image and video hosting by TinyPic

Dar ei trebuie să asculte la păsări! Ei ascultă păsările cântând şi apoi interpretează ceea ce aud.

Image and video hosting by TinyPic

Testul final este să cânte o piesă muzicală prin citirea notelor la prima vedere. 합주 合奏 (hapju).
Studenţii primesc o bucată dintr-o piesă muzicală şi trebuie să o cânte împreună, în grupuri. Cred că este interesant că aceştia sunt examinaţi când cântă împreună şi nu individual, chiar dacă este vorba de diferite instrumente. Examinatorii stau în faţă şi notează interpretarea.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Dong Yi – Examenul de muzică. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. FOARTE INTERESANTE PROBELE>KF MULTUMIM

 2. DE ASEMENEA SI IN EPISODUL DE IERI DIN DONG YI AM VAZUT PROBELE LA CARE ERAU SUPUSI):

 3. Wow,câte informaţii preţioase!

 4. FELICITĂRI CARINA!

 5. Foarte frumos..un Examen cred dificil..erau alesi cei mai buni din cei mai buni..trebuia sa ai ureche muzicala,memorie visuala..mai multe capacitati pentru a fi un muzician la Biroul Regal de Muzica.

 6. Cea mai spectaculoasa proba a fost cea cu imitatul papagalului care ciripea…:>

 7. interesanta recenzia,carina! simpatica proba cu papagalul :D

 8. Ft interesant acest aspect,mulţumim.

 9. Cred ca era foarte dificil acest examen… nu e de mirare cat de speriati erau toti :)

 10. Uraaaaaaaaaaa! pot sa scriu! Nu ca m-as rupe cu scrisul in ultima vreme dar macar o parere cat de mica! Sper sa nu va suparati dar cam asta e ritmul meu de intrat pana la Sarbatorile Pascale,eventual mai intru pe 30 seara cand vin de la serviciu sa va ofer cate o felie de tort si o cupa de sampanie!

 11. N-am stiut cat de greu este un asemenea examen. Cred ca-i trec toate apele….. Multumim pentru informatii ;)

 12. Interseant articolul!..Inca se mai pastreaza practica ”dictatului”(bine fara papagal)eu sunt la un liceu specializat pe muzica si avem ca proba de admitere la liceu un dictat :)..doar ca se canta la pian..si in comparatie cu ce dau ei noi suntem norocosi dam mult mai usor in zilele noastre

 13. ce sa va spun o iubesc pe dong yi din tot sufletul meu il urmaresc mereu pa ma duc la film e ceasul 18:25 pupici ma bucar ca va uitati la film

Leave a Comment