koreafilm

Dong Yi – Episodul 8

Written by koreafilm. Posted in Dong Yi, K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

ep 8a

Published on martie 24, 2011 with 2,114 comentarii

de Ioana V.

Dong Yi se roaga de Doamna Jang sa ii arate amuleta ei, iar cand aceasta i-o arata, fata isi da seama ca nu este cea pe care o cauta.

Dong Yi i-a captat atentia Doamnei Jang prin inteligenta ei si ii cere maestrei Cho sa afle mai multe despre fata.
Doamna Jang isi scoate in evidenta inca o data abilitatile si folosindu-se de un joc pe care obisnuia sa il joace cu regele ii da acestuia un sfat in legatura cu investigatia incidentului din ziua banchetului. Doamna Jang ii sugereaza ca cel mai bine ar fi sa inchida cazul astfel echilibrandu-se puterea din Guvern intre cele doua factiuni deoarece deja s-a demonstrat ca ceea ce s-a intamplat a fost un complot si nu un semn de rau augur.

Astfel, regele convoaca toti ministrii si le prezinta noile functii, lucru care nu este tocmai pe placul celor din Factiunea Seoin deoarece prin aceasta schimbare cei din Factiunea adversa capatasera functii importante in stat si astfel puterea lor incepea sa creasca.
Dong Yi este supusa unui test de catre maestra Cho care doreste sa vada daca poate avea incredere in ea. Asadar o trimite pe fata la mama Doamnei Jang pentru a lua niste ierburi medicinale si a le aduce la Palat, dar i s-a specificat ca nimeni nu trebuie sa o vada deoarece este interzisa introducerea medicamentelor in Palat.

A sosit si momentul reantoarcerii lui Cheon Soo. In urma cu sase ani, acesta fusese salvat de catre maestrul clarvazator Kim Hwan si dus la un templu unde ranile in urma luptei cu soldatii i-au fost tratate de catre calugari. Desi au trecut atatia ani el tot isi aduce aminte de promisiunea pe care i-a facut-o micutei Dong Yi atunci cand s-au despartit si anume ca va veni sa o caute cat de curand.

Regele intorcandu-se din inspectia lui nocturna prin oras hotaraste sa il viziteze pe Comandantul Seo, care ramasese cu mult peste program pentru a se mai uita pe diverse acte, si sa ii spuna ca va trebui sa inchida cazul incidentului de la banchetul regal. In timp ce discutau regele ii destainuie Comandantului ca noaptea in care era sa fie ucis a fost distractiva si ca s-a simtit ca un om obisnuit ba mai mult a intalnit o fata care l-a „maltratat”. In momentul in care regele a rostit numele lui Dong Yi, fata Comandantului se schimba si isi aduce aminte de fetita celui pe care il credea asasinul tatalui lui. Cu aceasta ocazie decide sa faca niste investigatii pentru a se convinge daca este sau nu vorba despre aceeasi fata.

Dong Yi a intarziat prea mult pe drum si inserandu-se, Portile Palatului se inchideau iar cei ce doreau sa intre dupa stingere trebuiau sa prezinte un permis special. Dong Yi avand pachetelul cu medicamente nu avea cum sa intre in Palat fara sa fie perchezitionata, asa ca spontaneitatea fetei intra in actiune si se hotaraste sa sara gardul. Dar tocmai in momentul in care fata se chinuia din rasputeri sa isi duca planul la indeplinire se intoarce regele la Palat si o vede. Uitandu-se amuzat la ea decide sa o ajute si le da liber garzilor astfel incat fata sa poata intra in Palat in mod civilizat si nu fraudulos.

Ierburile medicinale pe care reusise sa le aduca Dong Yi erau destinate pentru a o ajuta pe Doamna Jang sa ramana mai repede insarcinata, dar aceasta cand aude refuza vehement sa le ia ordonandu-i maestrei Cho sa le faca disparute.
In Palat se instaleaza nelinistea deoarece se pare ca tonicul reginei a fost otravit, din cauza ca tija de argint cu care se efectua testul pentru otrava isi schimba culoarea de fiecare data cand era introdusa in bolul cu tonicul destinat reginei.

Cheon Soo se indreapta catre locul unde fusesera ucisi tatal si fratele lui Dong Yi pentru a le comemora moartea. In acelasi loc mergea si Dong Yi, care a ajuns prima, si dupa efectuarea ceremoniei intr-o clipa de neatentie isi pierde bentita pe care i-a daruit-o Cheon Soo pe cand era copil. Acesta gaseste bentita si recunoscand-o alearga dupa fata pe drumul de intoarcere dar nu o gaseste.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2,114 comentarii

There are currently 2,114 comentarii on Dong Yi – Episodul 8. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. mai sunteti?

  2. I’m here. mi-e dor de Crib….pe unde o fi? :(

  3. Wow.Am vizionat acest episod.A fost foarte bun.Eu ador foarte mult,DONG YI si regele sunt asa de draguti impreuna.Astept sa vad reintilnirea lui Chonsu cu DONG YI…Ne revedem,mai tarrziu dupa serial.All the best.DONG YI is AMAZING….

Leave a Comment