Andreea Ioana Tudose [KF]

Dong Yi – Episodul 7

Written by Andreea Ioana Tudose [KF]. Posted in Dong Yi, K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

ep 7-1

Published on martie 23, 2011 with 176 comentarii


Regele Sukjong si Dong Yi sunt salvati in ultimul moment de venirea poterei, care ii prinde pe complotisti. Sukjong dezminte in fata lui Dong Yi faptul ca el era intr-adevar regele si e hotarat sa afle cine se afla in spatele complotului. Cauza disonantei muzicale se afla chiar in bucatile de sare, care fusesera folosite pentru a modifica sonoritatea clopoteilor si tonalitatea, fiind apoi topite pentru a fi sters orice indiciu cu privire la complot.

Regele ii povesteste doamnei Jang intalnirea cu umila Dong Yi, pe care o si rasplateste, oferind in cinstea ei un banchet regal la Academia de Muzica, precum si o serie de alte daruri pretioase. Intre timp, regina-mama si ministrul Oh sunt alertati de anchetarea complotistilor care ar fi putut sa dea in vileag intregul plan de a o denigra de doamna Jang pus la cale de regina si cauta sa elimine toate dovezile existente. Regina ii da acordul ministrului Oh de a-l gasi si elimina pe principalul suspect, ofiterul Min, insa dregatorul isi trimite oamenii pentru a-i ucide pe cei insarcinati de regina-mama cu uciderea ofiterului. Astfel, doamna Jang este avantajata si o viziteaza pe regina pentru a o santaja in mod subtil.

Generalul Seo se gandeste neincetat la Dong Yi si spera sa o regaseasca. Membrii Academiei de Muzica se pregatesc sa il primeasca pe noul director, nimeni altul decat fratele dregatorului Oh, Oh Tae Poong, si el partizan al factiunii Namin. El vine in inspectie alaturi de fiul sau, Oh Ho Yang, decisi sa reformeze radical Academia. Oh Ho Yang ii face avansuri lui Dong Yi, care, la randul ei, riposteaza violent. Fata reuseste sa scape de pedeapsa cu bataia la care Tae Poong vrea sa o supuna, fiind chemata la o intalnire cu doamna Jang.

In timpul in care o asteapta pe Dong Yi, doamna Jang isi aminteste profetia facuta de clarvazatorul Kim Hwan cu privire la viitoarea ei rivala. Ea o cheama pe Dong Yi in apartamentul sau, unde isi mainfesta dorinta de a o rasplati si ea pentru faptul de a-i fi salvat viata regelui. Vazand ca Dong Yi refuza sa ceara ceva, concubina se arata foarte dezamagita si se pregateste sa plece la o ceremonie organizata la palat. In ultima clipa, Dong Yi ingenuncheaza in fata ei si ii cere sa ii arate amuleta in forma de fluture.

Despre Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose (n. 1987) a absolvit Facultatea de Litere, sectia Relatii Internationale si Studii Europene, in cadrul Universitatii din Bucuresti si este actualmente masteranda in an terminal. Pasionata de literatura si de muzica asiatica in general, descopera in 2009 magia universului coreean, de care i va fi imposibil sa se mai desprinda, o data cu difuzarea serialului “Giuvaerul palatului”.

Browse Archived Articles by Andreea Ioana Tudose [KF]

176 comentarii

There are currently 176 comentarii on Dong Yi – Episodul 7. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. stau , tu? :*

 2. Nu stiu dar am compuso din suflet..ca niciodata :D

  Lasam si la apreceria celorlalti ..:)

 3. Astept un semn de ..la …cineva :))

  Ies sa pap dar revin la Distractie :>

 4. pa pa verisuco >:D<
  te iubesc :*:*

 5. salutare . bine v-am regasit

 6. buna alex!ai mai venit pe blog?

 7. adica ai mai postat comm uri?:-?

 8. nu prea am acces la un clac ppropiu in camin . asa ca intru cand pot . si daca mkai postez cate un comentariu e bine

 9. aha…atunci bine ai venit printre noi!

Leave a Comment