koreafilm

Yongduam Rock

Written by koreafilm. Posted in Cultura, Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

Published on februarie 26, 2011 with 15 comentarii

de Viviana Ifrim

Una dintre atracţiile turistice majore, în special pentru perechile căsătorite, Yongduam Rock poate lua diferite forme, în funcţie de unghiurile de vizualizare sau de condiţiile meteorologice.

Image and video hosting by TinyPic

Yongduam Rock este situată la 200 de metri spre vest de iazul Yongyeon, în aval de Hancheon, insula Jeju. Se spune că un dragon care a trăit în Palatul Dragon care a încercat să urce la cer a devenit stană de piatră. Forma acestei stânci seamănă cu un cap de dragon astfel că a fost numită Yongduam Rock (“Yong” înseamnă dragon în coreeană.). În ceea ce priveşte forma şi dimensiunea acestei stânci este destul de ciudată şi curioasă. Stânca măsoară zece metri deasupra apei, iar o porţiune de 30 de metri din aceasta este scufundată în adâncime. Dacă te uiţi cu atenţie la această stâncă la apus de soare, ţi se va părea că prinde viaţă şi că se ridică la cer. Cel mai bun loc pentru a admira această stâncă este de la aproximativ 100 de metri spre vest. De asemenea, atunci când sunt valuri, aceasta oferă o vedere mai bine decât într-o zi obişnuită, cu o mare liniştită.

Image and video hosting by TinyPic

De asemenea , există o mulţime de legende interesante despre Yongduam Rock.

Una dintre legende este că un leu s-a dus la Mt. Hallasan pentru a căuta planta vieţii veşnice pentru regele dragon atunci când a fost împuşcat mortal de Zeul muntelui. Acesta a căzut în mare şi numai capul i-a rămas plutind.

O altă legendă este aceea că balaurul a luat o minge de jad de la Zeul Mt. Hanllasan în timp ce acesta urca la cer. Zeul s-a înfuriat şi a tras în jos balaurul cu săgeţi. Corpul acestuia a căzut în mare şi numai capul său a rămas plutind.

Geologic vorbind, atunci când lava s-a întărit aceasta a căpătat forma unui dragon , astfel stânca a primit numele de Yongduam. Insula este, de asemenea, iubită de botanişti pentru plantele rare, cum ar fi Seomgatbunchi şi Hedyotis care pot fi văzute crescând în sălbăticie.

Image and video hosting by TinyPic

Sursa : en.korea.com

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Yongduam Rock. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. uauuuu.ce recenzie superrrrrrrr.e fantastic.felicitari.E o poveste minunata

 2. Imi place foarte mult monumentul,sunt curioasa ce scrie pe el.

 3. foarte frumos loc si dragute legende :)

 4. Carina unde mai putem vedea filmele ineafar sa aiba legatura cu servaru peteava .ro si sa fie in romana ca numi merge servaru peteava sau filmele care sunt puse pe el

 5. kfilm ar fi fost frumos dacă rămânea recenzia aşa cum am trimis-o:(
  păcat, am muncit degeaba :(

  mă bucur că va plăcut. pupici!

 6. superb cri, imi plac legendele,bianca filme online in rom mai gasesti pe.. seriale corene..mai sunt pe vikii net dar nu toate ci doar citeva sau poti sa tragi filmele de pe yellowcinema si subtitrarile le iei de pe subtitrari noi ,sau mai este blogul lui antone marian si el are filme online ,sper ca te-am ajutat

 7. Superba recenzie ! Impresionanta stanca ! Interesante legende !

 8. frumos si interesant.superba recenzia.

 9. wow ce mare turquoise….. multumim pt.recenzie

 10. Cri,hai sa mergem cu totii la dragon,poate poate ne v-om intalnii cu idolii nostri,daca tot e vorba de legende!Frumos peisaj,salbatic,care te trimite in reverie!Ai un vot!

 11. Vreau si eu o baie in acea apa limpede si imbietoare ,macar cativa metri sa inot si eu putin!

 12. mulţi pupici la toată lumea!

  @Livia ce bine ar fi! şi eu vreau să fac o baie în apa aceea limpede :)

 13. misteriosii dragoni intotdeauna mi-au placut

 14. fetili,tot privind această stâncă am ajuns la concluzia că dacă ai ceva imaginaţie bogată poţi să-ţi imaginezi că seamănă cu tot felul de animăluţe, care mai de vâcare mai misterioase…hihihi!

 15. ce legende si ce peisaj! ^^

Leave a Comment