Carina T. [KF]

Satul tradiţional Jeonju (2)

Written by Carina T. [KF]. Posted in Cultura, Hanshik - Gastronomie, Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

Published on ianuarie 13, 2011 with 61 comentarii


de Carina T.

Image and video hosting by TinyPic

Deşi o mare parte din Satul tradiţional Jeonju (전주 한옥 마을) se bucură de construcţii noi, există, de asemenea, porţiuni semnificative care păstrează farmecul rustic.

În partea 1, am explorat o parte din centrul istoric al oraşului Jeonju cu atracţiile sale. De data aceasta, vom degusta unele dintre preparatele celebre din zonă.
Ca şi în alte ţări, provinciile din Coreea tind să aibă rivalităţi. Dar când vine vorba despre produse alimentare, oamenii de la sud de Seul şi până în Insula Jeju sunt de acord că cea mai bună mâncare din ţară se găseşte în provinciile Jeolla.

Şi cred că este logic deoarece colţul sud-vestic al Coreei este cunoscut ca „Ţara coşului cu orez” şi se laudă cu o bucătărie delicioasă.

Oraşul istoric este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru omonimul său, Jeonju bibimbap ( 비빔밥), care este o combinaţie sănătoasă de legume, orez şi pastă de ardei iute servit la temperatura camerei sau într-un castron de piatră încălzit.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Deliciosul bimbimbap din Jeonju este un genul de mâncare ce trebuie neapărat încercată, atunci când vizitaţi provincia Jeolla.

Un restaurant celebru din Jeonju este Honamgak (호남각), situat în cartierul Songcheon-dong. În plus faţă de bibimbapul lor special se poate comanda o tocană de carne de vită fiartă la foc mic, numită kalbi jjim (갈비찜), trei tipuri de kimchi, ciuperci sălbatice şi o ciorbă de muguri de fasole puţin sărată, alte câteva banchan (반찬) sau garnituri.

După o masă aşa copioasă, evident trebuie continuată plimbarea prin satul tradiţional, iar dacă este cumva o zi caldă de vară sigur veţi avea poftă şi de ceva revigorant.
Image and video hosting by TinyPic

Oh Min-taek şi Pak Joon-ho conduc Horang (호랑), o cafenea prietenoasă situată în pitorescul Jeonju Hanok Village.

Pentru aceasta trebuie să faceţi un popas la Horang (호랑), o cafenea fermecătoare, care aparţine unor băieţi tineri, Joon-ho Pak (박준호) şi Min Oh-taek (오민택). Pe terasa în aer liber se poate comanda suc de kiwi proaspăt. Alături de băutura delicioasă neîndulcită veţi fi serviţi cu biscuiţi cu susan aşezaţi pe o farfurie sub forma unei feţe zâmbitoare de ciocolată.
Image and video hosting by TinyPic

Mai puteţi savura o cremă albă acoperită cu felii de migdale. Crema este făcută din deodeok (더덕), o plantă adesea folosită ca un substitut de ginseng.

Image and video hosting by TinyPic

În vasele de la Gookil Ddeok Kalbi (극일떡갈비) este aşezată carne de vită tocată, alături de alte 20 feluri de bucate delicioase.

Un alt restaurant pe care nu trebuie să-l rataţi este Gookil Ddeok Kalbi (극일떡갈비). Aşezaţi pe podeaua modestă a restaurantului puteţi comanda o porţie de carne tocată de vită marinată cu zahăr şi puţin soia. În meniu se găsesc nu mai puţin de 20 feluri de bucate variind de la scoici condimentate şi kimchi pajun, clătită cu jeleu de ghinde. Toate sunt extrem de delicioase.
Image and video hosting by TinyPic
După atâta plimbare şi mâncare e cazul să vă odihniţi. Deoarece Satul tradiţional Jeonju este o destinaţie turistică, evident că se găsesc diferite locuri de cazare.

Hakindang (학인당) a fost casa lui Baek Nak-jung (백낙중), care a fost venerat pentru pietatea sa filială. Clădirea, care este un exemplu tipic de casă pentru clasa superioară din perioada dinastiei Joseon, a fost transformată în casă de oaspeţi sau pensiune.

În final, mie nu-mi mai rămâne decât să spun „Drum bun!”.

Image and video hosting by TinyPic

Sursa: DiscoveringKorea.com

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

61 comentarii

There are currently 61 comentarii on Satul tradiţional Jeonju (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte frumos! Felicitari!

 2. Oau, neeee, o sa salivam pe tastatura.Ce atmosfera calda si pitoreasca.Merci Carina.Abia astept sa ajungem in korea.Fighting!

 3. waw ce de-a bunatati si lume multa si eu am lipsit de la ospat :(( am ajuns la spalat de vase :)dar poate s-or indura frumosii proprietari si mi-or da si mie ceva bunut.
  gaura din zid parca ar fi : made in Rom . :)ca sa nu-l deterioreze apa mai bine-l spargem

 4. pentru tine oltea, am pus deoparte… asa ca ai portia ta :) cum sa te uitam tocmai pe tine? ! :)

 5. mi-e foameee! :)) e parapad daca nu ajungem acolo! :D

 6. sal voi ati urmarit toate serialele??eu cred ca 2 am ratat in fine cui ii mai place serialele de la korefilm ?????

 7. tuturor de pe koreafilm le plac serialele si filmele coreene :)

 8. multumesc Carina !sarutmana pentru masa ,ca tare gustoase au mai fost bucatele :))

 9. sa-ti fie de bine. a fost cate putin din fiecare sa nu te ingrasi :)

 10. da da ! mai ales ca suntem pe-nserate si ce mancam se depune. Norocut ca acesti oameni mananca sanatos

 11. cat de bine arata, iar aromele mmmmmmm sunt imbatatoare… ;)

Leave a Comment