koreafilm

Jumong – Episodul 43

Written by koreafilm. Posted in Jumong, Povestea

Tagged: ,

430

Published on ianuarie 20, 2011 with 538 comentarii

So Seo No, desi insarcinata, ia decizia sa participe la nunta lui Ju Mong cu  Ye Soya, alaturi de ceilalti lideri ai triburilor si natiunilor vecine.

La palat are loc o nunta fastuoasa, presarata cu toate ritualurile unui asemenea eveniment. Pe chipurile invitatilor se citesc sentimente diferite…


Vrand sa plece la mormantul tatalui sau, Ju Mong afla ca Dae So ii oferise lui Yang Jung capul lui Haemosu, in schimbul sarii cu care s-a intors la Puyeo, decizie ce avea ca scop deblocarea relatiilor comerciale cu Han.

Guvernatorul Hyunto ii cere lui Dae So sa-i trimita in capitala Han, ca sclavi, pe fostii locuitori ai vechiului Josun, care reusisera sa scape de razboi si se stabilisera in Puyeo.

Pentru prinderea acestora, Dae So apeleaza la Ju Mong, care este de acord. Tovarasii sai  il parasesc, neintelegand de ce Ju Mong accepta un asemenea lucru, contrar visului lui de a-i elibera pe acesti oameni fara tara.

Jumong ii impartaseste regelui Geum Wa si mamei lui planul sau de a se refugia intr-o ascunzatoare impreuna cu refugiatii si de a construi armata Da Mul.

Ju Mong isi aduce pe cei trei prieteni pentru a pune in practica planul: odata plecati cu refugiatii din Puyeo, aveau sa aleaga un alt drum decat cel catre Han.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

538 comentarii

There are currently 538 comentarii on Jumong – Episodul 43. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Cristina cred ca sunt numai eu cu tine,

  2. spune-mi te-a miscat momentul discutiei mamei lui Jumong cu Peya, ce frumos se priveau si cum i-a strans el mana, pacat ca il va lasa singur, la ei este o dragoste bazata pe respect si prietenie, cu toate ca Peya o iubeste mai mult, sper sa nu plece

  3. Buna seara. Incerc sa ma adun dupa furtuna pricinuita in sufletul lui Jumong de nuta si noua dezvaluire a lui Songju.

  4. buna din nou! si mie mi-a placut cum a vb Peya cu Yuhwa…ea a vrea sa-i fie alaturi din respect pentru grija ce i-a purtat-o ei si lui jumong..pacat ca el se va schimba :(

  5. Destul de emotionanta.Cat despre Daesoo , Regele avea dreptate..da-le un deget chinezilor si iti vor luat toata mana. Prost mai e si Daesoo.

  6. Buna,Andreea!

  7. @elena heisu, Peya a iubit-o si o mai ibete mult pe Yuhwa, la este mai mult respect si recunostinta pentru ca a ajutat-o sa-l creasca pe Jumong

  8. Eu mai avem putin si plangeam atunci la scena aceea cu Paeya si dna Yuwha…un moment cu o mare incarcatura emotionala…si mai aveam putin si plangeam si atunci cand s-a dus Jumong pe muntele Cheonmu

  9. ati vazut cum s-a uitat jumong spre soso in timpul nuntii lui… cam cu regret as zice eu

  10. De acum in colo se vor produce mari modificari de comportamentla multe personaje.

  11. Da da au fost si faze comice.

  12. florimama daca mai esti am lasat un comm pt tine la 334 :))

  13. acum cred ca s-a adunat atata ura in sufletul lui Jumong contra lui Daesoh, ca daca ar putea l-ar omori pe loc

  14. Am o rugaminte mare catre traducatorii filmelor istorice coreene si anume sa ”adapteze” mai mult traducerile. Adica.. Stiti expresia ”traducerea si adaptarea”, nu-i asa ? Ei, eu va rog frumos sa evitati cuvintele si expresiile moderne chiar daca sunteti tineri si nerabdatori sa traduceti rapid si exact sensul. Limba noastra va ofera o gama imensa de sinonime. Nu astept sa le cautati pe cele cu sute de ani inainte pentru ca oricum au disparut ci sa alegeti cu grija din limbajul ”un picut” mai vechi… Oare ma puteti intelege ? Actiunea se petrece cu sute de ani in urma, obiceiurile, gesturile, tinuta,.. sunt alese cu grija sa ne redea o imagine pe cat se poate de fidela (pentru ca oricum nimeni nu mai stie exact). Dar cand gesturile sunt aproape moderne iar limbajul este cules dintre neologisme, se bat cap in cap si dispar farmecul, aerul vechi, increderea in minutul urmator. Sper sa ma fi inteles corect. Oricum urmaresc toate filmele coreene dar vreau ca filmele ”de epoca” sa ramana filme de epoca. Ati vazut, chiar si in filmele istorice romanesti se incearca evitarea cuvintelor moderne pentru ca zgarie cursul unui film, impresia asupra spectatorului,.. Ma rog, nu sunt decat o spectatoare indragostita de frumos, curat si armonios sub toate aspectele lor.

  15. La nunat Jumong nu avea nu bucurie dar nici macar seninate pe fata, mai degraba regret, tristete si neputinta.

  16. nu cred elena…jumong nu este persoana care sa urasca…

  17. Da la nunta Jumong nici macar nu a putut scita un zambet si se uita cu regret la Soseono si ea la el…

  18. @Andreea, te rog nu te supara dar eu nu vad numerotarea comurilor, citesc toate com, dar nu stiu la ce te referi daca poti in doua vorbe sa-mi spui despre ce este vorba?

  19. nu stiu ce sa spun dar acea privire pe care i-a tras-o lui Soso, nu a fost de rea credinta, el este totusi un neinteles in ale iubirii, cred ca prima si singura fiinta pe care a iubit-o a fost Buyong, in rest femeile pe care le-a avut l-au ajutat si el in semn de respect tine la ele, cu Sosona cred ca are un respect ceva, ceva mai puternic dar nu la modul ca se topea dupa ea

  20. Regele ne arata un lucru deosebit,ca dragostea nu trebuie sa fie egoista si posesiva,a iubi inseamna a aduce fericire,bucurie in sufetul pereche.In acelasi timp ,daca voi ziceti ca Regele sufera o schimbare de caracter (eu nu am vazut in avans nimic,numai din ce spuneti voi inteleg asta),se datoreaza ca si el dupa plecarea lui Yuwha ,se simte descatusat si liber de o serie de trairi care l-au obsedat…

  21. Jumong poate la urat pe Daeso, dar este genul de om care sa zicem ca iarta.

  22. .,

  23. nu se poate cum sa-si schmbe Peya comportamentul, fata de cine, nu , sa nu plece Yehwua de langa el,

  24. Daca chiar nu ati vazut filmul este pacat sa va stricam bucuria descoperirilor dar urmariti cu mare atentie evolutiile lor.

  25. salut talibanilor nu mai povestiţi din serial….lăsa-ţi oamenii să se bucure de serial…

  26. Florimama cum sa-l ierte pe acest om, care este un dur

  27. ptr cei care vă uitaţi ptr prima dată la Jumong şi la seriale coreene în general ….aveţi răbdare şi uitaţi-vă liniştit la fiecare episod…nu contează că s-a scos de la nuntă şi aşa nu era nimic ieşit din comun de văzut…serialul e prea frumos ca să vă grăbiţi.

  28. Chiar?nu cred pana nu vad,va rog nu mai faceti spoiler cei ce ati mai vazut serialul pentru ca se cam pierde din farmec si din suspans…

  29. draga Danyelp noi nu povestim filmul il comentam

  30. ana ai răbdare e cea mai importantă dintre virtuţi …rog talibanii să scrie pe alte ferestre despre film…la seondeok se spunea maxim 2, 3 episoade în plus.

  31. @elena heisu, nu cred ca Jumong a iubit-o pe Buyong, atunci el era un strengar care se harjonea cu fetele dar s-a simtit foarte vinovat de necazurile pe care i le-a pricinuit. Pe Soseno a placut-o din primul moment cad a vazut-o.

  32. si parerea mea este ca Jumong ,are multe alte preocupari fiind o Personalitate cu preocupari profunde legate de natie,libertate…femeia pt. el este pe locul 2.

  33. oo

  34. elena heisu tu vroiai să afli de ce femeile asiatice au tenul mai tânăr decât al europencelor ?

  35. scuze pt.repetitie(preocupari),m-a intreupt un telefon…

  36. Anja …mama lui Jumong l-a implorat să o sacrifice şi pe ea dacă trebuie ptr visul tatălui său…realizezi ce înseamnă asta ptr un bărbat??? dacă ar fi să faci o comparaţie cu b d care a fost efectiv repugnat îţi dai seama ce forţă a putut acumula Jumong şi astfel a putut să şi controleye emoţiile mai bine.

  37. Cred ca ati vazut ca ei (koreenii) au cateva percpte, dupa mine primul este mama, apoi familia,tara si restul, nici Jumong nu face exceptie.

  38. FLORIMAMA ti-am scris un vechi proverb care se potrivea la discutia ce o purtai atunci
    “nu plange ca s-a terminat fii fericit ca s-a intamplat” :)) intelegi?

  39. şi la noi la fel sunt atâtea bancuri cu soacra :)))

  40. apropo florimama pe a mea mamica o cheama Flori..asa ca de cte ori vad numele tau de aici ma gandesc la ea :))

  41. poate ca ai dreptate Florimama, dar daca Sosona nu l-ar fi scapat din mlastina, si se intalneau in altfel de imprejurari , cum ea era o copila rasfatata, ambitioasa, si facea pe toata lumea sa i se plece in fata , crezi ca s-ar fi placut unul pe altul, nu cred

  42. dany si la ei crezi ca nu sunt??…bancuri cu soacra

  43. Annyeongaseyo !
    Nu mai faceti Spoiler cu Peya si restul :P ..sa lasam pe cei ce vad filmul ptr prima oara in linist ..:D
    Foarte frumos si forte emotionant..am plans f mult la Nunt , cand Jumong a aflat ca Daeso a facut acel fapt cumplit…cand sau despartit fratii lui credinciosi de el…discursul lui Peya cu Yuhw , cel mai frumosssssss :X :X :X O mie de laude pentru Jeon Hwng Ryeol , Regele si Doamna Yuhw sunt asa de frumosi si adevarati Actori..nam cuvinte ^__^

  44. andreea habar nu am

  45. Draga @Andreea chiar indiscutia purtata am spus ca sunt fericita ca am avut ocazia sa traiesc asa ceva, dar sa sti ca asta nu te impiedica cu nimic sa mai plangi atunci cand ceva sau cineva te face sa-ti aduci aminte.

  46. eu m-am referit la femei= iubite si nu la mama,da, stiu ca mama este respectata in coreea ca in orice familie normala.

  47. buna Alex!! bine bine imi cer scuze pentru spoiler!

  48. Danyep , cred ca ma confunzi, nu sunt persoana pe care o intereseaza tenul koreencelor, sunt mai in varsta (56 de ani) deci mai confundat

  49. @elena heisu daca punem prea multi de daca schimbam scenariul. Dar daca Yesoya nu-l salva se mai insura cu ea?

  50. bine ai venit Alexandra Seondeok, nu te-am mai auzit de mult ce mai faci, ai mai facut vreo cronicuta asa ca ultima de am ras, singura, prin casa, ca de eu sunt mai tot timpul singura

Leave a Comment