koreafilm

Concurs KF: Iubire sau putere – ce este mai important

Written by koreafilm. Posted in Concursuri KF, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on ianuarie 26, 2011 with 8 comentarii

Nu stiu de ce scriu asceste randuri, poate pentru ca prima data cand am deschis televizorul si am vazut primul episod din Giuvaierul palatului si am patruns in aceasta minunata lume a serialelor coreene am fost pusa fata in fata cu doua sentimente umane care incearca sa se lupte una cu alta : iubirea si puterea(dorinta de marire).

Iubirea un cuvant care suna asa minunat in auz, te inalta si totusi cand il soptesti parca cobori in visare! Puterea, ceva ce eu nu inteleg de ce oamenii o adora!
Image and video hosting by TinyPic
Inca din primele clipe in Giuvaierul palatului vedem cum cineva alege sa minta si sa ucida pe cineva care era chiar prietena ei. Cred ca va dadurati seama ca vorbesc despre tanara doamna Choi si tanara doamna Park. Aceste doua prietene care crescusera impreuna poate nu gandeau ca intr-o zi vor fi puse sa aleaga prietenia lor(iubirea) si inte puterea la curtea imperiala. Dar in schim am facut cunostinta si cu prietenia adevarata dintre tanara doamna Han si doamna Park. Doamna Han cand aude ceea ce vor sa-i faca doamne Park, incearca sa –i salveze viata, chiar daca stia ca daca se afla urma sa fie si ea omorata ca astfel nimeni sa nu afle despre aceste pedepse date insotitoarele de la palat. Cele trei erau prietene dar dupa seara aceea intre ele nu a ramas decat frica ca toate se vor afla! Iubire sau putere…
Image and video hosting by TinyPic
Cred este clar ca in acel mediu in care fetitele erau luate de langa familie si duse la palat unde le era interzisa iubirea, nu le mai ramanea decat gandul ca poate intro zi le vedea regele si deveneau concubine, astfel lupta pentru putere crestea pe zi ce trece in intereiul curti palatului. Dar mai tarziu parca destinul nu se schimba deloc si facem cunostinta cu alte copile care la inceput incearca sa se impietreneasca alegand iubirea dar vedem cum incetul cu incetul sunt impinse spre aceeasi lupta pentru putere!
Image and video hosting by TinyPic
Copila Jang-geum si Geum-yeong care la inceput erau asa putere, dar impinsa spre putere Geum-yeong se indeparteaza de prietenie. Recunosc ca poate si gelozia a facut-o sa aleaga pasul acesta!
Image and video hosting by TinyPic
Pritenia adevarata intre Jang-geum si Yeon-saeng este cea care castiga toate obstacole. Yeon-saeng poate fara sa doreasca asta devine comcubina regelui, dar ea vede in asta doar o incercare s-o aduca inapoi pe Jang-geum din exil, si asftel ea in loc sa aleaga puterea ea alege iubirea pentru prietena ei. Pentru prietena ei ea se roaga incontinuu, chiar daca celolalte doamne de la curte cred ca ea se roaga pentru ca regele sa vina iar la ea, adica pentru putere.
Mai vreau sa vorbesc despre doamna Han si Jang-geum. Aceasta a crescut-o ca pe propia fiica si desi ea era suparata pe Jang-geum pentru ca nu intelegea de ce isi doreste sa devina prima doamna la bucatarie si credea ca isi doreste putere, ea cu timpul a vazut sufletul curat al acestea si nu buna doamna nu a putut sa impedice iubirea care ii aparea in suflet pentru micuta care ii zambea chiar cand o certa.
Image and video hosting by TinyPic
O iubire dinte cele doua persoane care chiar inlocuiete golul pe care i l lasase Park Myeong-yi si fara sa stie ca ea este chiar mama ei, totusi ii ofera acestea tot sufletul ei.
Image and video hosting by TinyPic
Pentru ea a a dorit sa devina prima domana, adica puterea, dar spre deosebire de doamnele Choi, ea si-a dorit asta tocmai din iubire pentru prietena ei si fiica acesteia.
Image and video hosting by TinyPic
Dar cel mai frumos exemplu de iubire din film este chiar si cel mai important, dinte Min Jung-ho si Jang-geum. Pot spune ca iubirea ofiterului Min mi-a arat mie ceea ce inseamna iubirea adevrata, acea iubire care nu cere nimic in schimb si doar ca fiinta iubita sa fie fericita.
Image and video hosting by TinyPic
Iubirea care depasete toate obstacele si ramane vie si dupa trecerea anilor. Acea iubire care biruie totul si nu lasa dorinta de putere a altola sa le stea in cale! Nu am cuvinte sa spun cat de mult m-a cucerit aceasta iubire si acum am in minte imagina frumosului suras al ofiterului Min cand in cale ii aparea Jang-geum.
Image and video hosting by TinyPic

Pot spune ca totusi iubirea este mult mai puternica decat dorinta de putere, iubirea reuseste sa treaca peste obstacole si incuneaza viata cu multa fericire, chiar daca trebuie sa cunosti tristetea sa ajungi la fericire. Aceste minunat serial si cele care au urmat mi-au adus in viata mea o particica din lumea lor si mi-au umplut sufletul de bucurie. Sunt asa mult de spus despre aceasta tema incat nu vrea sa va plictisesc….

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Concurs KF: Iubire sau putere – ce este mai important. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. dragut:)

  2. Iubirea adevarata trece peste orice obstacol!In cazul de fata iubirea este primordiala!Asa ar trebui sa ramana intotdeauna,numai ca……….!

  3. Frumos şi Impresionant!
    Şi pe mine m-a impresionat iubirea ce i-o purta ofiţerul Min frumoasei Jang geum. Îmi plăcea foarte mult felul în care i se lumina faţa şi-i zâmbea atât de frumos în momentul când acesta o zărea. era de-a dreptul cuceritor!
    Felicitări pt frumoasa recenzie şi multă baftă!

  4. acest serial va ramine in sufletul meu pentru totdeauna.sa fii iubit sau iubita mereu pentru frumoasa recenzie!succes in tot ce realizezi!

  5. Si pt mine Giuvaerul palatului va ramane in suflet,este primul serial coreean vazut si care m-a introdus in minunata lume a Coreei.
    Felicitari pt recenzie si bafta.

  6. Si in cazul meu Giuvaerul palatului a fost primul serial coreean vizionat,prima iubire as putea spune,daca nu ar fi fost acest serial poate ca nu as fi descoperit niciodata incredibila lume a Coreei
    Si pe mine m-a impresionat dragostea pe care ofiterul Min i-o purta lui Janggeum si dragostea ca de mama a doamnei Han pentru Janggeum
    Felicitari!!

  7. Dae Jang Geum e prima drama coreana pe care am vazut-o! Recenzia aceasta mi-a adus aminte de cat de mult imi place! ^.^ Intr-adevar, dragostea va invinge intotdeauna! :D

    Succes in concurs!

  8. e minunat cand iubirea face ca ura din noi sa dispara .Minunate ganduri ,minunate seriale ,minunat omuletul care a scris aceste randuri si ma rog sa aibe parte de multa iubire :)
    succes in concurs

Leave a Comment