Totul despre Boys Over Flowers (1)

Written by carina72. Posted in Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Stiri / noutati

Tagged:

Published on decembrie 10, 2010 with 33 comentarii

CONTEXT
Kkot Boda Namja (cunoscut şi ca Boys Over Flowers sau Boys Before Flowers) este versiunea coreeană a serialului japonez Hana Yori Dango. Aceasta este a treia versiune a acestei manga.
Image and video hosting by TinyPic
Hana Yori Dango

Episoade: 25
Compania producătoare şi Compania de distribuţie: Group Eight şi KBS2
Tema originală: Manga „Hana Yori Dango” a lui Kamio Yoko
Regizor: Jun Ki Sang (Witch Amusement, My Girl, Delightful Girl Choon Hyang)
Scenarist: Yoon Ji Ryun

Image and video hosting by TinyPic

PLOT
Boys Over Flowers este povestea lui Jan-di, care este o fată aflată la vârsta liceului şi a cărei familie deţine o curăţătorie lângă cunoscutul şi prestigiosul Liceu Shin-Hwa. Ea obţine o bursă pentru a intra la luxoasa şcoală, după ce îl salvează pe unul dintre elevi de la sinucidere, în momentul în care îi aducea uniforma de la curăţătorie. Ulterior ea este etichetată de către mass-media, ca “Femeia neînfricată”.
La şcoală, ea întâlneşte pe cei mai bogaţi patru băieţi, cei mai populari şi cei mai răsfăţaţi, cunoscuţi sub numele de F4 (4 flori), care sunt, de asemenea renumiţi că le cauzează probleme celor care vorbesc urât despre ei.
Pe masură ce povestea progresează, ea începe să-l placă pe unul dintre ei, Ji-hoo, dar descoperă şi că liderul grupului, Joon-pyo, este îndrăgostit de ea.
Serialul se învârte în jurul acestui triunghi amoros şi felul în care se rezolvă această situaţie.
PERSONAJE
Image and video hosting by TinyPic

Geum Jan Di

Jan-di este un om de rând ai cărei părinţi au o curăţătorie. Ea este înotătoare la şcoala ei, care nu are nici măcar un bazin de înot. Într-o zi, ea se duce la Liceul Shin-hwa, unde învaţă 1% dintre cei mai bogaţi copii şi salvează accidental un student de la o tentativă de suicid. După acest incident, ea este chemată la această şcoală de prestigiu cu o bursă de înotător. Şcoala în sine şi studenţii care merg acolo nu se potrivesc cu gusturile ei, dar Jan-di nu poate să renunţe deoarece părinţii ei doresc ca ea să se căsătorească cu un om bogat.
Când ea îi ţine partea colegei ei, care era agresată de cei patru băieţi, numiţi F4, obţine “Cartonaş roşu”. Şi astfel, întreaga şcoală începe să o atace pe Jan-di. Pe neaşteptate, ea îl întâlneşte pe Ji-hoo pe scări. Jan-di se îndrăgosteşte de Ji-hoo, dar mai târziu când Joon Pyo îşi mărturiseşte sentimentele pentru ea, relaţia lor se complică.

Image and video hosting by TinyPic
Goo Joon Pyo

Liderul F4 şi moştenitorul celui mai mare conglomerat de firme din Coreea. Crescut de servitori, în locul părinţilor ocupaţi, Joon Pyo crede că în lume nu există nimic care nu se poate cumpăra. Fiind fiul unei familii foarte bogate, el a trecut prin numeroase încercări: răpiri şi tentative teroiste.
El este un maestru în arte marţiale şi are abilităţi de auto-apărare, dar îi este teamă să înoate din cauza unei experienţe avute în timpul unei răpiri. De sora lui mai mare, Joon Hee, se teme cel mai mult. În mod ironic, Joon Pyo se îndrăgosteşte de Jan-di, care îi aminteşte de sora lui. Joon Pyo are părul creţ natural, un temperament vulcanic, dar o inimă nevinovată. Deşi el poate vorbi fluent cinci limbi, el are lacune în ceea ce priveşte limba coreeană. Joon Pyo are o personalitate simplă şi dreaptă şi se bazează mai mult pe intuiţie, mai degrabă decât să fie raţional. El este sincer în faţa fetei care îi place şi devine gelos atunci vede că Jan-di îl place pe Ji Hoo, prietenul său cel mai apropiat din F4.

Image and video hosting by TinyPic
Yoon Ji Hoo

Nepot al fostului preşedinte al Coreei, dr. Yoon Seok-young, şi cel mai atractiv tip
din F4. Ji-hoo este moştenitorul Fundaţiei Culturale Su-am, Centrului de Artă şi a unei Orchestre ce aparţinuseră familiei sale. El este de asemenea şi muzician. Ji-hoo şi-a pierdut părinţii la vârsta de cinci ani, într-un accident de maşină. El trece peste greaua încercare alături de prima lui dragoste, Seo-Hyeon. Ji-hoo crede că ea este singura lui iubire, dar la care nu poate ajunge în totalitate. Jan-di este cea care îl incurajează când el ezită să se apropie de Seo-Hyeon. Cu sprijinul lui Jan-di, Ji-hoo o urmează pe Seo-Hyeon în Franţa, dar revine după ce îşi dă seama că sentimentele lui pentru ea fuseseră doar de admiratie şi nu de iubire. Ji-hoo nu arată că îi pasă de ceilalţi, ştie ce vrea să facă, şi niciodată nu se amestecă împreună cu alţii. După ce Ji-hoo se împrieteneşte cu Jan-di, personalitatea lui începe să se schimbe şi apar conflicte între iubire şi prietenie.

Image and video hosting by TinyPic
So Yi Jung

Talentat olar şi succesor al unei prestigioase familii. Deşi Yi-jung şi-a câştigat reputaţia datorită talentului său în domeniul ceramicii, el nu poate da departe sentimentul că trăieşte viaţa fratelui său. Fratele mai mare a lui Yi-jung, care fusese excepţional de talentat şi se aştepta ca el să devină moştenitorul, a plecat de acasă şi a renunţat să mai prelucreze ceramica. Yi-jung este posedat de un sentiment de inferioritate şi acest lucru îl face să creadă că este incapabil de iubire. El este un playboy, dar blând şi inimos. Deşi nu realizează el însuşi, Yi-jung caută cu disperare singura lui iubire adevarată.

Image and video hosting by TinyPic
Song Woo Bin

Woo Bin este fără îndoială membrul cel mai respectat şi cel mai matur din F4. Familia sa deţine o corporaţie gigant în industria construcţiilor. El este mereu sobru şi foarte rar îşi pierde temperamentul. Woo Bin este cel de-al doilea playboy al grupului. Gusturile sale tind către femeile mai în vârstă şi întotdeauna iese în cluburile de noapte şi la petreceri împreună cu Yi-Jung.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

33 comentarii

There are currently 33 comentarii on Totul despre Boys Over Flowers (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Pe mine nu ma atrage deloc acest serial,nu l-as urmari,dar tu ai facut o prezentare ft frumoasa.Vot

 2. as vrea sa l vad intro zi. pe mine coloana sonora m a facut sa ma indragostesc de ea si mi a inspirat ideea sa vad si serialul, sper sa reusesc intr o zi!

 3. este un serial foarte frumos. eu l-am vazut prima oara in varanta japoneza, dar cea coreeana e mai frumoasa. Va fi si tradus :)

 4. am auzit de acest film e pe lista ,o sa il vad cu siguranta ,frumoasa recenzie carina

 5. vot ca uiasem

 6. mi se pare un serial intresant :P felicitari pt recenzie!

 7. vreau si eu varianta coreeana
  Carina ma poti ajuta?
  imi place !!!!! te rog !!!!!!!!!
  vot vot vot

 8. cea japoneza am vazut-o si-i fainuta !!
  dar cea coreeana e deosebita !!!!!!!!!!1

 9. cred ca am vazut primul episod… nu-mi aduc bine aminte!:))
  imi plac serialele care au ca subiect gastile cu baieti(aparent)rai!
  vot! :)

 10. oltea, varianta coreeana e pe yellow, iar traducerile in ro vor incepe sa apara in curand :)

 11. frumoasa prezentare. Si eu am vazut varianta in japoneza si mi-a placut. Deja mi-ai facut “pofta” sa o vad si pe cea coreeana. mai ales ca spui ca va fi si tradusa ….wow…. Sa fie vreun dar de Mos Cracuin aceasta sub.?…. :))… Vot

 12. e prea din scurt sa fie de Mos Craciun, dar vor fi.
  De mos sper sa fie tot serialul Kim Soo Ro :)

 13. ooooooooooo ce de vesti ne dai spiridusule :))

 14. s-a făcut foarte multă reclamantă pentru acest serial. sper că şi merită :)

 15. filmul s-a bucurat de foarte mult succes

 16. si i s-a facut si foarte multa publicitate

 17. felicitari!un serial interesant!vot!

 18. e foarte frumos serialul merita vazut
  multumesc Carina sper sa reusesc sa-l vad cu traducere in rom

 19. Super film!!

 20. un serial exact la fel am vazut in varianta taiwaneza tot cu f4 dar nu stiu daca in varianta coreeana f4 este chiar o formatie dar in varianta taiwaneza ei canta impreuna dar serialul se numeste METEOR GARDEN.abia astept sa-l vad si pe asta.vooooot!!!

 21. si pe acesta as vrea sa-l vad, timp e prea putin pt cate ar fi de facut si de vazut

 22. @manu: primul serial avand aceasta tema a fost Hana Yori Dango (Japoni) apoi au facut Metor Garden (Taiwan) si ulterior Boys over flowers (Coreea).
  Vei vedea in partea a doua a prezentarii ca arat toti actorii care au jucat in cele 3 :)

  • Intai a fost Meteor Garden (2001), apoi Hana Yori Dango (2005) Boys Over Flowers sau Boys Before Flowers e ultimul, in 2009.

   • astept sa vad daca vor face si sezonul 2 asa cum au anuntat mai demult :)

    • La Meteor Gardens sI Hana Yori Dango au facut nu numai sezonul 2, ci si spin off, nu mai stiu exact daca japonezii sau taiwanezii, mi-e lene sa caut acum.
     Felicitari pt articolele pe care le scri.

     • multumesc frumos
      ma bucur cand cineva descopera si articolele mai vechi, chiar de pe vremea cand eram doar user kf :)

 23. Eu am reusit sa vad un singur episod si pentru ca se incarca greu am renuntat dar cred ca am sa reiau!Vot pentru prezentare!

 24. SUPERBA RECENZIE!!!FRUMOASA PREZENTARE A PERSONAJEOR!!FELICITARI CARINA!!!
  eu de mult vreau sa-l urmaresc dar mai intii vreau sa termin cu You’re Beautiful si apoi il voi urmari si pe acesta!!!
  VOT!!!

 25. Si eu intentionam de mult sa-l vizionez,poate in vacanta asta de iarna dupa ce termin cu Playful Kiss ca in timpul saptamanii nu prea e posibil sau macar dupa ce termin cu tezele
  Superba prezentare a serialului!!Vot!!

 26. eu am inceput sa-l urmaresc primul episod dar din pacate nu l-am dus pina la capat il voi privi in vacanta de iarna!!!

 27. Eu l-am vazut cu subtr.ro. pe FILME SI SERIALE COREENE ONLINE. Este f.f.f. frumos. In ultimul timp i se scosese subtr.ro. Merita vazut si chiar revazut.

 28. primul film contemporan la care am plans

Leave a Comment