Regele Suro

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on decembrie 12, 2010 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Suro (sau Sureung) (?-199), numit in mod uzual Kim Suro,a fost legendarul fondator si rege al statului Geumgwan Gaya,situat in sud-estul Coreei.

Conform legendei fondarii statului Geumgwan Gaya,inregistrata in textele din secolul al 13-lea din cronica Garakguk-gi din Samguk Yusa,regele Suro a fost unul dintre cei sase printi nascuti din oua,coborate din cer intr-un bol de aur infasurat in panza rosie. Suro a fost primul nascut dintre ei si a condus la crearea altor sase state,in timp ce pretindea conducerea Confederatiei Gaya.

Image and video hosting by TinyPic

De asemenea,conform legendei,sotia regelui Suro, Heo Hwang-ok,a fost o printesa din tara indiana Ayuta.Se spune ca ea a ajuns in Gaya cu barca. In total,ei au avut 10 fii,dintre care doi au luat numele de familie al mamei. Ayuta este astazi identificata ca fiind Ayodhya (in India).

Un mormant atribuit regelui Suro se afla in Gimhae.

Image and video hosting by TinyPic

Membrii clanului Gimhae Kim,care continua sa joace un rol important in viata coreeana prezenta,sunt urmasi ai regelui Suro,la fel ca membrii familiei Gimhae Heo. Cele doua familii nu au avut inter-casatorii pana la inceputul secolului 20.

In orasul nordic indian Ayodhya, o delegatie coreeana recenta a inaugurat un memorial pentru stramosul lor regal, Regina Heo Hwang-ok.Mai mult de o suta de istorici si reprezentanti ai guvernului,inclusiv ambasadorul nord-coreean din India,au inaugurat memorialul pe malul vestic al raului Saryu.
O drama coreeana intitulata “Kim Suro” a inceput sa fie difuzata pe 29 mai 2010 pe canalul MBC. Kim Suro este interpretat de actorul Ji Sung.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Regina Heo Hwang-ok este interpretata de actrita Seo Ji-hye.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Regele Suro. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Extraordinar! frumoasa prezentare.

 2. am început să văd filmul, sunt la ep. 5. este forte interesant.

 3. am uitat…vot.

 4. foarte frumoasă legenda. am văzut astă-vară un episod în direct pe MBC şi mi-a plăcut, dar nu ştiam ce film este. acum sunt sigură că e acesta pt că seamănă personajele şi în acel episod apărea şi prinţesa indiană. chiar m-am întrebat atunci ce rol o fi jucând? cred că am să urmăresc şi eu serialul. mă poate ajuta cineva să-l găsesc?
  vot

 5. crib, eu îl văd pe vplay.ro unde trebuie să-ţi faci cont (nu sunt reguli de respectat) este cu traducerea carinei72, nu sunt toate episoadele traduse(26 din 32)dar restul sunt în engleză.
  singurul inconvenient este că nu poţi să vezi mai mult de trei episoade pe zi ( asta în caz că nu vrei să plăteşti ca să ai cont vip)

 6. mulţumesc mirela, dar cred că un episod pe zi e de ajuns, hai maxim două …hihihi!

 7. câte un episod văd şi eu şi nici măcar în fiecare zi…
  să cauţi la seriale tv sau mai bine cauţi direct Kim Soo Ro (The Iron King).

 8. Subtitrarile se gasesc in traducerea exceptionala a Carinei pe subtitrari noi ,a ajuns deja la ep.27 si pana de Craciun ne-a promis ca termina ,oricum serialul merita din plin vazut .

 9. mulţumesc tare mult fetele, pupici!

 10. Cu multa placere si….vizionare placuta.

 11. Ai facut o prezentare draguta,dar detaliile acestea au fost deja prezentate in alta recenzie.Ai zis ca ne prezinti regii Shilla,ai inceput cu Gaya totusi?

 12. o mare parte din informatii le-am prezentat si eu. nici nu ma asteptam ca cineva sa mai scrie o recenzie despre Soo Ro, mai ales ca anuntasem ca scriu eu, dar nu-i nimic. Prima poza strica tot. Chiar nu-mi place.

Leave a Comment