Heartbreak Library (movie) 2008

Written by ramonabv. Posted in Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Stiri / noutati

Tagged: , ,

Published on decembrie 18, 2010 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Într-o zi, Jo Eun-Soo (interpretată de actriţa Yoo-Jin, Creating Destiny), care lucrează ca bibliotecară, ea fiind o persoană care îşi ia munca foarte în serios, vede un tânăr îmbrăcat într-un costum negru, că rupe pagini din cărţi şi îl fotografiază cu telefonul mobil pentru a avea probe, apoi îl acuză de vandalism.
Tânărul băiat pe nume Kim Joon-Oh (interpretat de actorul Lee Dong-Wook, The Recipe) cu ochi trişti îşi coninuă misiunea fără să-şi dea seama că a fost prins asupra faptului (şi pe mine m-au impresionat ochii lui trişti, însă o să descoperiţi singuri că în spatele acestei tristeţi se ascunde o mare dramă ). Curând, Eun-Soo va descoperi că în spatele acestui vandalism există o poveste foarte complexă. Se pare că prietena lui Joon-Oh, care a fost o „devoratoare de cărţi”, „un şoricel de bibliotecă” citea în mod regulat cărţi de la biblioteca unde lucrează Eun-Soo primind chiar şi o titulatură de cel mai fidel client al bibliotecii.
Image and video hosting by TinyPic
Yoo-Jin cunoscută şi sub numele de Eugene

Însă a dispărut brusc lăsându-i doar un mesaj scurt scris pe o foaie de hârtie “Uită-te la pagina 198, acolo este scris tot ceea ce simt pentru tine”. De când a primit mesajul Kim Joon-Oh, încearcă să descopere ce anume se ascunde la pagina 198. Eun-Soo începe să-l ajute să găsească mesajul corect de la pagina 198, însă nu înţelege de ce l-a părăsit fosta prietenă. Îi face rost chiar de adresa fetei care l-a părăsit, din baza de date a calculatorului aflat în bibliotecă, spunându-i să aibă curaj să o întrebe de ce l-a părăsit. Însă el vrea să-i spună doar o singură frază: „Să ai grijă de tine”, fapt care o face să se înfurie pe Eun-Soo, aceasta numindu-l pămpălău (însă mai târziu chiar ea va folosi aceeaşi replică „Să ai grijă de tine” atunci când se va întâlni cu fostul prieten, pe care încă nu-l uitase).
Image and video hosting by TinyPic
Lee Dong-Wook

Va ajunge în cele din urmă la adresa respectivă împreună cu Eun-Soo (pe care o rugase să-l însoţească până la strada unde era adresa, pentru că nu avea curaj să meargă singur), însă aici descoperă că ea se mutase de acolo împreună cu părinţii ei . Nu vă spun mai multe despre fim, însă această dispariţie bruscă are înţelesuri mult mai profunde decât pare la începutul poveştii, însă pe parcursul filmului veţi descoperi şi sigur nu o să o condamnaţi pe fată şi nici pe Joon-Oh. Mi-a plăcut foarte mult următoarea replică spusă de Joon-Oh :

Ai plâns vreodată pentru durerea altei persoane? Să simţi şi tu o durere profundă în adâncul inimii atunci cănd persoana de lângă tine suferă.Chiar este posibil? Cineva mi-a zis că dacă este aşa, atunci este posibil ca tu să fii îndrăgostit cu adevărat de acea persoană ” . Vă doresc vizionare plăcută!

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Heartbreak Library (movie) 2008. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. pare foarte dragut si interesant. mersi pt recomandare. vot

 2. Ramona,faci recomandari ft bune,multumim mult.

 3. O recomandare care trebuie luata in calcul,vot Ramo

 4. un film interesant.vot!

 5. ramona,ai vazut asa de multe filme,cand ai timp?
  cum ne povestesti tu,mi se par toate interesante
  si sper sa am timp sa vad …multumim ca nu ne uiti
  si ne faci recomandari faine…vot!

 6. Multumim pentru recomandare!!Pare interesant!!
  vot

 7. Poate dupa sarbatori,acum abia i-mi rup cateva minute sa citesc cateva recenzii si sa las un semn ca am trecut pe acolo!

 8. La prima vedere, filmul mi-a parut unul foarte usor, simplut, plin de oameni dusi cu capul… Dar s-a dovedit a fi un film foarte profund, ca multe din cinematografia coreeana. Ce am invatat eu din el? Ca nu negarea este solutia pentru a trece peste suferinte, probleme sau moarte, ci tocmai acceptarea acestora, impacarea cu tragedia ce ni s-a intamplat, asumarea suferintei… (in acest sens este foarte graitoare legenda cu sarpele din finalul filmului). Daca viitorul este mereu incert, trecutul va fi insa cel care nu se schimba niciodata…

  M-au incantat in acest film lucrurile simple, cadrele feerice, caldura pe care-o emana. Un film despre revenire, un film despre vindecare, despre un suflet pierdut care-si regaseste calea, un film care da speranta. Si pe tot parcursul sau, se intinde ca un fir rosu misterul paginii 198, speranta si obsesia protagonistului Jun Oh.

 9. Un film care merita vazut ! Multumim pt recomandare:)

 10. Multumesc olivyutza pt.completare ;). pupik

 11. Cu placere! ;)

 12. ce scenariu! filmul asta trebuie vazut! :)
  vot!

Leave a Comment