Goguryeo – Capitalele regatului

Written by carina72. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 18, 2010 with 22 comentarii

Oraşele-capitală şi mormintele Regatului Goguryeo
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Oraşele-capitală şi mormintele anticului regat Goguryeo au fost adăugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 2004. Ele reprezintă Site-ul nr. 1135 şi sunt situate în Republica Populară Chineză. Zona desemnată a site-ului se află în şi în jurul Ji’an, Jilin. Site-ul a fost desemnat ca o sit cultural al Patrimoniului Mondial, calificat astfel conform primelor cinci din cele şase criterii stabilite pentru siturile culturale.
Site-ul conţine vestigiile arheologice a trei oraşe (oraşul de pe Muntele Wunu, oraşul Guonei şi oraşul de pe Muntele Wandu), şi 40 de morminte identificate ale familiilor regale şi de nobili din dinastia Goguryeo.

Image and video hosting by TinyPic
Fortăreaţa de pe Muntele Hwangryong
Image and video hosting by TinyPic
Ruine ale Turnului de observaţie de la Hwando

Oraşe-capitale
Oraşul de pe Muntele Wunu a fost prima capitală a regatului Goguryeo. Oraşul Guonei (Cetatea Gungnae) şi oraşul de pe Muntele Wandu (Cetatea Hwando) au fost, de asemenea, capitale ale Regatului Goguryeo.
Oraşul de pe Muntele Wunu este doar parţial excavat. Oraşul Guonei, dinăuntrul modernului oraş Ji’an, a jucat rolul unuie capitale de sprijin, după ce principala capitală a Goguryeo s-a mutat la Pyongyang (Phenian).

Oraşul de pe Muntele Wandu conţine numeroase vestigii, inclusiv un palat mare şi multe morminte.
Capitalele regatului Goguryeo sunt un exemplu timpuriu de oraşe de munte, mai târziu imitate de culturile vecine. Sistemul de oraşe-capitală reprezentat de Guonei şi oraşul de pe Muntele Wandu au influenţat de asemenea capitalele de mai târziu construite de către dinastia Goguryeo.
Capitalele regatului Goguryeo reprezintă un amestec perfect între creaţia umană şi natură, cu stânci sau cu păduri şi râuri.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Pavilionul Ulmil, situat în Pyongyang, construit peste o fortăreaţă Goguryeo. Este Comoara Naţională nr. 19 a Coreei de Nord

Morminte

Site-ul inclus în Patrimoniul UNESCO include vestigii arheologice ale 40 de morminte care au fost construite de Goguryeo (37 î.Hr. – 668 d.Hr.), unul dintre cei trei regate ale Coreei, care a ocupat nordul Chinei şi jumătatea de nord a Peninsulei Coreene.
Unele dintre morminte au plafoanele elaborate, concepute pentru a acoperi spaţii largi, fără coloane, care suportă sarcina grea a unui tumul (movilă) de piatră sau pământ, ce a fost plasat deasupra mormântului.

Image and video hosting by TinyPic
(în stânga) Mormântul Sangyongchong. Fotografia celor doi piloni octogonali de la intrarea în principala cameră.
(în dreapta) Mormântul AnaK II. Colţul din nord-vest al camerei principale: console pictate, decorate cu nori şi motive lotus.

Mormintele şi în special o importantă sabie şi o inscripţie lungă de pe unul din morminte, arată influenţa culturii timpurii chineze asupra Goguryeo. Picturile din morminte ce demonstrează aptitudinile artistice şi stilul specific, sunt, de asemenea, un exemplu de puternice influenţe ale unor culturi diferite.
Mormintele reprezintă o capodoperă a geniului creator uman, prin picturile murale şi structurile lor.

Image and video hosting by TinyPic
Complexul de morminte Goguryeo din Jijen, China

Urmează articolul Goguryeo – Complexul de morminte.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Goguryeo – Capitalele regatului. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. :)
  Poza cu ruinele turnului de observatie din Hwando am folosit-o si eu intr-o recenzie.
  Foarte interesanta recenzia,se pare ca mormintele Goguryeo sunt pe teritoriul Chinei sau al Coreei de Nord.

 2. si colo si colo :)

 3. foarte frumoasa si interesanta recenzia!VOT!

 4. Excelenta recenzia si asteptam si continuarea .Cine a urmarit serialul regele DAE JO anul asta pe KBS intelege uriasa incarcatura emotionala a acestui loc sfant care acum este pe jumatate in CHINA .Am vazut pe KBS intr-un reportaj actual ca se fac vizite turistice si pelerinaje ale tinerilor si copiilor coreeni din sud in china pe traseele istorice prezentate in recenzie . Din china pelerinii se uita cu jale in cealalta jumatate a muntelui sfant care se afla in Coreea de nord si probabil nu vor ajunge niciodata . Acum inteleg plasarea regatelor pe harta geografica si faptul ca Koreea istorica este de fapt azi in zona chineza si cea sub Coreea de nord . Superbe toate pozele Votez

 5. O recenzie de nota zece,iar completarea de la @4,cum pelerinii se uita cu jale…,chiar ca m-a coplesit prin adevarul dureros…

 6. din pacate nici istoricii nu au acces sa studieze toate aceste vestigii asa cum trebuie din cauza interdictiilor… parca cei din Nord n-ar avea acelasi trecut… trist :(

 7. Si eu ma uit cu jale la aceste minunatii,peisajul panoramic te incita la plimbari lungi in natura,unde mintea si trupul se reincarca cu energie pozitiva ,pana ajungi un iepuras Duracell,Vot !

 8. Daca stai si analizezi la rece China si Coreea au fost intr-o perpetua simbioza ,de-a lungul veacurilor.

 9. o noua si frumoasa recenzie,o noua si frumoasa excursie cu ochii mintii ,la finalul careia chiar iti incarci bateriile dupa o zi de munca istovitoare
  multumim Carina
  vot

 10. FOARTE FRUMOASA RECENZIA!
  FELICITARI!
  VOT!

 11. Felicitari Carina , mai ales ca are de-a face strict cu Jumong a nostru :D . Vot !

 12. timpul o sa le rezolve pe toate. Si Germana s-a reunificat. Sa vedem ce aduce viitorul.vot

 13. Emotionant prin faptul ca Jumong a fost un mare rege.
  Trist ca nu se pot face conexiuni cu siturile din Coreea de Nord.
  Zonele sunt de altfel superbe
  Carina Vot!

 14. Ma bucur ca aceste minunatii sunt incluse in Patrimoniul UNESCO Am speranta ca poate si la noi se vor mai gasi cateva vestigii care sa fie incluse in Patrimoniul UNESCO. Un “margaritar” de recenzie ;). Vot

 15. Foarte frumos, multumim Carina. Felicitari. VOT.

 16. Superba recenzie Carina!Acum am si eu clar in minte cum erau pozitionat regatul Goguryeo si unde se afla acum ce a mai ramas din el!Felicitari!!Vot!!!

 17. ma bucur sa vad ca mai sunt descoperite si recenzii putin mai vechi :)

 18. N-am avut timp s-o citesc pana acum dar am zis ca o voi citi mai devreme sau mai tarziu

 19. abia astept urmatoarea recenzie :)
  vot!

 20. Felicitări Carina!

 21. multumesc. Ma bucur ca ai descoperit recenzia :)

 22. Şi eu!:-*

Leave a Comment