Regatul Shilla: Regele Nulji

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 20, 2010 with 3 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Nulji (a domnit intre anii 417-458) a fost al 19-lea rege (maripgan) al statului Silla,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.El a fost fiul regelui Naemul si al Doamnei Boban,fiica regelui Michu.
Nulji s-a casatorit cu fiica regelui Silseong al Sillei.Silseong i-a exilat pe fratii mai mici ai regelui Nulji,trimitandu-i ostatici in Goguryeo si in regatul japonez Wa.Silseong a complotat,de asemenea,la uciderea lui Nulji,dar,cu ajutorul regatului Goguryeo,Nulji a fost capabil sa-l ucida pe Silseong,in 417,dupa care a urcat pe tron.
Potrivit unei povesti,in 418,Nulji l-a trimis pe servitorul sau loial,Bak Je-Sang,pentru a-i salva pe fratii sai din Goguryeo si Wa.Bak Je-Sang a reusit sa-l recupereze pe unul dintre fratii regelui din Goguryeo,insa a fost capturat in regatul Wa,in timp ce incerca sa-l salveze pe celalalt.Refuzand sa-l slujeasca pe regele statului Wa,Bak Je-Sang a murit sub tortura.Povestea de loialitate a lui Bak a devenit un basm popular despre moralitatea coreenilor.
Dupa aceste evenimente dificile,regele Nulji a lucrat la eliberarea statului Silla de sub dominatia regatului vecin,Goguryeo.El a instituit relatii diplomatice de egalitate cu Goguryeo ,in 424,si a stabilit o alianta militara cu Baekje,in 433,pentru a ajuta la contracararea amenintarilor regatului Goguryeo.
In timpul domniei sale,Nulji a continuat un proces lung de centralizare in Silla,marcand schimbarea titlului regal,din “isageum” in “maripgan”,care se crede ca a reprezentat un nivel mai ridicat de autoritate.
Sub conducerea lui Nulji,succesiunea a fost stabilita oficial (Yang,1999,p.16).
Regele Nulji a murit in anul 458.Dupa moartea sa,el a fost succedat de fiul sau,Jabi.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Regatul Shilla: Regele Nulji. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. frumoasa poveste de loialitate si sacrificiu. vot

  2. onoare demnitate si fidelitate … cred ca este caracteristic lor. vot

  3. Moralitatea ,coreeana nici nu se mai pune la indoiala!

Leave a Comment