Zona istorică Gyeongju

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 07, 2010 with 17 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Zona istorică Gyeongju din Coreea de Sud a fost desemnată ca parte a Patrimoniului mondial UNESCO, în anul 2000.
Aria protejată cuprinde ruine de temple şi palate, pagode în aer liber şi statui, precum şi alte artefacte culturale rămase din perioada regatului Silla. Zonele istorice sunt uneori cunoscute ca fiind unule dintre cele mai mari muzee în aer liber din lume.

Centura Muntelui Namsan
Centura Muntelui Namsan este legată de Muntele Namsan, un munte care era sacru pentru oameni din Silla. Atât artefacte budiste cât şi artefacte legate de Shamanism care a precedat introducerea budismului în Coreea au fost găsite în acest site. Printre artefactele budiste se numără ruinele a 122 de temple, 53 statui de piatră, 64 pagode din piatră şi 16 felinare de piatră. Alte site-uri notabile includ Cetatea de pe Muntele Namsan (construită în 591), Pavilionul Poseokjeong (faimos pentru cursul de apă în formă de scoică) şi Iazul Seochulji.
Image and video hosting by TinyPic
Poseokjeong (Pavilionul Scoicii de piatră). Blocuri de granit sculptate care conţin canale pentru paharele de vin plutitoare de la banchetele nobililor.

Muntele Namsan este renumit pentru diferite imagini budiste sculptate în roci şi arată, de asemenea, progresul şi dezvoltarea sculpturii din Silla în perioada unificării regatului. Exemplul cel mai faimos dintre acestea este Stânca lui Buddha. Acest basorelief este situat în Valea Tapgol şi este format din trei ziduri decorate cu imagini ale lui Buddha şi discipolilor săi. Tumuli regilor Silla, datând din secolul al II-lea până în secolul al X-lea se găsesc tot în această zonă.

Image and video hosting by TinyPic
Stânca lui Buddha din Valea Tapgol

Centura Wolseong
Principalele atracţii din această parte a Zonei istorice Gyeongju sunt ruinele de Banwolseong (Cetatea/Palatul semilunii), pădurea Gyerim, ruinele şi pavilioanele reconstruite de la Iazul artificial Anapji, ruinele Palatului Imhaejeon şi celebrul Observator Cheomseongdae.
Image and video hosting by TinyPic
Banwolseong
Image and video hosting by TinyPic
Un pavilion reconstruit cu vedere spre Iazul Anapji
Image and video hosting by TinyPic
Altarul din Pădurea Gyerim
Image and video hosting by TinyPic
Observatorul Cheomseongdae

Parcul tumulilor

Această zonă constă din trei grupuri de morminte regale. Cei mai mulţi dintre tumuli au forma domurilor sau mormanelor de pământ. Cu toate acestea, unele dintre ele au formă de tigve sau semiluni. Mormintele excavate dezvăluie sicrie de lemn acoperite cu pietriş şi valoroase artefacte grave de aur, sticlă şi ceramică de calitate.
Image and video hosting by TinyPic
Tumulii regali de la Gyeongju

Un exemplu celebru de mormânt din acest parc este Mormântul Calului Ceresc care conţine o pictură murală a unui cal înaripat, pe bolta din scoarţă de mesteacăn.

Hwangnyongsa
Acesta complex de ruine istorice este centrat în jurul ruinelor Templului Hwangnyongsa şi Templului Bunhwangsa. Datorită pietrelor de temelie excavate s-a putut stabili că Hwangnyongsa fost cel mai mare templu construit vreodată în Coreea şi acoperea 72500 ㎡ (vezi recenziile: Hwangnyongsa 1 şi Hwangnyongsa 2 )
Image and video hosting by TinyPic
Ruinele Templului Hwangnyongsa

Din Templul Bunhwagsa a mai rămas astăzi doar o fracţiune din dimensiunea sa. În trecut, acesta a fost unul dintre cele mai importante temple budiste. Vezi  Comori nationale Bunhwangsa

Image and video hosting by TinyPic
Ruinele Pagodei Bunhwangsa – Comoara naţională nr. 30

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Zona istorică Gyeongju. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. foerte frumoasa recenzia, vot

 2. Carina esti o mica enciclopedie… multumesc mult pentru ca imi deschizi ochii si pot descoperi lucruri noi si raman la ideea ca inca nu stiu nimic despre istoria lor… pupik si vot bineinteles..

 3. sunt atat de multe de descoperit despre aceasta minunata tara… daca asa avea mai mult timp :))

 4. crede-ma ca am aflat multe datorita tie, iar de timp …. voi avea rabdare pana cand ni le vei prezenta asa putin cate putin pentru a putea sa le aprecia la justa lor valoare… :)

 5. ne-ar trebui cativa ani sa putem vizita toate locurile prezentate si cateva vieti sa muncim sa avem suma necesara pentru a ne implini visul .pana atunci multumim dragelor noastre pentru tot efortul depus in realizarea acestor recenzii care nu ne costa decat un vot si cateva vorbe de apreciere
  mii de multumiri ca ne faceti viata mai frumoasa si ne imbogatiti cunostintele
  vot

 6. Foarte interesant Carina!!Felicitari pt recenzie!!Vot

 7. pentru cine urmareste Kim Soo Ro, va anunt ca am tradus si episodul 20. vizionare placuta

 8. Oare cati coreeni de rand au vazut toate minunatiile astea?Carina tu faci cu noi exercitii de echilibristica ai atatea subiecte de prezentat ,de ne ia ameteala!

 9. draga mea, nu mi-am propus sa va ametesc… incerc doar sa va arat cate putin din ce descopar si eu :)

 10. Ma apucasem sa traduc intr-un timp aceste informatii,dar nu am stiut exact cum sa traduc belt-ul ala,stiam ca inseamna centura,dar nu eram sigura ca asta ar fi semnificatia corecta.Mi-au placut ft mult mormintele,si denumirea de Tumuli Park.Ft frumos

 11. :) anuntasem deja ca fac aceasta recenzie pt ca era normal atata timp cat scrisesem despre cele doua temple din zona :)

 12. Carina,eu mai demult incercasem,nu recent.

 13. am inteles

 14. Am votat,iar cu aceasta ocazie transmit tuturor celor care-si serbeaza ziua onomastica,multa sanatate fericire si un dram de noroc! LA MULTI ANI 1

 15. o zona istorica ce reuneste mare parte din realizarile reginei noastre iubite Seondeok! multumim carina!

 16. o zonă turistică cu foarte mare căutare de la difuzarea serialului QSD. vot

 17. Imi place tare mult aceasta zona. foarte frumos ai prezentat-o Carina!
  vot

Leave a Comment