WON BIN

Written by criblalily. Posted in Actori, Portrete, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 17, 2010 with 14 comentarii

Actorul şi modelul Won Bin, pe numele său real Kim Do-jin, s-a născut la data de 10.11.1997 şi a crescut într-un cătun în partea de nord a Jeongseon în Gangwon-do, Coreea de Sud. El este al cincilea copil şi cel mai mic, având un frate şi trei surori mai mari. Tatăl său a fost minei şi mama sa a lucrat la o fermă, ambii părinţi sunt acum pensionari.
Image and video hosting by TinyPic
În copilărie Won Bin şi-a petrecut majoritatea timpului său jucându-se cu prietenii în munţi şi râuri, şi mai târziu acesta a mărturisit că: “Mă întorceam acasă de cele mai multe ori, noaptea după ce apunea soarele, cu o faţă neagră şi prăfuită.”
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Deşi Won Bin nu era nici prea vorbaret şi nici prea isteţ, totuşi el a excelat la sport. Acesta a început lecţiile de taekwondo şi acum deţine centura neagra.
Băiat fiind el a planificat iniţial să devină mecanic auto ca urmare a interesului său pentru curselor de maşini şi motociclete. În acest sens el a absolvit un liceu mecanic, unde a studiat mecanica auto.În noiembrie 1995, un post de televiziune prin cablu a recrutat şi a angajat actori noi,iar Won Bin a fost acceptat de această televiziune în ultimul semestru de liceu. El a început să ia cursuri de actorie la sediul postului şi a apărut în mai multe drame. În luna următoare, Won a semnat un contract cu o agenţie de talente.Won Bin şi-a facut debutul pe marele ecran în anul 1997 cu un rol de sprijin în drama Propose.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Pentru el succesul a venit în anul 2000 cu dramele Kkokji şi Autumn in My Heart (aka: Autumn Fairy Tale). Rolul său ca fiul cel mic şi rebel în Kkokji i-a dovedit potenţialul actoricesc şi l-a ajutat să fie distribuit în drama de succes pe scară largă Autumn Fairy Tale. Această dramă a câştigat popularitate atât în Coreea cât şi în întreaga Asie, iar Won Bin a devenit unul dintre actorii coreeni cei mai populari, atât în Coreea, cât şi în toată Asia.În 2002, Won Bin a devenit primul actor coreean care a obţinut o largă popularitate în Japonia cu drama coproducţie coreeano-japoneză Friends.
Image and video hosting by TinyPic
Cariera sa a fost întreruptă de serviciul militar obligatoriu.După ce a absolvit Şcoala de Arte în Yong-In University în 2005, Won Bin a început serviciul militar în noiembrie 2005 în Zona Demilitarizată, o poziţie pentru care s-a oferit voluntar.
La data de 02 iunie 2006, armata a confirmat întreruperea serviciului militar al lui Won Bin lui. Decizia a fost luată deoarece Won Bin suferit o intervenţie chirurgicală şi şi-a întrerupt serviciul militar obligatoriu la data de 07 iunie 2006. Dupa operatie, el a trecut prin programul de reabilitare pentru o perioadă mai mare de un an.
Image and video hosting by TinyPic
În aprilie 2008, Won Bin în cele din urmă a confirmat că proiectul său de revenire ar fi Mama regizat de Bong Joon-ho. Filmările au început în septembrie 2008 şi s-au terminat în februarie 2009. Filmul a fost selectat pentru a concura în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2009. El a mers pe covorul rosu la premiera mondiala a filmului pe 16 mai 2009 la Cannes Film Festival. Noul film al lui Won Bin, The Man from Nowhere a fost lansat în august 2010 , iar Won Bin a primit două premii la a 47-a ediţie a Grand Bell Awards 2010.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Filmul The Man from Nowhere
Alte seriale TV:
1998: Ready, Go!
1999: Kwangki
2000: Small Station
Alte Filme:
2001: Guns & Talks
2004: Taegukgi (aka: Taegukgi: The Brotherhood of War)
2004: My Brother
Premii:
1999: KBS Drama Acting Awards – Best Newcomer for Kwangki
2000: KBS Drama Acting Awards – Excellence in Acting for Kkokji and Autumn in My Heart â2001: 37th PaekSang Arts Awards – Best Newcomer for Kkokji and Autumn in My Heart
2002: BVLGARI Brilliant Dreams Award (Japan)
2004: 12th Chunsa Film Art Awards – Best New Actor for Taegukgi
2004: 27th Golden Cinema Festival – Best Newcomer for Taegukgi
2010: 47th Grand Bell Awards – Best Actor for The Man from Nowhere
2010: 47th Grand Bell Awards – Popularity Award for The Man from Nowhere
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on WON BIN. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. oops!! am greşit anul naşterii…scuze este vorba de anul 1979.

 2. nu-i nimic! tocmai am citit-o! uite unde a ajuns un baietel de la tara care nici macar nu visase vreodata sa devina actor! nu stii pe ce carari iti poarta viata pasii!

 3. kfilm ce bine era dacă erau evidenţiate măcar titlurile serialelor şi filmelor în care a jucat:(

 4. Crib dar unde ii gasesti? Dragutz baiatu.Vot!

 5. M-am mirtat si eu cand am citit anul nasterii…imposibil sa aiba doar 13 ani :))) Imi place de el desi l-am vazut doar in Taegukgi.

 6. @Claudia :)))

 7. ei, Cris, se vede ca nu te-ai uitat prea bine la recenziile cu pozele sexy ale baietilor, altfel il vedeai si pe el pe acolo :)

 8. kfilm şi aici , vă roooog!!!

 9. Chiar sunt curioasa sa vad cum joaca in filmul The Man from Nowhere.

 10. FRUMOASE POZE!
  FELICITARI!
  VOT!

 11. @ramona şi eu vreau să-l văd în The Man from Nowhere, chiar m-a făcut curioasă. cred că am să fac şi o recenzie despre acest film.

 12. Se pare ca e “pe val”.Un actor f bun.

 13. Mi-a placut cum a jucat in Mother, un rol foarte greu si complex. Foarte talentat. vot

 14. nu degeaba a ajuns şi pe la Cannes :)

Leave a Comment