Vechiul Seminar Teologic din Seoul

Written by criblalily. Posted in Cultura, Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 10, 2010 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Old Seul Teologic Universitar şi fostul sediu al Societăţii Misionare Orientale,situat pe Aeogae Hill în Bukahyeon- dongsunt,sunt clădiri construite în anul 1921 de misionarii americani.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Cele cinci etaje ale clădirii de cărămidă roşie au fost construite de către Oriental Societăţii Misionare (OMS) în 1921 sub denumirea de Institutul Biblic Kyungsung,care a devenit Seminarul Teologic Kyungsung în anul 1940 şi Seminarul Teologic Seul,după Eliberare.În anii 1920, a fost una dintre cele trei mari clădiri din Seul şi un punct de reper major-se spune ca oamenii obişnuiau să vină de la ţară să o văd.
Image and video hosting by TinyPic
Profesorul Kim Jeong-dong de la la Universitatea Mokwon,a spus: “Construirea unei clădiri cu cinci etaje din cărămidă a fost revoluţionară,deoarece la acel moment era greu să găseşti în altă parte în Asia o astfel de cladire.” În 1974,Seminarul s-a mutat la Bucheon,şi vechea clădire a avut de suferit până la achiziţionarea sa de către Ahyun Evangelical Holiness Church în anul 1997.
Image and video hosting by TinyPic

Intre timp,această casă cu două etaje a servit ca reşedinţă a misionarilor şi ca sediu al OMS atunci când a fost mutat de la Tokyo la Seul în 1921.Sediul s-ar fi muta din nou la Shanghai în 1929 daca OMS nu ar fi facut eforturi pentru ca acest lucru să nu se întâmple.
Image and video hosting by TinyPic
fotografie veche care arată complexul OMS de pe dealul Aeogae
După 90 de ani de istorie, ambele clădiri au fost demolate. Biserica, la rândul său, spune că a vrut să păstreze clădirea veche a seminarului, dar un test de siguranţă a structurii oraşului efectuat în anul 2007, a relevat că aceasta are probleme serioase de siguranţă, şi din această cauză, dar şi necesitatea construirii unei parcări, aceasta a fost demolată. De asemenea, s-a mai specificat faptul ca mutarea în altă parte a clădirii sau reconditionarea ar costa prea mulţi bani.
Dar întrebarea ar fi alta: “Dar o astfel de piesă nu a fost importantă pentru istoria creştinismului coreean şi a misionarilor occidentali, ca să fie protejată şi menţionată ca patrimoniu arhitectural al Seului?”

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Vechiul Seminar Teologic din Seoul. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. pacat ca n-au rezistat aceste cladiri

 2. buna intrebare crib.,personal sunt mahnita cand se distruge istoria…poate ca cineva va incerca s-o reconstruiasca,asa cum fac coreeni din cenusa …

 3. desigur inca un vot pentru tine!

 4. ce este interesant,este faptul ca peste tot in lume,in orase exista o astfel de cladire reper,dupa care se ghida lumea.In orasul meu natal asa era scoala generala unde am invatat primele 4 clase,si se numea “scoala rosie”.Aztazi o poti vedea doar in poze…

 5. mi-e greu să cred că se va mai întâmpla acest lucru anja, deşi nimic nu este imposibil, mai ales pentru coreeni :)

 6. In cazul lor,nu m-as mira sa o reconstruiasca,mai ales daca a insemnat ceva pentru ei.

 7. Crib, vot.F interesant!

 8. interesant Cri! pacat ca aceste cladiri au fost demolate ,dar cine stie in viitor o sa se gaseasca cineva care sa fie interesat de istoria lor si sa le recladeasca
  vot

 9. FOARTE INTERESANT!
  FELICITARI!
  VOT!

 10. pe mine mă miră faptul cum totuşi acele temple şi palate au rezistat mii de ani, iar aceste clădiri, nu :(

 11. Imi pare rau de aceste cladiri….Vot!

 12. Foarte interesant crib! Imi pare rau ca n-au putut fi salvate. vot

Leave a Comment