Un documentar despre Baekje

Written by gonggil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Stiri / noutati

Tagged: ,

Un documentar despre Baekje

Published on noiembrie 24, 2010 with 13 comentarii

Baekje, unul dintre cele trei regate antice ale Coreei, este cunoscut in istoriografia coreeana drept “Regatul pierdut”.
Spre deosebire de Silla si Goguryeo dovezile istorice clare sunt destul de putine in cazul acestui regat.
Exista un interes sporit fata de perioada celor trei regate si, indeosebi, legat de acest “regat pierdut”. Alaturi de nou lansatul serial “Regele Geunchogo” si de proiectul viitorului serial “Onjo si Biryu” se realizeaza si documentare care au ca subiect acest regat. Astfel, in toamna acestui an, reteaua de televiziune EBS a realizat un documentar in trei parti:”Sabiseong, orasul pierdut”.
Documentarul prezinta perioada regelui Seong, al 26-lea rege din Baekje, care a mutat capitala statului. In ciuda opozitiei din partea clasei politice si a dificultatilor inerente unui astfel de proiect regele Seong a realizat ceea ce astazi este cunoscut drept primul oras cu planificare urbana din istoria Coreei.
Datele istorice legate de acest moment istoric sunt destul de putine, unica inregistrare aparand in “Samguk Sagi” in care se mentiona ca in timpul celui de-al 16 an al domniei regelui Seong capitala a fost mutata la Sabi. Referindu-se la momentele reconstituirii epocii istorice producatorul Kim Min-tae spunea: “A fost ca atunci cand cauti o perla in noroi. A fost foarte greu sa avem date istorice certe“. Echipa de filmare a adunat informatii timp de peste 6 luni si a beneficiat de ajutorul unei echipe mixte de 13 experti (arhitecti, istorici, chiar si astrologi).
Noutatea documentarului apare din doua elemente. Pe de o parte istoria perioadei este povestita de un “participant” la planul regelui (Sataekgiru, un personaj fictiv) astfel incat privitorului i se creeaza senzatia de co-participare la evenimente, ca intr-un film artistic. Pe de alta parte, documentarul a folosit pentru prima data tehnologia “high-definition” in recreerea atmosferei si situatiilor din regat – grafica computerizata a fost folosita in peste o treime din film.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Un documentar despre Baekje. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. multumim pt informatii. vot

 2. super interesant, vot

 3. Foarte interesant!Kamsahamnida pentru info!Vot!!

 4. multumim pt.noutati.vot

 5. O munca destul de ampla pentru acest documentar. Ce bine ar fi sa-l putem vedea si noi. vot

 6. Multumesc
  :)

  • koreafilm

   @Gong Gil: nu am reusit pana acum sa iti uram bun venit pe KoreaFilm~ multumim pentru subiectele abordate in recenzii;)

 7. INTERESANT!
  VOT!

 8. Gong Gil,cred ca esti fan Hong Gil Dong,frumos film!Ai niste recenzii interesante si bine documentate,mai trebuie poze !

 9. multumim pt informatii!

 10. @GongGil,ai scris o recenzie super.Mi-ar place sa pot vedea acel documentar,poate ca a aparut un DVD in engleza?M-ai impresionat pentru claritatea informatiilor!pacat ca se da numai un VOT!

 11. Dragut!Meri pentru informatii!

  • *Mersi

Leave a Comment