Templul Naksan

Written by criblalily. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 27, 2010 with 26 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Naksansa sau Templul Naksan este un complexul de temple budiste din Ordinul Jogye Korean Buddhism situat pe pantele Muntelui Naksan,cunoscut şi sub numele de “Obongsan Mountain”. Templul este situat aproximativ la jumătatea distanţei dintre Sokcho şi Yangyang, provincia Gawngwon, regiunea de est a Coreei de Sud. Naksansa este unul dintre puţinele temple din Coreea cu vedere spre Marea Japoniei (Marea de Est).
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Naksan este o abreviere de la Botarakgasan, adică “Potalaka Mountain”,locul unde se crede că a trăi Avalokitesvara Bodhisattva.Astfel,Muntele Naksan este de asemenea cunoscut în Coreea ca Muntele Potalaka.Se spunea că Bodhisattva a trăit pe o insulă mare,legat împreună cu dragonii gardieni. Naksansa este considerat ca fiind unul dintre marile opt domenii pitoreşti din regiunea de est a Coreei cunoscut sub numele de “Gwandong Palgyeong”(관동 팔경).
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Naksansa a fost fondat în 671, de către călugărul budist, Uisang Daesa (Marele Maestru Uisang),ambasador în perioada celui de-al 30-le rege al Sillei, Munmu (BC 57-AD 935),după ce s-a întors de la studii din străinătate în timpul dinastiei chineze Tang, care,în
timp ce medita lângă peştera în care Bodhisattva Avalokitesvara(Gwaneumbosal) se credea că a trăit, Bodhisattva i-a cerut să construiască acolo un templu.
Astăzi,Pavilionul octogonal Uisangdae se află pe locul unde odată Uisang a meditat.Pavilionului actual a fost construit în anul 1925.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Muntele Naksan este încoronat de statuia budistă Haesugwaneumsang (해수 관음 입상, Bodhisattva de Mercy), cunoscută sub numele de zeiţa Gwanseum-Bosal, situată cu faţa spre sud-est (spre mare) şi care are 15 metri înălţime şi este aşezată pe un piedestal înalt de 2.8 metri. Statuia de granit alb se află într-un luminiş în partea de sus a dealului, iar ochii şi degetele sunt închise în formă de meditaţie. Statuia este opera sculptorului din Busan Gwon Jeong-Hwan (권정환) şi a fost inaugurată în anul 1977. 700 de tone de granit şi şase luni au fost necesare pentru a finaliza sculptura. Este cea mai mare statuie budistă de acest gen din Orient.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Hongreanam a fost construit de Uisang ca o Hermitage mai în sus de peştera de piatră. La etajul sanctuarului se află o deschidere de 10 cm prin care se poate vedea marea.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Pagoda de piatră cu şapte etaje de la Templul Naksansa,denumită Naksansa Chilcheung Seoktap,a fost construită în anul 1467,al 13-lea an al domniei regelui Sejo,fiind numită Comoara Naţională nr.499. Se spune că un rozariu budist şi o mărgică magică au fost sigilate în interiorul pagodei. Cele şapte etaje ale pagodei de piatră sunt construite în stilul Goryeo,având ca fundaţie un singur pătrat. Această fundaţie pătrată a pagodei are sculptate 24 petale de lotus. Pagoda este construită cu streaşină subţire în pantă dreaptă şi cu marginile în sus. În vârf, în jurul tijei subţiri şi lungi din bronz sunt ornamente similare cu cele ale pagodei din Lama aparţinând dinastiei Yuan (1279-1368) din China. Dar în cea mai mare parte pagoda este construită în stilul simplu Goryeo.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

26 comentarii

There are currently 26 comentarii on Templul Naksan. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. kfilm :(

 2. frumoase locuri si incarcate de istorie. o recenzie frumoasa. vot

 3. Ce frumuseti nebanuite ,ce apa limpede si de un albastru azuriu ce te imbie la balaceala!Vot!

 4. mulţumesc fetele:)

 5. Sant extraordinare anexele construite pe stanca ,sant o splendoare!

 6. sunt frumoase peisajele, marea e atât de calmă…
  vot

 7. Splendit si vot

 8. ft frumos acolo
  Vot

 9. ce mult imi plac acei copaci intortochiati! dau o aura aparte peisajului! superb!

 10. Woow!foarte frumos!!!vot

 11. cât mă bucur că v-au plăcut minunatele peisaje !
  vă pup şi vă îmbrăţişez.

 12. Superb!!Multimim!Vot!!

 13. SUPERBA RECENZIA,LA FEL SI POZELE!
  FELICITARI!
  VOT!
  VOT!
  VOT!

 14. Superb Crib!Vot!

 15. DEOKMANA!!!

 16. felicitari. este o recenzie frumoasa . vot

 17. prea frumooos! :x
  vot.

 18. sunteţi cele mai scumpe şi vă pup pe toate !!

 19. Frumos prezentat! ^^

 20. :)

 21. minunat! am ramas fara cuvinte acolo totu-i de-o claritate ce te coplesesta de la albastrul cerului si al marii la verdele padurii sau nuantele de alb- gri ale stancilor si al statuilor .uluitor ! totul pare ireal si culmea aceste culori clare se regasesc si-n picturile templului
  crib multumim pentru scurta excursie in imagini
  vot

 22. MINUNAT ! Crib.esti inspirata sa ne prezinti asa ceva atat de reusit!Ce o sa mai visez de frumos la noapte…!Superbe !pacat ca numai VOT !

 23. Templul e minunat incadrat de acest mirific peisaj. vot

 24. azi am revenit ca e prea frumos…

 25. mulţumesc din suflet Anja pentru cuvintele frumoase!! pupici dulci, dulci!
  dacă ar fi fost şi bolduite pe ici pe colo ceva denumiri era şi mai frumoasă recenzia :(

 26. şi pe tine de pup dulce oltiţo!!!

Leave a Comment