Mihai Fulger [KF]

Sotie la liceu

Written by Mihai Fulger [KF]. Posted in Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , ,

Afis My Little Bride

Published on noiembrie 20, 2010 with 28 comentarii

de Mihai Fulger

Cel mai popular film coreean al anului 2004, dupa performerul The Brotherhood of War , a fost o comedie. Eorin sinbu / My Little Bride , debutul regizorului Kim Ho-jun, a adunat aproape 3.150.000 de spectatori pe plan national, clasandu-se si pe locul al patrulea in clasamentul general al incasarilor, imediat dupa megasuccesele Troy si Shrek 2.

Care este secretul succesului acestei comedii? In primul rand, scenaristul Yu Sun-il dovedeste ca stie foarte bine gusturile si interesele spectatorilor coreeni. In al doilea rand, cei doi actori principali sunt irezistibili, iar chimia dintre ei este evidenta.
Park Sang-min (Kim Rae-won din …ing si Sunflower, dar si din multe seriale) si Suh Bo-eun (Moon Geun-young din A Tale of Two Sisters, Innocent Steps si Love Me Not) au copilarit impreuna, ca doi frati. Deoarece bunicul lui Bo-eun (veteranul actor Kim Im-mun) era foarte bun prieten cu cel al lui Sang-min, decedat de mult, l-a crescut pe tatal lui ca pe propriul lui fiu. Mai mult, cei doi vechi prieteni si-au jurat sa-si casatoreasca intre ei copiii. Urmatoarea generatie a fost de baieti, insa acum bunicul fetei vrea sa-si respecte promisiunea si sa-si marite nepoata cu Sang-min, ca sa poata muri linistit. Numai ca Bo-eun are doar 16 ani (in timp ce Sang-min e deja la facultate), iar vremurile in care fetele se maritau la aceasta varsta au trecut…

La inceput, cei doi par un cuplu de genul „frumoasa si bestia” sau „adorabila si abominabilul”, caci Bo-eun isi ingrijeste bunicul, isi respecta parintii si invata bine, dorind sa intre la facultate, in timp ce Sang-min e un flusturatic ce zboara din floare, fara planuri de a se aseza la casa lui prea curand. Insa lucrurile se schimba dupa ce se castoresc, obligati de bunic, si ajung sa imparta acelasi apartament (totusi, dormind in camere separate).

Bo-eun are o pasiune adolescentina pentru Jung-woo, un chipes jucator de baseball din echipa liceului. Sang-min ajunge sa faca practica chiar in liceul de fete in care invata juna sa sotie (dar in care numai directorul stie de casatoria lor), iar colegele lui Bo-eun sunt acum interesate mai mult de primele experiente amoroase ale sexosului profesor decat de marii pictori pe care ii preda el. Si, colac peste pupaza, supervizoarei lui Sang-min i se aprind calcaiele dupa el, asa ca ii face tot mai insistent avansuri (vizita sa inopinata in casa cuplului casatorit este cea mai amuzanta secventa din film).

Treptat, desi n-o recunosc, sotii devin gelosi (insa doar Sang-min are cu adevarat motive de gelozie). Convietuirea celor doi nu e deloc usoara, la fel ca pastrarea secretului fata de fauna multicolora a liceului, asa ca momentele comice se inmultesc, iar filmul nu plictiseste. Si, desigur, nu lipseste o secventa de karaoke, cu cei doi soti si cei doi buni prieteni ai lui Sang-min, amandoi invidiosi pe succesele sale la femei.

Pentru spectatorii din afara Coreei, multe detalii necesita explicatii pentru a fi intelese. De pilda, respectul pe care tinerii il acorda in mod traditional membrilor mai varstnici ai familiilor lor (motivul pentru care Bo-eun nu poate refuza casatoria). Sau gradele si formulele de politete, care nu tin doar de varsta: Ji-soo, prietena mai veche a lui Sang-min, ii spune lui Bo-eun ca ii este senior, desi e mai tanara, deoarece s-a casatorit. Sau chemarea barbatilor la armata, pentru o zi, desi acestia si-au satisfacut deja serviciul militar obligatoriu, de trei ani… Oricum, pentru coreeni si pentru spectatorii interesati de cultura si cinematografia coreene, filmul are destule scene si amuzante, si emotionante, asa ca merita doua ore in fata ecranului.

Despre Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film din 2002. A semnat sute de cronici, articole de opinie, studii, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice în diverse publicaţii. În 2007, a colaborat la numărul despre cinematografia românească al revistei online KinoKultura.com şi la „Romanian Online Film Week” de pe European-films.net. Articolele sale despre Noul Cinema Românesc au fost traduse şi publicate în limbile maghiară şi germană.

Browse Archived Articles by Mihai Fulger [KF]

28 comentarii

There are currently 28 comentarii on Sotie la liceu. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. multumim pt.recomandare… Din cele prezentate mai sus se vede ca merita vazut…:)

 2. m-am gandit sa il desc dar acum m-ai convins. multumesc pentru recomandare

 3. cred ca o sa ma uit pare foarte interesant

 4. Cand am facut o recenzie despre Moon Geun-young,care mie imi place ft mult,e ft talentata,am mentionat si aceasta comedie,insa nu am reusit sa o si vad.
  Frumoasa prezentarea si convingatoare. :)

 5. L-am vazut am ras pe rupte! merita fetelor! coreenii sunt tari si la comedii!

 6. Andreea,bine ca mi-ai spus,sper sa il vad sapt viitoare :)

 7. am vazut pe youtube cateva secvente si pot spune ca mi-a placut ceea ce am vazut!ma bucurai cand vazui mai multe despre acest serial si intelesei si eu despre ce este vorba in serial!multumesc.

 8. si eu as vrea sa mai vad si comedii,astept sa ninga ,poate am timp atunci…

 9. Cred ca am sa-l vizionez cat de curand!

 10. n-am mai vazut demult o comedie. mersi pt recomandare.

 11. foarte dragut filmul…si mai ales foarte simpatici actorii, chiar bun filmul pt o zi de sambata…astept si recenzie la my tutor friend (sper k nu am ratat cumva si a fost prezentat) o comedie ce meria vazuta cu 2 actori f buni…

 12. Pare interesant si amuzant.Multumesc pentru recomandare.

 13. Foarte tare subiectul si mai ales actorii. Pacat ca nu are sub in rom. ar fi fost extra!

 14. e o comedie super!

 15. mihusan, tu esti din Craiova? lasa-mi si mie un ID de mess

 16. Carina, am terminat facultatea acolo

 17. dar acum muncesc in Bucuresti

 18. Mihusan,recenzia ta cred ca nu a atras atentia din lipsa pozelor.

 19. am inteles. am vazut un comm al tau in care spuneai ca ti-ar placea un poster mare cu Jumong pe Mercur :))

 20. ana@ stiu, dar era printre primele mele recenzii :(

 21. Carina: cred ca un asemenea poster ar fi senzational si de impact. e o zona frumoasa acolo,cu English Park, fantana cantatoare, biblioteca Aman…hei, ce de amintiri si prieteni :)

 22. ai dreptate. si mie mi-ar placea :)daca vrei sa mai depeni amintiri despre Craiova, putem vorbi pe mess.
  Tu acum unde stai?

 23. Carina u esti olteanca?

 24. da, sunt din Craiova

 25. acum eu stau in Giulesti. njatso@yahoo.com
  mi-ar placea mult, Carina

 26. Pai dc nu ai zis asa muica?

 27. Super filmu l-am vazut si eu si am ras ff mult la el,asa filme sa tot vezi

Leave a Comment