Reginele Coreei-Regina Jeheon (Yun)

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on noiembrie 09, 2010 with 11 comentarii

Regina Jeheon, din clanul Haman Yun,a fost a doua regina a regelui Seongjong,al 9-lea rege al dinastiei.
Ea l-a servit pe acesta ca si concubina,pana la moartea primei regine a acestuia,Gonghye.Neavand niciun mostenitor,regele Seongjong este sfatuit de consilieri sa-si i-a o a doua sotie pentru a securiza succesiunea regala.Regele a ales-o pe concubina Yun care era foarte frumoasa,si s-a casatorit cu ea in 1476,aceasta devenind noua regina,pe nume Jeheon.Cateva luni mai tarziu ea dadea nastere primului ei fiu,Yi Yung, devenit apoi printul Yeonsan.
Noua regina s-a dovedit a fi foarte temperamentala si extrem de geloasa pe concubinele regelui care traiau in palat,chiar incercand sa o otraveasca pe una dintre ele in anul 1477.
In 1479,intr-o noapte chiar il ataca pe rege,lasandu-i cicatrici pe fata. In ciuda incercarilor de a ascunde ranile,mama lui Seongjong,descopera adevarul,si o trimite pe regina Jeheon in exil. Dupa mai multe incercari de a i se reda pozitia de regina,oficialii guvernamentali au aranjat otravirea acesteia.Ea a ramas cunoscuta ca regine deposedata Yun.
Ramasitele reginei Jeheon se gasesc in cadrul Seonjeongneung,acolo unde se gasesc si cele ale regilor Seongjeong si Jungjong.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Cu siguranta va amintiti de aceasta regina,din primul episod din Giuvaerul palatului,cand este otravita chiar de tatal lui Jang-geum care primise acest ordin.

Nu stiu voi ce ziceti,dar mie personal, actrita din rolul reginei Jeheon seamana izbitor cu actrita din Hur Jun,din rolul infirmierei Chae Sun.Asadar,in speranta ca e ea,va spun ca o cheama Lee Joo Hee.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Reginele Coreei-Regina Jeheon (Yun). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. ce temperament pt o regina! uite ca educatia nu functioneaza intotdeauna in fata impulsivitatii!

  2. Andreea,la asa mama,asa fiu.Fiul ei a fost regele Yeonsangun,considerat cel mai prost din istoria dinastiei.

  3. Sa imi spuneti daca nu seamana regina asta cu Chae Sun.

  4. dupa ce s-a “dezbracat de caracter “dupa cum ar zice soacra mea si a creat probleme la palat ,dupa moarte i-a fost asigurat si un loc de cinste eeii!
    vot

  5. Pai trebuie,nu?Doar a fost regina.

  6. ce diferenta intre aceasta regina si altele… vezi Yi San sau Dong Yi si mai sunt astfel de exemple pozitivein istorie. vot

  7. Asa-i Ana este Chae Sun. Si l-am recunoscut si pe regele din Hur Jun ,a fost tatal Lui Jang- Geum. Nu-mi vine sa cred ce repede am uitat.
    Vot

  8. FELICITARI!
    CLIPUL DIN GIUVER:X!
    INTERESANTA RECENZIA!
    =D>!
    VOT!

  9. de acord cu voi vot

  10. cum se voteaza?

  11. daca ne uitam la amble seriale ( queen insoo, the king and i) regina insoo era defapt capul rautatii in ambele seriale prima oara insoo o iubea pe yoon doar ca a ajuns la putere a cunoscut puterea si gata a picat cerul in ambele seriale se vede ca regele o iubea pe yoon iar dupa un timp iubirea sa dus era ceva normal sa fie geloasa daca ati fii fost si voi in locul ei ati fi procedat la fel aici insoo era devina ca ajuns youn geloasa a dus la concubine cred doar sa ii faca in ciuda detronatei iar cat despre yeonsagun toti procedam la fel cand e vorba de mama noastra am citit si stiu toate seriale coreene concubinele intodeauna vroiau putere erau geloase pe regine exemplu find jang hui bin si jo gwi in din serialele dongyi si cruel palace din pacate abea din timpul regelui sukjong sa da legea ca o concubina sa nu poate fie regina daca era legea data din timpul primului rege atunci istoria se schimba sau macar daca a exilato pe yoon nu trebuia sa o si omoare da insoo sa gandit la al 3 regina sa nu isi piarda puterea intodeauna concubinele erau de vina ..frumos blog dar toate sunt luate de pe wiki nimik nou toate sunt bajate pe seriale dar in realitate este altfel iar regele yeonsan nu este scris ca fiind cel mai prost rege din istoria coreei nu este adevarat in primele lui ani de domie a fost un rege bun cel mai prot conducator a fost regele injo dar nici defel yeonsan

Leave a Comment