koreafilm

Noul serial coreean este…JUMONG!

Written by koreafilm. Posted in Noutati

Tagged: , ,

Jumong

Published on noiembrie 11, 2010 with 529 comentarii

DA, noul serial coreean oferit de TVR incepand cu 22 noiembrie este: Jumong!
Dupa nenumarate intrebari si tot atatea posibile raspunsuri, iata ca provocarile au luat sfarsit!
Razboiul dintre Song Il-guk si Bae Yong-joon (sau oricare alt star concurent) este castigat, fara drept de apel de data aceasta, de….Song Il-guk!
Il cunoastem din serialul Regatul Vanturilor, Sea God (Zeul marii), dar si din Lobbyst sau din recentul A Man Called God; de data aceasta ne vom bucura de aparitia sa pe micile ecrane in rolul lui….JUMONG!
Mai multe despre Song Il-guk aici . Mai multe despre Jumong aici
Cea mai bine cotata k-drama a anului 2006, Jumong este un serial cu actiune istorica ampla, in care s-a investit un buget remarcabil. Perioada istorica relatata pe parcursul celor 81 de episoade ne prezinta starea peninsulei coreene in timpul dinastiei Goguryeo.(vezi articolul Goguryo, istorie si traditie )
Povestea serialului este scrisa de scenaristii celebrelor k-drama All In si Damo (care a rulat pe micile ecrane sub titlul Cronicile Frumoasei luptatoare ) si regizata de Kim Geun-hong si Lee Ju-hwan; eroul, nascut intr-o perioada plina de framantari politice, intr-un stat fragmentat, ajunge print si este cel care va uni toate aceste teritorii divizate.
Avand in distributie actori cu o forta actoriceasca impresionanta cum este Song Il Gook sau actrita Han Hye-jin (din Be Strong Geum-Soon), Jumong este considerat unul din serialele istorice cel mai bine realizate, inregistrand rating-uri de peste 40% la lansarea sa in 2006. De altfel, datorita rating-urilor inregistrate la momentul difuzarii serialul a fost prelungit de la un numar de 60 de episoade prevazute intial la cele 81.
Povestea:
Suntem in anul 37 I.C. (asadar, inainte de actiunea derulata in Secretele de la Palat aka Queen Seondeuk);
In micul stat  Puyo (Buyeo) se naste un baiat pe numele Jumong. Contextul istoric este unul tumultos, peninsula coreeana zbatandu-se in conflictul dintre regatul GoJoseon (vechiul regat al Chosen-ului) si trupele Han din China.
Jumong este fiul unui lider rebel, insa va fi crescut la palat de catre regele Geum Wa, care il iubeste ca pe propriul lui fiu. Contextul istoric il transforma intr-un print nevoit sa se lupte pentru succesiunea la tron cu fratele sau Dae So interpretat de Kim Seung-soo), care devine si rivalul sau in lupta pentru dragostea aceleiasi femei.
Jumong isi va implini destinul si va deveni primul rege care a unificat teritoriile coreene devenind fondatorul Goguryo.Pentru a-si indeplini acest destin insa va fi nevoit sa aleaga intre dragostea fata de doua femei: inteleapta si frumoasa So Seo-no (interpretata de Han Hye-jin) si inocenta Bu Yeong (interpretata de Im So-young).
Avand ca punct de pornire mitul fondator al Goguryo, acest serial aduce la lumina figura legendara a personajului Jumong, intr-o maniera remarcabila, devenind unul din serialele care au contribuit in mod semnificativ la cresterea popularitatii Hallyu in afara Coreei.(v. articolul Hallyu )
Distributia:
In rolurile principale

SONG IL KUK in rolul printului Jumong
–>  a jucat recent in A man called God (vezi detalii A Man Called God )
Are in portofoliu roluri in: Lobbyst, The Kingdom of the winds, Sea God (2004) etc.
HAN HYE JIN in rolul Soh Seo No
—> a jucat in: One Percent of anything, Jumong, Jejoongwon (2010), Terroir (2008) etc
KIM SEUNG Woo in rolul printului Dae So,
Jeon Kwang Yeol in rolul regelui Geumwa
Oh Yeon-soo in rolul doamnei Yuhwa
Kyeon Mi-ri in rolul reginei Wonhu

In alte roluri:
Sung Ji Hyo —> doamna Yesoya
Ahn Yong-joon —> in rolul Yuri
Kim Byeong-ki —> in rolul Yeontabal
Jin Hee-kyeong —> Marea preoteasa Yeomieul
Lee Jae-yong —> primul ministru Budeukbul
Heo Joon-ho —> Generalalul Haemosu
Won Ki-joon —> printul Yeongpo
Bae Su-bin in rolul  Sayong (il cunoastem din recentul serial istoric Dong Yi, dar si din Shining inheritance, Painter of the wind, Temptation of an angel, when a man is in love)
Park Tam-hee in rolul doamnei Yangseolan
Lim So-yeong in rolul Buyeong
Yoon Dong-hwan in rolul Yangjeong
Oh Uk-chul in rolul lordului Hwang
Ahn Jeong-hoon in rolul Mari
Lim Dae-ho in rolul Hyeopbo
Yeo Ho-min in rolul Oyi
Park Kyoung-hwan in rolul Bu-Buhn-No
Jeong Ho-bin in rolul Wootae

OST Jumong
Pana saptamana viitoare asadar, va lasam in compania muzicii si actorilor pe care i-ati asteptat ;)

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

529 comentarii

There are currently 529 comentarii on Noul serial coreean este…JUMONG!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Adevarul e ca multi ne-am saturat de agramati(te),de inculti,de vulgaritate, silicoane , asa-zise dispute politice -fara idei sau solutii- si alte produse ale televiziunilor “comerciale” in goana dupa rating…. ce sa invete copiii si adolescentii si mai ales DE LA CINE? cum “sa se descurce”, sa-si “faca rost” si sa-si deteste neamul sau cum sa treaca in mare viteza cu bolidu´????? nici un pic de consistenta,decenta, educatie,bunatate,frumusete…. si ne asteapta pe toti- bumerangul efectelor…

  • Ai dreptate.:-|

 2. Mihaela..putem sa incercam sa schimbam aceste lucruri ignorandu-le si incercand sa nu le dam viata.Ele vor exista atata timp cat ne vom lasa pacaliti de ele.Este o perioada foarte grea dar cand a fost usoara?Tara asta a fost sfartecata permanent si a avut putine perioade de bucurie si inflorire.

 3. din acest serial cred ca orcine la urmarit si-a dat seama ca ceea ce se intampla in tara asta nu este deloc bine dar si ca sa pleci in tari straine, mai bine stai in tara ta (proprie experienta si am 14 ani si ce mult as da sa ma intorc in romania dar nu pot ):((

 4. lui jumong ii sta bine cu ambele iubite e foatre emozionant si trist cateodata dar e superrrrrrrrrrrrrrrr.recomand sa se mai difuzeze odata. anastasia

 5. Cu bune si rele ,cunoastem foarte putin despre cultura asiaticilor vezi,,Shogun ,Ultimul Samurai” si mai sunt……
  Dar unora le place sa-o facă pe ,,CÎRCOTAŞII” sau poate după CARAGIALE ,, şi dăi şi zii!! nene Iancule”
  LA MULŢI ANI de 8 MARTIE !Pentru tot ce reprezintă femeile !!

 6. SERIALUL MEU PREFERAT!:-x

 7. Foarte trist,Roxy.:-(

 8. I WANT TO GO BACK TIME!!!

 9. FINALLY,MY DREAMS CAME TRUE!!!!!!!!!!11

 10. a few days left…

Leave a Comment