GRADINA COREEANA

Written by adriana76. Posted in Cultura, Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on noiembrie 11, 2010 with 14 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Gradina coreeana este naturala si simpla. Desi a fost influentata de cultura chineza, cea coreeana este mai putin formala si pare a se contopi cu mediul inconjurator. Istoria sa merge cu mii de ani in urma. Cele mai vechi date le gasim inca din Cele Trei regate (57i.e.n. – 668e.n.). Conceptul gradinii coreene implica atat oamenii, cat si cladirile, fiind fluida si uneori asimetrica.
Gradina coreeana este clasificata in 8 categorii: palate, resedinte private, sate de la tara, pavilioane, temple budiste, academii, terenuri mortuare regale si sate. In timp ce fiecare are trasatura sa proprie, in general se regasesc in toate: copaci, elemente de trecere de la munte la deal, marimi variate de rauri si izvoare, mici lacuri rotunde, lacuri mai mari cu insule, aranjamente de roci, cascade daca este posibil, bazine de granit cu design patrat sau rotund, meri, peri sau alti pomi fructiferi.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Armonia nu depinde de nicio trasatura singulara sau de o forma absoluta de dominare a perspectivei. Padurile de bambusi simbolizeaza fidelitatea si onestitatea. Elementele importante par a se orienta catre est.
Cele mai reprezentative gradini clasice coreene se afla in 3 complexe: Fortareata Iseong din perioada Baekje de langa Seul (aici se gasesc numeroase formatiuni de roci ce amintesc de broaste testoase, dragoni si pasari phoenix), Gradina Palatului Anak din perioada Goguryeo de langa Pyongyang si Gradina Anapji din perioada Silla din Gyeongju (fiind probabil cea mai cunoascuta, cu cele 3 insule din lac, cu cascade, bazine de granit si formatiuni de roci).

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on GRADINA COREEANA. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ce frumos!!!Ce mult as vrea sa fac o primblare pe acolo:)vot

 2. Sunt superbe imaginile,vot

 3. sunt foarte frumoase aceste grădini şi aranjate cu foarte mult bun gust. vot

 4. SUPERBE IMAGINILE!
  FELICITARI!
  VOT!

 5. In gradina lui YOON,e tare frumos ,o simbioza perfecta intre natura si putin ajutor,nu sti care pe care se pune in valoare mai bine,creatia umana sau creatia divina!

 6. o priveliste frumoasa. Imi place foarte mult a treia fotografie

 7. foarte frumos totul prin simplitate si natural, totul este pregatit pentru a te reculege si a te descoperi in interiorul tau.
  Si un vot !

 8. Sunt minunate aceste gradini! Nu ma mai satur sa le privesc.

 9. imagini de vis !vot

 10. Frumoase imagini!

 11. imi place pavilionul de pe insulita!

 12. Wow,superb!Cui nu i-ar place sa se plimbe printr-o astfel de gradina?Vot!!

 13. foarte frumos

 14. Coreea=O LUME MINUNATĂ!

Leave a Comment