Mormintele Donggureung (1)

Written by carina72. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , , , , ,

Published on noiembrie 01, 2010 with 23 comentarii

Donggureung (Cele nouă morminte de la Est) este situat la est de Seul, în zona metropolitană. Aici sunt îngropaţi câţiva regi şi regine din dinastia Joseon (1392-1910). Deşi există nouă movile vizibile, de fapt aici sunt îngropaţi şase regi, nouă regine şi un rege şi o regină declaraţi postum.

Cel mai vechi mormânt a fost construit aici în 1403 şi cel mai recent în 1848. Aici se află şi mormântul fondatorului dinastiei Joseon, regele Taejo (Yi Seonggye).
Toate mormintele sunt construite în acelaşi stil general, compuse din trei părţi, care includ o poartă ceremonială în faţă, o sală de sacrificiu în formă de T în centru şi o movilă mare în spate, care este acoperită cu mici movile şi statui din piatră.
Image and video hosting by TinyPic Harta complexului Donggureung

Multe dintre aceste morminte le-aţi mai văzut în diverse recenzii. Eu mi-am propus să vă arăt întreg complexul şi chiar cum sunt ele dispuse. Poate într-o zi veţi ajunge să le vizitaţi. Prin urmare, fiţi atenţi la hartă. Fiecare fotografie are o explicaţie şi este trecută locaţia de pe hartă.
Tot complexul a fost desemnat siteul istoric nr. 193.
Image and video hosting by TinyPic
A 1- Birourile din faţă
Image and video hosting by TinyPic
A 26 – Birourile de la Donggureung, pe drumul de ieşire

Deşi construite într-un stil istoric, aceste birouri sunt relativ noi.

B) Sureung. Acesta este mormântul Prinţului Ikjong şi al Prinţesei Jo. Prinţul Munjo, fiul regelui Sunjo (al 23-lea rege), nu a trăit suficient de mult să domnească. Munjo s-a căsătorit la vârsta de 11 ani şi a murit la 21. Tatăl său îl iubea foarte mult şi a poruncit să se facă pentru el un mormânt regal sau “neung“. Prinţului i s-a dat postum titlul de rege Ikjong.

Regina-mamă Jo a fost înmormântată aici în 1890. Mormântul ei este în dreapta mormântului lui Ikjong. Cu trei ani înainte de moartea lui Ikjong, regina a dat naştere unui fiu, care mai târziu a devenit regele Heonjong. Regina-mamă Jo a trăit până la 81 de ani. Ea l-a ajutat pe Heungseon în timpul regenţei fiului ei minor, după urcarea pe tron a regelui Gojong în 1864.
Image and video hosting by TinyPic
B 3 – Poarta spre Sureung, unde sunt îngropaţi Prinţul Munjo şi Prinţesa Jo
Image and video hosting by TinyPic
B 5 – Altarul în formă de T se află în faţa movilei. El diferă faţă de mormintele imperiale din China, care sunt dreptunghiulare.
Image and video hosting by TinyPic
B 6 – Faţada din stânga a altarului.

C) Hyeonneung. Este mormântul regelui Munjong (al 5-lea rege) şi al reginei Gwon. Drumul care duce la altar este în unghi drept, faţă de altele care sunt drepte. În plus, faţă de gardul din piatră obişnuit, movila regelui Munjong are 12 ziduri de susţinere în interiorul gardului.
Image and video hosting by TinyPic
Regele Munjong a fost un om extrem de învăţat şi a publicat multe cărţi despre istoria coreeană. El a fost fiul regelui Sejong, considerat a fi cel mai mare dintre toţi monarhii Joseon. Munjong a murit la vârsta de 39 de ani, după numai trei ani de domnie (1450-1452). Regina Gwon a murit în 1441, dar rămăşiţele ei au fost aduse aici abia în anul 1513.
Image and video hosting by TinyPic
C 7 – Intrarea spre Hyeonneung
Image and video hosting by TinyPic
C 8 – Regele a fost înmormântat aici în 1452, iar regina lui a fost adusă aici în 1513.
Image and video hosting by TinyPic
C 10 – O clădire mică în zona mormintelor, folosită probabil pentru jertfe

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

23 comentarii

There are currently 23 comentarii on Mormintele Donggureung (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Carina,cine era regina Gwon?Sotia lui Munjong?Eu stiam ca era regine Hyeondeok sotia lui.

 2. Gata,m-am prins,era numele de familie.

 3. A domnit doi ani,regele Munjong.

 4. recenzia per total este foarte frumoasa si bine documentata

 5. in istorie, in carti sunt trecute numel diferite in sensul ca uneori e Hyeondeok, in altele Gwon de la numele de familie… am gasit aceeasi situatie si la reginele lui Seonjo

 6. vor mai fi doua parti

 7. asa cum am spus, mi-am propus sa arat intreg complexul cu amplasarea fiecarui loc. se poate urmari foarte usor pe harta

 8. uuuaaauu apar recenziile pe banda rulanta
  interesant!!!!!!!! de sus pe harta, mormintele au forma unor ghinde …..cred ca asa le vad doar eu XD
  un vot mare

 9. 8: da alea chiar par a fi ghinde!

 10. fetelor, sa stii ca nu observasem asta, dar aveti dreptate… chiar asa pa :)

 11. unde e codita sunt practic movilele cu statui… de aceea se vad asa

 12. frumos carina. vot
  hahaha!! ghinde !!

 13. Foarte interesant!Imaginile sunt sugestive si recenzia bine documentata,am observat si eu ca mormintele lor,aceste movile au un oarecare aspect de ghinda…Multumim Carina…asteptam si celelalte parti,vot!

 14. Cand vezi cate locuri de pelerinaj au,stai si te intrebi cum au reusit sa faca si acele orase parca desprinse din SF! Cred ca au un adevarat cult pentru istorie si ca atare din respect ,intretin aceste locuri care,de ce sa nu recunoastem le aduce profit urias ,din turism.De peisaje ce sa mai vorbim!Vot!

 15. oau!
  Foarte interesant :D
  vot :D:D

 16. f frumos carina ,abia astept sa vina ziua in care le voi putea vedea cu adevarat(numai daca cistig la loto)dar pina atunci ma documentez ,vot

 17. pentru ca stiu sa le puna in valoare toate aceste obiective, ele atrag turisti care aduc bani, si cu banii le intretin… deci se inchide cercul…

 18. Foarte interesant si bine documentat, ca de obicei, Carina!

 19. o recenzie bine scrisa,deci ne vei fi un ghid bun…
  Vot!

 20. pana plecam in excursie mi-am propus sa invat cat mai multe sa fiu un ghid bun :))

 21. multumim multumim, asteptam cu nerabdare excursia… ;)… vot

 22. BRAVO!
  INTERESANT!
  VOTAT!

 23. Tare interesant! Mormintele sunt frumos ingrijite, nici nu zici ca au trecut asa de multi ani. Imi place cum au construit birourile. vot

Leave a Comment