Dabotap 다보탑 şi moneda de 10 Won

Written by criblalily. Posted in Funny stuff, Istorie, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on noiembrie 08, 2010 with 28 comentarii

Poate vă mai amintiţi că în prima etapă a concursului de pe acest blog am prezentat moneda oficială a Coreei,respectiv Won-ul.Printre monedele prezentate atunci se afla şi cea de 10 Won? Aceasta prezintă pe una din feţe o schiţă a unui Dabotap.Coreea a fost puternic influenţată de budism,aşa că are o mulţime de articole culturale care sunt legate de budism,cum ar fi templele,statuile reprezentându-l pe Buddha şi nu în ultimul rând pagodele.
Image and video hosting by TinyPic
Pagoda de pe moneda de 10 Won este cea numită Dabotap aflată în Templul Bulguk,oraşul Gyeongsangbuk-Do,Gyeongju. Templul în sine este destul de celebru şi cel mai mare din acest oraş,care a fost odata capitala regatului coreean Silla.
Image and video hosting by TinyPic
Dabotap Comoara Naţională # 20
Această pagodă specială,este considerată Comoara Natională # 20 şi, împreună cu o altă Pagoda, Seokgatap,situată în acelaşi templu, sunt considerate a fi cele mai reprezentative pagode budiste coreene şi sunt protejate asemeni unui bun cultural preţios.
Image and video hosting by TinyPic
Se crede că a fost construită în decursul perioadei unificării regatului Silla în al zecelea an al domniei regelui Gyeongdeok sau în anul 751.O mulţime de oameni vizitează Templul Bulguk şi Dabotap,dar niciodată aceştia nu-şi dau seama că este aceeaşi Pagoda ca cea de pe moneda de 10 won.
Image and video hosting by TinyPic
Seokgatap Comoara Naţională # 21

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

28 comentarii

There are currently 28 comentarii on Dabotap 다보탑 şi moneda de 10 Won. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Bine ca ne-ai spus ;)
  Poate ne gasim cu o moneda de 10 won in mana,macar sa stim.
  Hey,moneda aia e deodata cu mine!

 2. interesante… erau pe lista mea de recenzii… daca iti amintesti am spus de nenumarate ori ca de seria despre comorile nationale ma ocup eu :)
  un vot si de la mine

 3. carina nici o problemă. tu poţi dezvolta foarte bine acest subiect. nu văd ce te-ar împiedica. Eu doar am amintit despre aceste comori, nu am dezvoltat prea mult. tu eşti specialista în comorile coreei :)

 4. inca o comoara dezgropata,bravo fetele!Poate gasiti si monede cu orhidee,m-ar interesa la colectie…
  O recenzie faina si un vot!

 5. uite cris vezi, nici pe aici nu prea a trecut lumea… sau poate da :(

 6. ha ha ce amuzant!! o multime de oameni viziteaza templul dar nu isi dau seama ca este aceeasi pagoda cu cea de pe moneda de 10 won!

 7. Eu acuma am vazut-o scuze. :) Interesant vot.Vad ca unele nu sunt observate si e pacat. :(

 8. deci, bogdana nu vrea să vorbească cu nimeni, şi după câte am văzut îi plac numai recenziile carinei…hm, curios….

 9. nu inteleg ce vrei sa spui cu asta, crib?

 10. de unde ai tras aceasta concluzie… eu am vazut 2 sau 3 comentarii de-ale bogdanei, dar n-am incercat sa vorbesc cu ea. tu unde ai incercat?

 11. asta am vazut, dar nu inteleg ce vrei sa insinuezi. si eu la unele recenzii am pus unele intrebari la diverse persoane care n-au mai raspuns… probabil nici n-au mai vazut intrebarea daca n-au mai trecut pe la recenzia respectiva

 12. carina, eu nu insinuez nimic (de ce crezi că aş insinua ceva?), am făcut doar o constatare, deoarece mi s-a părut curios că unele persoane care au apărut brusc pe blog fac comentarii numai la recenziile tale (bogdana nu este singura)

 13. eu n-am vazut decat 2 sau 3 astfel de comentarii… daca te-ai fi uitat in urma si marian antone de ex facea comentarii la recenziile mele si nu era singurul… pana la urma nu putem obliga pe nimeni sa faca comentarii… nici macar cei vechi pe blog si sunt destui care de ex scriu si voteaza doar recenziile anumitor persoane, iar pe la mine de ex nici nu trec. dar nu ma supar pt ca, repet, fiecare e liber sa citeasca si sa voteze ce-i place :)

 14. nu are rost să facem discuţii pe tema asta, mie mi s-a părut curios şi atât.dacă tu crezi că este bine aşa, eu nu mai spun nimc, deja am spus destule şi nu vreau să supăr pe nimeni :)

 15. eu nu ma supar asa de usor… am sesizat doar o usoara insinuare :)
  dar chiar n-are rost sa mai discutam.
  oricum eu trebuie sa plec.

  o zi frumoasa in continuare

 16. mulţumesc. la fel şi ţie :)

 17. Interesanta asemanarea dintre moneda si pagoda!

 18. cam cate monede mi-ar trebui sa pot vedea Coreea ?
  vot

 19. Neaparat daca o sa ajungem in Coreea trebuie sa facem colectii de monede si nu numai. Imi placeau si monedele lor vechi, pe care le vedem in filme, cu gaura in mijloc. :)
  vot

 20. vreau si eu bani coreeni pe care sa-i folosesc in coreea! :))cer prea mult?
  vot!

 21. INTERESANT!
  FELICITARI!
  VOT!

 22. f frumos, vot

 23. fetele cred că ne trebuie foarte multe monede pentru a ajunge în coreea. dar ce ziceţi de nişte euroi? …hihihi!!

 24. Multumim pt informatii cri!!Vot!!!

 25. :)

 26. ar fi tare si o moneda de 10 woni din Coreea de Nord, sau nu neaparat, orice moneda coreeana de nord sau de sud dar mai multe :)

 27. Moneda aceea din poza e mai batrana decat mine! Asi dori si eu sa fac o colectie de monede coreene.

Leave a Comment