Budoji

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Budoji

Published on noiembrie 27, 2010 with 8 comentarii

Budoji este un stil de literatura narativa despre istoria antica coreeana,scrisa de Bak Je-sang,pe parcursul domniei regelui Nulji al Regatului Silla.In 1953,descendentul sau,Bak Geum,a publicat cartea;cu toate acestea,versiunea originala a fost neidentificata.Versiunea curenta publicata a cartii Budoji este o versiune restaurata,bazata pe cronica Budoji originala.Prin urmare,aceasta nu este considerata,in general,ca material istoric.

Schita Budoji:
-Era Mago:Prima era a istoriei coreene este numita Mago.Budoji afirma ca au existat patru oameni celesti,care au fost Hwanggung,Baekso,Cheonggung si Heukso.Mama lui Hwanggung si a lui Cheonggung a fost Gungheui,si mama lui Baekso si a lui Heukso a fost Soheui.Mama lui Gungheui si a lui Soheui a fost Mago.Se spune ca Mago,Soheui si Gungheui au nascut copii fara tata.
-Era  Budo:Acest capitol descrie povestea istorica a patru persoane celeste:Hwanggung,Baekso,Cheonggung si Heukso.Primul fiu al lui Hwanggung,Yuin,a primit Cheonbusamin,si apoi a lasat mostenire Cheonbusamin lui Hwanin.
-Era Hwanung:Fiul lui Hwanin,Hwanung,a primit Cheonbusamin de la tatal sau,si a stabilit Budo.Budoji descrie realizarile din timpul erei lui Hwanung in acest capitol.
-Era  Gojoseon:Este descris faptul ca Imgeom (sau Dangun) este fiul lui Hwanung.Imgeon a primit,de asemenea,Cheonbusamin de la tatal sau,iar apoi a fondat statul numit Gojoseon.
-De la Samhan la cele Trei Regate ale Coreei:Acest capitol descrie Samhan dupa distrugerea Gojoseon.Mahan a fost localizat la nord,Byeonhan a fost localizat la sud si Jinhan a fost localizat in partea de est.Apoi Baekje a succedat Byeonhan,Goguryeo a succedat Mahan,iar Silla a succedat Jinhan.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Budoji. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prea complicat,ori este tarziu!

 2. interesant!multumim

 3. si vot

 4. interesant,vot

 5. FELICITARI!!!
  VOT!
  VOT!
  VOT!
  SUPER!

 6. Multumesc mult.Pierdusem pe undeva aceasta etapizare care mi se pare f interesanta.Vot!

 7. Foarte interesanta aceasta ierarhizare. Multe informatii pe care nu le stiam. vot

 8. foarte interesanta ,multumim,VOT!!!

Leave a Comment