AGENTIILE MATRIMONIALE IN COREEA

Written by adriana76. Posted in Cultura, Funny stuff, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on noiembrie 03, 2010 with 7 comentarii

O firma de matrimoniale a venit cu un sistem computerizat care poate ajuta persoanele singure sa-si gaseasca perechea intr-un mod stiintific. Dupa ce obtine informatii legate de educatie, serviciu, salariu si alte detalii personale, calculatorul alcatuieste un index competitiv care arata dezirabiritatea persoanei. Din baza de date, calculatorul ofera un portofoliu cu pozele potentialilor candidati compatibili. Sistemul, denumit Shiny, este creatia lui Lee Woong Jin care detine Sunoo, cea de-a doua agentie matrimoniala ca marime din Coreea, cu aprox.20,000membri. Una din 10 intalniri propuse de angajatii agentiei se finalizeaza intr-o intalnire, in timp ce cifrele cresc la una din 3 cand propunerea vine din partea calculatorului. In ultimii 16 ani, agentia a intermediat peste 10.000casatorii.
Agentiile investesc multi bani in idei noi, dar se merita deoarece Coreea este o tara in care oamenii nu prea au timp sa socializeze din cauza jobului.
Conform Institutului Coreean de Sanatate si Afaceri Sociale, 2 din 5 cupluri care s-au casatorit intre 1998 si 2003 s-au intalnit prin intermediul agentiilor matrimoniale.

Image and video hosting by TinyPic

Cam 1000 de agentii castiga mai mult de 50 bilioane won (82.6 milioane $) pe an, avand o crestere de 20% din 1990 incoace.unele agentii isi trimit angajatii la intalnirile de promovare/ aniversare ale universitatilor pentru a cauta absolventi si a-si oferi serviciile gratuit, stiind ca ulterior, vor fi cautati.
Chiar si bancile s-au implicat in asa ceva, oferind servicii matrimoniale copiilor clientilor care au in depuneri mai mari de 100.000$.

Clientul incepe prin a plati 20,000won pentru a completa o lunga lista de detalii personale, inclusiv o descriere a casei de vis, cat alcool consuma sau daca se duce sa i se ghiceasca viitorul. Informatia este apoi procesata si fotografiile potentialilor parteneri apar dar nu se divulga inca nume sau numere de contact. Daca observa pe cineva care ii atrage atentia, ii va trimite o felicitare prin intermediul programului Shiny, achitand 300won pentru un mesaj text si 700won pentru un mesaj grafic. Daca cei doi se decid sa se intalneasca, cel ce trimite mesajul trebuie sa plateasca 30.000won pentru a obtine numarul de contact. Dupa ce se intalnesc, Shiny va cere feedback. Membrii platesc 1.000won pe zi pentru a ramane in sistem.
Sunoo are acces la baza de date a Registrului Casatoriilor si la 240 de universitati din Coreea pentru a verifica datele aplicantilor. Clientii noi trebuie sa trimita prin fax o scrisoare din partea angajatorului care sa certifice ce lucreaza si cat castiga inainte de a obtine o intalnire prin intermediul agentiei si a programului Shiny.
Agentiile au si probleme din cauza faptului ca refuza sa accepte ca membri persoane cu dizabilitati sau care nu mai au podoaba capilara sau nu au absolvit o scoala. Anul trecut, Sunoo si Duo, cele mai mari 2 agentii de matrimoniale au fost date in judecata pentru discriminare. Avocatul Kim Joo Kwan, care nu are un picior, s-a plans ca au refuzat sa-l accepte pe baza standardelor pe care aceste agentii le aveau. Lee Woon Jin a motivat ca ar fi o pierdere de bani din partea clientului, deoarece numeni nu ar vrea sa se intalneasca cu el din cauza handicapului. Profesorul universitar Choi Yoon Tae a spus ca acestia nu fac decat sa accentueze stereotipul conform caruia numai un bogat este frumos

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on AGENTIILE MATRIMONIALE IN COREEA. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. waw ,waw,waw!as putea comenta in multe cuvinte,dar prefer s-o fac in stil Korean :tacere si meditatie!

  2. Vot pentru cea mai interesanta stire !In topul preferintelor mele ar fi pe locul 1 ,din o mie de motive …

  3. da … chiar ca este de mirare! nu stiam! multumesc adi!
    anjaaa zi-ne si noua te rugam macar un motiv din cele 1000 :)))))))))glumeam.. ai dreptate!

  4. Discriminare,profit si manipulare,ingenioasa sursa de bani! nu-mi place,Recenzia e super tare ai ales un subiect pe cinste!

  5. multumesc fetelor :)

  6. WOau, cate le mai trec prin cap. Intr-adevar nu-mi place nici mie partea cu discriminarea, dar in rest sunt sigura ca au ajutat pe multi sa-si gaseasca perechea mult mai usor. vot

  7. Nici mie nu imi place partea cu discriminarea. Va multumesc ca ati scris aceasta recenzie!

Leave a Comment