Ulsan

Written by cristina_94. Posted in Design, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

blog

Published on octombrie 11, 2010 with 10 comentarii

Ulsan (pronunţie coreeană ), oficial Ulsan Metropolitan City, Coreea de Sud este a saptea cea mai mare metropola , cu o populaţie de peste 1,1 milioane de locuitori . Este situata în partea de sud-est a ţării, vecină cu Busan la sud ,Gyeongju la nord şi Marea Japoniei (Marea de Est) la est.

Ulsan noaptea.

Image and video hosting by TinyPic

Ulsan este puterea industriala a Coreei de Sud , fiind inima Ulsan Industril District , care este sediul celei mai mari uzini de asamblare masini operate de Hyundai Motor , a celui mai mare santier naval din lume operat de Hyundai Heavy Industries si a celei mai mari rafinarii de petrol din lume detinuta de SK Energy .

In 2008 , Ulsan a avut un PIB ( produs intern brut ) de 63.817 $ pe cap de locuitor , de departe cel mai mare PIB din Coreea de Sud.

Daca  s-ar fi facut o calsificare ar fi fost a treia  putere economica  a lumii, fiind  mai bogata decat tari precum Norvegia ,Singapore , Statele Unite ale Americii, Hong Kong sau Elvetia.Orasul gazduieste K-League  , avand clubul de fotbal  Ulsan Hyundai Horang-I , care dupa FIFA World Cup din 2002 , s-au mutat din vechea locatie , stadionul  Jung – Hu , la  Stadionul Munsu care pe durata FIFA World Cup 2002  a gazduit mai multe meciuri .
Stadionul Munsu

Ulsan  este considerat acasa si pentru o alta echipa de fotbal , Ulsan Hyundai Mipo Dockyard , care joaca in Liga Nationala a  Coreei.
De  asemenea  regasim aici si  Universitatea din Ulsan.
Ulsan este impartit  in patru districte si un judet . Este  delimitat la est de Marea Japoniei si aproape de Busan la numai 70 km spre sud.
Clima
Ulsan are o clima subtropicala cu influente musonice ,cu  ierni uscate si veri umede si fierbinti. Temperaturile variaza de la 2.2 grade Celsius in ianuarie  pana  la  26 grade Celsius in  august  , cea mai calda perioada fiind in luna august cu temperaturi care ajung pana in jurul valorii de 30 grade celsius . Precipitatiile sunt scazute in lunile de iarna , dar regasim ploi abudente din  aprilie pana in septembrie
Economie
Ca si  centru al Ulsan Industrial  District , orasul este baza conglomeratului multinational Hyundai. Pana  in 1962 , Ulsan  a functionat ca  un port de pescuit si centru de piata . Apoi . fiind parte a planului economic de cinci ani  a Coreei de Sud , ulsan a devenit port deschis . In plus , au fost dezvoltate fabrici , o rafinarie de petrol  , productia de automobile si industria grea.
Transport
Departamentul de transport urban, planurile de a construi o linie de metrou uşor, precum şi sistemul de transport public este la fel de bun ca in orice alt mare oras coreean. Aerportul din Ulsan , contruit in 1970 si extins in 1997 gazduieste mai mult de 20 de zboruri pe zi  catre si de la aeroportul international Seoul Gimpo si 4 zboruri pe saptamana catre si de la  aeroportul international Jeju.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Ulsan. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Dacă ar fi să aleg un oraş în care să locuiesc în Coreea, mi-aş alege să locuiesc în Busan sau în Ulsan. foarte frumos oraş şi bogat totodată. vot

 2. In sfarsit!

 3. Vot Scumpa mea Cris !! ^^ Frumos oras , frumoasa Coreea

 4. Wow,nu-mi vine sa cred,au aparut recenzii noi.Sper sa apara si ale mele.Cristina,frumoasa recenzia,vot

 5. super tare.Si buna alexandra

 6. uaauuu superbe imagini imi place nocturna
  vot

 7. vot

 8. Ce super e stadionul ala

 9. F frumos. Si prosper oras. Bineinteles ca vreau sa-l vad si pe el vreodata : )
  vot

 10. Am luat la rand sistematic toate noile recenzii,sper sa ma si culc in noaptea asta…hi,hi,hi!Un alt oras impresionant,o realitate a zilelor noastre cu fotbal cu tot!Vot!

Leave a Comment