RESTRICTII LA RECLAMELE JUNK-FOOD

Written by adriana76. Posted in Hanshik - Gastronomie, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on octombrie 19, 2010 with 8 comentarii

Autoritatile sud-coreene au decis sa reduca expunerea copiilor la publicitatea facuta alimentelor nesanatoase, in incercarea de a combate “epidemia de obezitate” care ameninta tanara generatie.

Image and video hosting by TinyPic

Reclamele la pizza, hamburgeri, paste fainoase preparate instant, la ciocolata, inghetata si alte dulciuri, vor fi interzise intre orele 5 si 7 dupa-amiaza pe canalele tuturor televiziunilor si nu vor mai putea fi difuzate in timpul emisiunilor pentru copii.
Interdictia vizeaza orice alimente cu un continut de grasimi saturate sau de zahar foarte mare in raport cu valoarea nutritiva.
In luma martie a anului trecut, in Coreea de Sud a fost interzisa vanzarea unor astfel de alimente in scoli.
Aceste doua masuri se numara printre cele mai eficiente moduri de a-i impiedica pe copii sa manace alimente nesanatoase, arata un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on RESTRICTII LA RECLAMELE JUNK-FOOD. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. este un program care vizeaza mai multe state,el a inceput in Anglia si continuat acum in America si promovat in aceste tari de Jamie Oliver prin emisiuni cum sa mancam sanatos si natural.In America de exemplu a fost primit cu ostilitate,cum de isi permite el sa ii invete pe americani ce sa manance…dar dupa 6 luni,s-a dovedit un succes,in sensul ca s-au scos automatele din scoli ,si s-au creat cantine in scoli,etc.Deci ei,in Koreea, sunt la curent cu tot ce este bine pentru om,iar guvernul ia atitudine si incearca sa educe populatia

 2. si desigur un vot,pentru tine ca esti pe “”faza”"

 3. Anja,am citit si eu despre Jamie Oliver,care a ramas stupefiat cand,a mers in America si copiii de acolo nu stiau sa faca distinctia intre legume si fructe,de ex un copil spunea ca rosia e cartof si a.s.m.d
  Totusi in Coreea nu cred ca e cazul de obezitate,majoritatea populatiei fiind destul de slaba,insa pt viitor este un program binevenit.
  Vot

 4. de fapt nu e vorba numai de obezitate ci de preventia unor boli care se declanseaza prin alimentatie nesanatoasa,asa cum si in Hur Jun se arata f.bine

 5. vai saracul copil din poza! zici ca e umflat cu pompa!

 6. asa-i andreea, parca nu-i real.
  f bine ca si ei au luat initiativa asta, sa speram ca se va intampla si la noi.

 7. jamie oliver a avut multa bataie de cap cu americanii astia!sunt cam incuiati :D

  dar cum coreea de sud e in legaturi stranse cu sua (si influentati) nu as fi mirata sa aud ca exista coreeni obezi.

  sper sa aiba loc o schimbare si la noi! cum zice ardeleanul: “e musai” :))

  vot!

 8. saracul copil din poza……
  E logic ceia ce au facut coreenii si necesar!!!
  Vot!

Leave a Comment