Reginele Coreei-Regina Sindeok

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on octombrie 27, 2010 with 15 comentarii

Regina Sindeok din clanul Gang a fost a doua sotie a regelui Taejo, intemeietorul dinastiei Joseon. Conform traditiilor Goryeo,regele Taejo, cunoscut si sub numele de Yi Seong Gye a avut doua sotii, una cu care s-a insurat in orasul sau natal,Jeonju, regina Sineui, si a doua, regina Sindeok cu care s-a maritat in capitala Hanseong.

Ea a fost instalata sub titulatura de Hyeonbi imediat dupa ce dinastia a fost fondata. Cand regina,pe care Taejo a iubit-o foarte mult a murit subit, regele a ales un loc pentru mormantul sau, in capitala Hanseong. A ales chiar si un loc pentru mormantul sau, numit Sureung, in partea dreapta a mormantului reginei Sindeok ,si l-a numit Jeongneung (locul in care se afla, in ziua de azi ambasada britanica).
Image and video hosting by TinyPic
Dupa moartea lui Taejo, mormantul reginei Sindeok a fost mutat la Yangju, Saeulhallok, locul curent al Jeongneung.Tablele ancestrale ale reginei Sineui au fost amplasate langa cele ale regelui, in altarul familiei regale, ea fiind considerata singura sotie loiala a acestuia. Regina Sindeok a fost retrogadata la simplul rang de concubina, de catre Taejong, fiu al lui Taejo si al reginei Sineui.
Image and video hosting by TinyPic
Cum Jeongneung nu a fost plasat in cadrul altarului ancestral al familiei regale, a ramas un mormant fara nume pentru mai multe sute de ani, in loc sa fie tratat ca mormantul unei regine.

A fost restaurat in 1669 (in al 10-lea an de domnie a regelui Hyeonjong), pentru prima oara in 260 de ani.
Image and video hosting by TinyPic

In prima zi in care a fost restaurat ca parte al altarului ancestral al familiei regale,iar reginei i-a fost redat titlul de regina Sindeok,a plouat puternic in toata zona din preajma Jeongneung,S-a spus ca ploaia-Sewonjiu,a reprezentat faptul ca durerea acesteia a fost stearsa si sufletul ei consolat.
Regina Sindeok a avut doi fii,ambii au fost ucisi din ordinele lui Yi Bang-won,fiu sau vitreg,si fiu al reginei Sineui.Yi Bang-seok,cel de-al doilea fiu al reginei a fost pentru scurt timp print mostenitor,dar a cazut victima in lupta pentru putere,la fel si fratele sau.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Reginele Coreei-Regina Sindeok. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. CE BINE ANA! AI INCEPUT REGINELE!ASTEPT SA CITESC DESPRE TOATE !

 2. Ce viata chinuita mai au si aceste regine,tot timpul trebuie sa faca frumos si sa arate bine,dar nimeni nu le i-a in calcul dorintele si aspiratiile.

 3. ai dreptate Livia…Impresionant este faptul ca acest popor isi respecta istoria si le acorda astfel locul meritat acestor femei.Vot ana!

 4. ce bine ca ne aduci iar date importante. Pacat ca i-au murit ambii baieti. votat

 5. Multumesc tuturor,vor mai urma.

 6. Ei, imi place, a venit si randul reginelor, vot?

 7. Da,Mirabel,desi inainte am mai scris despre cateva dintre ele.
  Cand esti pe mess,sa imi amintesti sa iti trimit regii.

 8. :))
  AM facut o greseala,dar nu a-ti observat-o,am scris ca regele s-a maritat :))

 9. Ana ,parca mai conteaza in ziua de azi?E chestie de nuanta!hi hi hi !

 10. O , Ana! Experta noastra in dinastia Choseon !

 11. Anca,nici pe departe experta,dar mersi oricum.

 12. frumoasa prezentare ana multumim
  vot

 13. Urmeaza regina Wongnyeong,sotia lui Taejong.

 14. foate frumoasa recenzie si povestea reginei… am observat ca multe dintre evenimentele importante sunt legate de fenomene ale naturii, cum e si aici cazul ploii. vot

 15. Carina,si eu am observat acest lucru,citind diverse informatii.Cred ca fenomenele naturii erau considerate semne divine sau din partea celor decedati.

Leave a Comment