Palatul Changdeokgung (1)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 23, 2010 with 19 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Changdeokgung cunoscut, de asemenea, sub numele de Palatul Changdeokgung sau Palatul Changdeok, este situat într-un parc foarte mare din Seul. Este unul dintre cele “Cinci Mari Palate “, construite de regii dinastiei Joseon. Datorită locaţiei sale, la est de Palatul Gyeongbok, Changdeokgung, cu Changgyeonggung, este, de asemenea, menţionat ca Palatul de Est (东 阙, Donggwol). Sensul literal al Changdeokgung (昌 德 宫) este “Palatul virtuţii prospere”.
Despre sala principală a palatului am scris într-o altă recenzie: http://koreafilm.ro/blog/2010/08/comori-na-ionale-injeongjeon-hall-20919/

Image and video hosting by TinyPic
Changdeokgung a fost palatul cel mai favorizat de numeroşi Prinţi ai dinastiei Joseon şi a păstrat multe elemente datând din perioada celor Trei Regate, care nu au fost încorporate în Palatul Gyeongbokgung, care este mai contemporan. Un asemenea element este faptul că clădirile Palatului Changdeokgung se amestecă cu topografia locului, în loc să se impună asupra naturii.
Changdeokgung, ca şi celelalte cinci Mari Palate din Seul, a fost distrus in mare parte în timpul ocupaţiei japoneze din Coreea. În prezent, au rămas numai 30% din structurile Palatului.
Image and video hosting by TinyPic

Changdeokgung fost al doilea palat, după Gyeongbokgung, care a fost înfiinţat în 1395 ca un palat primar. În mijlocul luptelor pentru tron între Prinţi şi vasali, autoritatea Gyeongbokgung s-a deteriorat.

Regele Jeongjong înscăunat de către Prinţul Yi Bang-won a mutat capitala la Gaegyeong, cea din timpul dinastiei Goryeo, din nou in 1400, sub pretextul caracteristicilor superioare geografice ale acesteia, în fapt, în scopul era de a evita lupta pentru putere.

Taejong (Yi bang-won), preluând tronul a revenit la Hanseong (Seulul de astăzi) şi a avut un nou palat numit Changdeokgung în loc de Gyeongbokgung, pentru că el a ucis pe fraţii săi vitregi în Gyeongbokgung.

Construirea Palatului Changdeok a început în 1405, şi a fost finalizată în 1412. Regele Seonjo a extins palatul pe aproximativ 500.000 de metri pătraţi, inclusiv Huwon (despre care voi vorbi le larg într-o recenzie următoare).
Image and video hosting by TinyPic

Palatul a ars din temelii în timpul invaziei japoneze din 1592 şi a fost reconstruit în 1609 de către regii Seonjo şi Gwanghaegun. (cititi mai multe despre Seonjo si  Gwanghaegun )

Incendierea următoare a fost în 1623 din cauza revoltei politice a regelui Injo împotriva Gwanghaegun. Palatul a fost, de asemenea, atacat de Qing Manchu, dar de-a lungul istoriei sale de reconstrucţie şi reparaţie a păstrat designul original.
Changdeokgung a fost locul Curţii regale şi sediul Guvernului până în 1872, când Gyeongbokgung a fost reconstruit. Ultimul împărat al Coreei, împăratul Sunjong a trăit aici până la moartea sa în 1926.
Image and video hosting by TinyPic

Astăzi există 13 clădiri rămase pe domeniul palatului şi 28 pavilioane în grădini, ocupând 110 de acri (45 hectare), iar zona este desemnata ca Situl istoric nr 122.

Clădirile includ Donhwa-mun (construit în 1412, reconstruit în 1607, cu un clopot de cupru ce cântăreşte 9 tone), Injeong-Jeon (sala principală), Jeon-Seongjeong (biroul auxiliar al sălii principale), Huijeong-Dang (reşedinta privată a regelui, folosită mai târziu ca sală de conferinţe), Daejo-Jeon (spaţii de locuit) şi Nakseon-jae (fosta reşedinţă a familiei imperiale coreene, inclusiv a Prinţesei Bangja).

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Palatul Changdeokgung (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ce recenzie frumoasa,imi place ft mult.Mersi ca ai facut trimitere la recenziile mele.Vot cu felicitari.
  Apropo,cand a fost trimisa recenzia asta?eu am trimis una ieri dimineata si vad ca nu a aparut.

 2. Vreau si eu acoloooooooooooo! VOT!

 3. frumoasa, atat arhitectura cat si recenzia… Chiar daca au ramas doar 30% din structurile palatului. Vot

 4. Bai ,frate nici nu zici ca atrecut o caruta de vreme peste aceste cladiri! Totul arata impecabil!

 5. foarte frumos palat! vot carina
  Livia nu se cunoaşte pentru că au grijă coreenii de asta….nu ca la noi, totul în paragină :(

 6. Ce frumos e palatul!!!!!interesante informatii!!!vot!as vrea sa fac o mica excursie pe-acolo…..cine merge cu mine???:D:D

 7. mergem mai multi…:)) stati sa vedeti si restul :)

 8. multumesc kf pt cum e evidentiata recenzia :))

 9. feliciari, f frumoasa recenzia, vot

 10. ana, recenzia am trimis-o de vineri seara. am mai trimis si ieri, dar n-au aparut inca

 11. o recenzie tare faina,merge drept la suflet cu toate detaliile pe care le dai…vot

 12. multumesc. urmeaza inca doua parti cu informatii despre acest superb palat :)

 13. frumoasa recenzie Astept sa va hotarati odata cand e plecarea sa pot veni si eu dragele mele,imi doresc atat de mult Hai Livia ia initiativa sau Carina numai sa nu ma uitati XD XD
  vot si mutumiri pentru prezentare

 14. oltea :(

 15. Asteptam si celelalte doua parti.Vot

 16. azi am trimis partea a doua. sa vedem cand apare :)

 17. o istorie f lunga are acest frumos palat. o prezentare f frumoasa!

 18. iubesc corea este o tara magnifica….

 19. fain palat

Leave a Comment