Muntele Maisan

Written by criblalily. Posted in Design, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

p1

Published on octombrie 20, 2010 with 25 comentarii

Mt. Maisan este situat în Jinan-gun, Jeollabuk-do. În timpul dinastiei Silla, a fost numit Seodasan, în timpul dinastiei Goryo, Yongchulsan, si în cele din urma a fost numit Maisan in timpul dinastiei Joseon. Maisan este mentionat cu nume diferite în functie de sezon. Primavara, acesta este numit Dotdaebong, vara, Yonggakbong, toamna, Maibong, si în timpul iernii, Munpilbong.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Exista un mit transmis din generatii in generatii cu privire la Mt. Maisan. Se spune ca doi zei care s-au pogorât din cer, au avut un copil si au trait pe pamânt pentru o perioada de timp. Atunci cand au vrut sa urce din nou la cer, i-a vazut o femeie din sat, iar in acel moment s-au transformat într-un munte. Chiar si astazi se poate vedea ca un varf de munte este tatal, alt vârf este copilului si celalalt vârf este mama.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Pagode de pe Mt. Maisan au fost construite din pietre si în partea de sus acestea sunt la fel de ascutite ca niste cuie. Pe partea de sud a muntelui, se spune ca au existat peste 120 de astfel de pagode, dar numai aproximativ 80 mai exista in zilele noastre.

De asemenea, exista ceva foarte  misterios în legatura cu aceste pagode. Indiferent cât de rea este  vremea, chiar si în timpul furtunilor, acestea nu se darama. Un alt lucru interesant despre Mt. Maisan sunt ţurţurii. Daca puneti apa într-un castron in timpul iernii, apa îngheaţă in forma de stâlp care urcă spre cer. Nimeni nu ştie de ce sau cum se intampla acest lucru, dar face ca Muntele Maisan să fie mult mai misterios si interesant de vizitat.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on Muntele Maisan. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ce loc superb,eu iubesc muntele.Mi-ar placea sa urc pe muntii Coreei.Interesant si faptul ca acest munte are denumiri diferite in functie de anotimp.Pagodele sunt de asemena interesante,mai ales ca nu se darama.
  Vot,frumoasa recenzie.

 2. superbe imagini. felicitari. vot

 3. pupici!! :)
  pe mine m-a impresionat foarte mult modul în care îngheaţă apa din castron, sub formă de ţurţure, dar mi-a plăcut foarte mult şi legenda despre cei doi zei.

 4. frumoasa legenda. turturii care se formeaza simbolizeaza incercarea zeilor de a se inalta din nou la cer.
  si eu imi doresc tare mult sa urc pe acest munte.
  vot

 5. mare dreptate mai ai Ramona…:)

 6. Impresionante imagini.Si legenda e foarte frumoasa.Vot cri.

 7. frumos,spectaculos si deosebit…Presupun ca trebuie sa mergem cu castronul pe muntele Maisan,ca sa se formeze turturii,ca in Bucegi e altfel fenomenul.Vot

 8. HAHAHA…Anja, ce nostimă ai fost!!!

 9. o recenzie superba… vot… ;)

 10. mulţumesc ramonabv :)
  păcat că nu a prea văzut-o lumea :(

 11. frumos crib … vot

 12. pupici Adi…:)

 13. asa este un loc care iti aduce pace si liniste interioara.Noi ne umplem viata cu tot felul de nimicuri(obiecte)ca sa ne simtim fericiti,cand fericirea este langa noi…dar nu avem ochi s-o vedem,nu-i acordam timp s-o intelegem.Noi oamenii trebuie sa ne schimbam atitudinea…

 14. ce frumos ee:X
  faina recenzia:)
  imi place mult prima pozaa:*
  vot

 15. În general natura îţi aduce pace şi linişte interioară. când eşti în mijlocul naturii, a sălbăticiei te simţi eliberat de toate şi simţi că ţi se umple sufletul de bucurie….:)

 16. Eu am fost ieri la munte si a fost foarte frumos,a fost cald si m-am delectat cu culorile toamnei,care s-au asternut peste padure.

 17. @ana, unde ai fost la munte? Tu stai la munte! :))
  Am vazut zilele trecute un documentar despre orasul tau, e tare frumos…:)

 18. Hahah…gogoloaiele alea 3 din piatra sunt tatal, mama si copilul? Interesant…Pagodele sunt cu adevarat spectaculoase!

 19. Foarte frumos ,o plecaciune in fata naturii!In bucegi nu se mai face turism de placere si recreere.Aici totul este comercial si plin de fite.In ’81 cand am facut traseele din Bucegi cu rucsacul in spate era o adevarata placere ,acum totul lasa de dorit.Acest munte este ceva special care te indeamna la plimbare ,meditatie si reculegere.Vot!

 20. Michelle,eu stau in Deva,dar am fost undeva aproape de Deva la vreo 40 de km,intr-un sat de munte.

 21. uuufff o recenzie faina ratata candva .bine ca am dat de ea acum. E interesanta
  vot

 22. si noi avem aproape la C-lung Moldovenesc doi munti ADAM si EVA cu regret nu le cunosc povestea dar sunt asemanatori

 23. daca afli povestea sa ne-o spui si noua :)

 24. cu siguranta Carina o sa incerc sa aflu mai multe

 25. Woe,ce loc superb!!Vot!!

Leave a Comment