Hwangnyongsa (1)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on octombrie 30, 2010 with 16 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Machetă a Hwangnyongsa

Hwangnyongsa sau Templul Hwangnyong, este numele unui fost templu buddist din oraşul Gyeongju, din Coreea de Sud. Construit în secolul 6, a fost centrul buddismului, în timpul perioadei Silla şi a regatului Unit Silla. Numele se traduce prin “Templul dragonului de aur ” sau “Templul dragonului imperial”. Excavările arheologice şi alte studii ştiinţifice asupra templului au început în 1976 şi continuă şi în prezent.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
O parte din ruinele Hwangnyonsa

ISTORIE
Hwangnyongsa a fost construit în timpul perioadei Silla, sub patronajul familiei regale, pe un platou înconjurat de munţi, în apropiere de Palatul regal Banwolseong (Palatul semilunii). Construcţia lui a început în 553, în timpul domniei regelui Jinheung şi n-a fost finalizat complet până în 644. Regele Jinheung la început a dorit ca în locul respectiv să fie ridicat un nou palat, dar atunci când a fost văzut un dragon chiar acolo, regele a poruncit să fie construit un templu. Hwangnyongsa a fost desemnat să fie locul unde călugării se roagă pentru bunăstarea poporului cerând protecţia divină a lui Buddha, dar şi un miijloc de a impresiona demnitarii străini.

Image and video hosting by TinyPic

Vedere dintr-un loc care odată a fost intrarea principală a templului

După ce Silla a înfrânt Baekje în 660, Abiji, arhitectul din Baekje a fost însărcinat cu construcţia unei pagode din lemn, cu nouă etaje. Acest fapt arată că Baekje aveau cunoştinţe superioare în arhitectura din lemn. Cele nouă etaje se presupune că reprezentau cele nouă naţiuni din Asia de Est şi viitoarele cuceriri ale acestor state de către Silla. Pagoda a rezistat până când a fost arsă de invadatorii mongoli din 1238. Nicio construcţie din lemn din perioada Silla n-a supravieţuit până astăzi, dar ruinele de la Hwangnyongsa sugerează o influenţă a Goguryeo.

Image and video hosting by TinyPic
O reconstrucţie în miniatură a pagodei principale, aşa cum arăta în trecut

Locul templului într-o vale din Parcul naţional Gyeongju, lângă Muntele Toham şi la aproximativ 140 m de Templul Bunhwangsa, a fost excavat în 1972, dezvăluind aspectul Hwangnyongsa şi descoperind 40.000 de artefacte.

Image and video hosting by TinyPic
Un model al vechiului oraş Gyeongju. Pagoda de la Templul Hwangnyongsa era chiar în centru

LEGENDE DESPRE TEMPLU
Budismul a întâmpinat o puternică rezistenţă din partea nobililor din Silla, în timp ce regele a sprijinit personal noua religie. Marele Secretar al regelui, Ichadon, a sugerat că el a falsificat sigiliul regal şi a dat un decret ca oamenii să adopte noua religie. Când falsul a fost descoperit de către nobilii, Ichadon a sugerat ca el a fost făcut ţap ispăşitor şi că, prin moartea sa, puterea lui Buddha se va manifesta. Regele a fost de acord cu planul. Dar nobilii au aflat adevărul şi regele a ordonat executarea sa. Când Ichadon a fost executat, o serie de miracole au apărut, care au dovedit puterea şi realitatea credinţei budiste, nobilii s-au convertit la noua religie a statului. Sacrificiul lui Ichadon a fost un impuls pentru construirea Templului Hwangnyong.

Image and video hosting by TinyPic
O altă legendă se referă la statuia gigantică din aur a lui Buddha pe care o adăpostea templul. Acesta a fost turnată în timpul domniei regelui Jinheung ca piesă centrală a templului. Legenda spune că aurul pentru statuie a venit de la regele Ashoka din India. Ashoka a încercat să facă o triadă de aur, dar nu a reuşit. El a pus apoi aurul într-o barcă, împreună cu machete ale Bodhisattva. Fiecare ţară la care a ajuns barca n-a putut să facă statuia şi abia când barca a ancorat în Silla, meşterii de acolo au reuşit să facă statuia.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Hwangnyongsa (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. wow… cred ca orice cuvinte sunt de prisos.vot

 2. Ft frumos si plin de istorie,felicitari pt recenzie.

 3. mersi. mie mi-a placut foarte mult macheta pagodei si a intregului complex. cata munca!

 4. foarte frumoasa pagoda si templul! si legenda aceea cu regele jinheung a fost pomenita in secrete!

 5. Oameni deosebiti care fac lucruri deosebite!

 6. ce povesti frumoase ne-ai depanat…!vot!

 7. din pacate, sunt prea putini cei care le citesc :)

 8. minunat !!!!lucruri deosebite realizate de oameni deosebiti.

 9. CU CATA RABDARE SUNT LUCRATE
  VOT

 10. păcat că nu s-a putut conserva asemenea minunăţie.
  şi cu permisiunea ta carina, vreau să vi-l arăt pe Ichadon : http://www.sherwinvjones.com/gyeongjublog/wp-content/uploads/2010/03/GyeongJu-Sept08-505-3.jpg

 11. am uitat de vot

 12. mersi. e binevenita fotografia

 13. din cauza vitezei cu care dispar si commurile nu vazusem ce-ai scris

 14. e bine cand ne putem completa cu unele informatii. Din pacate nu toti reusesc sa le citeasca pe toate

 15. Minunata descoperire. Ma bucur ca inca se mai cauta. Sper sa mai gaseasca lucruri importante.
  Frumoase legende. vot

 16. Ramona, cred ca incearca sa descopere cat mai multe informatii pt a-l putea reface acest templu. Ar fi frumos

Leave a Comment