Geumsansa, Templul Muntelui de aur şi comorile sale (2)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on octombrie 09, 2010 with 17 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Sala Maitreya, adăposteşte o imensă statuie a Mireuksa Buddha (Buddha al viitorului).
Geumsansa Mireukjeon (Sala Mireukjeon din Templul Geumsansa) sau Sala Maitreya este o structură de lemn pe trei niveluri. Având trei etaje, clădirea este unică printre sălile coreene budiste. Ea a fost reconstruită în 1635.
Mireukjeon este Comoara naţională nr. 62.

Image and video hosting by TinyPic
Fiecare etaj are propriul său nume. Primul etaj se numeste Daejabojeon (Sala Marii Îndurării şi Comori). Al doilea etaj este numit Yonghwajihoe (Adunarea Dragonului şi Frumuseţii). Etajul al treilea se numeste Mireukjeon (Sala Maitreya).
La primul şi al doilea etaj există cinci camere în faţă şi patru pe partea opusă. La etajul al treilea sunt trei camere în faţă şi două în spate.
Acoperişurile primului şi celui de-al doilea nivel sunt sprijinite pe şase piloni în părţile din faţă şi spate ale clădirii şi pe cinci piloni pe fiecare laterală. Acoperişul celui de-al treilea nivel este susţinut pe patru piloni în părţile din faţă şi spate şi pe câte trei piloni pe laturi.

Image and video hosting by TinyPic

Grupuri de bracheţi sprijină streşinile acoperişurilor. Suportul pilonului principal din lemn, din interiorul sălii este făcut din mai multe bucăţi. Aceşti piloni sunt realizaţi în stil „minheullim”, adică pilonul devine mai subţine spre vârf.
Mireukjeon este construit folosind un “stil de multi-fază”, unde grinzile streaşinii nu sunt doar plasate deasupra stâlpilor de susţinere, dar sunt şi printre pilonii intermediari.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Geumsansa, Templul Muntelui de aur şi comorile sale (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. offf… ce pacat ca nu sunt evidentiate unele cuvinte… tot nu s-a rezolvat aceasta problema :(

 2. Foarte frumos!!Multumim!vot

 3. iată şi prima comoară a acestui templu. mulţumim carina. vot

 4. maine sper sa mai apara alte doua… si vor mai fi :) sper doar sa nu va plictisiti de ele :)

 5. Si eu am trimis doua recenzii.Sper sa apara in seara asta sau maine.

 6. wow impresionant… un vot mare din partea mea…

 7. Aceste statui ale lui Buda sunt atat de impunatoare…privindu-le te fac sa realizezi cat de mici suntem noi pamantenii, muritorii de rand si totodata cat de neinsemnati…

 8. Carina ,tare ne mai rasfeti,numai cu bunatati si lucruri de calitate.Eu cred ca tu ai gasit o comoara mare de tot si in marinimia ta ,ne oferi putin cate putin ca sa nu ni se aplece.Foarte frumos si interesant acest palat. Vot!

 9. si cum sunt foarte marinimoasa o sa le impart pe toate cu voi (atat cat mi se va permite) :)

 10. minunat!!!!!!!!!mi-a placut denumirea Sala Marii Indurari ferice de ei ca au asa comori ,ferice de noi ca avem ocazia prin intermediul muncii voastre sa le cunoastem …multumim
  un vot mare

 11. sa vedem azi cand vor aparea urmatoarele comori… mai sunt destule

 12. f interesant. vot carina

 13. foarte interesanta aceasta constructie din lemn cred ca si statuia este tot din lemn.Impresionant calmul,puritatea si demnitatea viziunii,atitudinea de o nobila simplitate a iluminatului!Frumos!!!Vot!

 14. Ft frumos si interesant,Carina sa stii ca si la recenziile mele sunt probleme cu bolduitul cuvintelor.Vot

 15. Vot, fara cuvinte!

 16. da ce pretentii aveti si voi fetelor cu bolduitul. E treaba grea. Nu vedeti ca dupa atata timp si atatea plangeri “Articole recente ” arata tot asa in 5 randuri din care 4 suprapuse. Bine ca “ultimile comentarii” au putut fi rezolvate de mult. Oare de ce nu au ochi sa vada cum arata batele sa le bata “cele mai recente articole” nu inteleg si acum mai vedniti si voi cu bolduitul vostru….cu sau fara cuvinte bolduite, recenziile voastre raman extraordinare, vot

 17. multumesc :) Eu spuneam ca boldite arata mult mai aranjate si pot fi mai usor de urmarit si de retinut anumite cuvinte. Mie imi pare rau ca nu sunt asa pt ca eu asa le scriu. Dar, asta e :)

Leave a Comment