Festivalul Culturii Gaya

Written by carina72. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 31, 2010 with 23 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Festivalul Culturii Gaya este un festival cultural şi istoric al oraşului Gimhae, a cărui lungă istorie şi tradiţie se bazează pe Gaya Geumgwan, unul dintre cele mai mari şase triburi din Gaya. Festivalul este bine cunoscut acasă şi în străinătate. Regele Kim Suro, a fondat Gaya în 42 e.n. şi s-a căsătorit cu Heo Hwang-ok, o prinţesă indiană din Ayuta, în 48 e.n.. Aceasta a fost prima căsătorie internaţională din istoria Peninsulei Coreene. Gaya a fost destul de avansată în producţia de ceramică şi de fier şi a făcut schimburi comerciale cu ţările învecinate, precum China, Nakrang şi Japonia. Aceasta prosperat ca centru de schimb internaţional în Asia de Nord-Est. Şi cultura sa a fost, de asemenea, remarcabil de dezvoltată. Gimhae, locul de naştere al culturii Gaya, are o istorie lungă şi o cultură unică. Prin intermediul festivalului cultura Gaya din regiune continuă să se păstreze şi arată lumii bogaţia patrimoniului Gaya. Festivalul îşi afirmă locul său de drept al regatului Gaya alături de regatele Goguryeo, Baekje şi Silla.

Parada regelui Suro (Soo Ro)

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Festivalul Culturii Gaya cuprinde diverse festivităţi, expoziţii şi spectacole: Expoziţia de ceramică Gaya, Parada rochiilor şi ornamentelor Gaya, Prezentarea „Gimhae Janggun-tea” (ceaiul adus de regina Hur, Hwang-Ok din India) cu eşantionare şamd.
Organizatorii au inclus în ultimii câţiva ani şi o Paradă a regelui Suro, „King Suro’s Seoul Trip” ca o metodă de promovare mai bună a festivalului.
Parada are aprox 1,5 km lungime şi din ea fac parte 170 de persoane îmbrăcate

în ţinute Gaya. Grupul este condus de regele Soo Ro şi regina Hwang-Ok, cele Nouă Căpetenii, generali, preotul budist Jangyou, doamne însoţitoare, războinici şi grupuri instrumentale de muzică tradiţională.

Image and video hosting by TinyPic

Festivalul Culturii Gaya se desfăşoară timp de opt zile, la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai. Anual, la festivităţi participă aprox. un milion de vizitatori.
Image and video hosting by TinyPic

Şi pentru că regele Soo Ro este simbolul Gaya, lui îi sunt dedicate şi alte festivităţi despre care vă voi vorbi în alte recenzii. De altfel, va fi o serie despre regele Soo Ro şi soţia sa, Hwang-Ok.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

23 comentarii

There are currently 23 comentarii on Festivalul Culturii Gaya. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Oooooo! ce explozie de culoare ,muzica si traditii,8 zile,pariez ca trec ca una singura ! Impresionant festival,laei nu cred ca se sarbatoreste cu mici si bere si cu munti de gunoaie la inchidere!Vot!

 2. Foarte interesant subiect.Astept cu curiozitate recenzia despre regele SooRo si despre regina Hwang-Ok.

 3. foarte interesant subiectul … vot

 4. un alt motiv ,care ne face sa ne dorim o plimarica in Coreea
  minunat
  vot

 5. urmeaza si recenziile despre rege si regina :)

 6. Foarte bine documentata, ca de obicei. Felicitari!
  Si daca îmi permiti o intrebare off topic: ce se intampla cu Dong Yi? Nu prea am avut timp in ultima vreme sa intru pe net si acum cand am vrut sa vad urmatoarele ep am observat ca a aparut ep 60 subtitrat, dar episoadele de la 43 la 59 unde le gasim? Multumesc!

 7. nu le gasesti pentru ca nu le-am tradus inca. ep 60 l-au cerut foarte multi si de aceea l-am tradus inainte. :) urmeaza si celelalte

 8. Multumesc mult si multa putere de munca! Reusesti de fiecare data sa ne surprinzi in mod placut cu recenziile postate.

 9. ma bucur ca-ti plac si sper ca le citesti pe toate. ieri si azi chiar au aparut mai multe :)

 10. Am cam ramas in urma. Ti-am zis ca n-am intrat cam de multisor. O sa recuperez zilele astea fiindca sunt intr-o mica vacanta. Am inceput si eu sa traduc din engleza Lovers Vanished pe Viikii. Sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie gata.

 11. am tradus deja filmul

 12. deci, nu mia e nevoie sa-l traduci. Daca vrei poti sa le spui celor de la vikii sa-l foloseasca

 13. carina te rog finalizeaza traducerea lui KSR Si ca rasfat mi-ar place sa incepi cu ep 30, 31 si 32 si apoi restul.
  minunata recenzia, 3x vot

 14. :)) nu mai fac finalul ca iar ma cearta unii… asa am patit la Dong Yi :))

 15. dar voi incerca sa-l finalizez mai repede ca sa pot continua Ja Myung…

 16. super nu stiam! inca un obiectiv de vazut cand vom vizita coreea!

 17. Ce frumos!

 18. Cat de frumos este! Parca te-ai intoarce in timp. vot

 19. wow wow wow multumim Carina.. OOO si ce vad ce interesant festivalul se tine in perioada cand este ziua mea… Ehehe ce caodu frumos mi-as face cu o excursie chiar in acea perioada pe acolo… hi hi hi… Cum ar spune cineva vise maica vise… dar sa nu uit vot… ;)

 20. Foarte frumos! Mi ar plăcea să mă duc şi eu la un astfel de festival!

 21. Wow…ce frumos…si mie mi-ar placea sa vad un asemenea festival.Vot!

 22. eu ma bucur cat de mult isi respecta si isi venereaza stramosii, chiar si dupa mii de ani

 23. Extraordinar ce oameni destepti imbina utilul cu placutul: pastreaza vie istoria lor si cu ocazia asta au si ffff multi turisti care inseamna BANI!
  Nu cu frunzulite si ascensiuni pe cai!
  Foarte frumos Carina! Vot!

Leave a Comment